Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΜε τριάρα άνοιξε την ψαλίδα απ' τις επικίνδυνες θέσεις

Με τριάρα άνοιξε την ψαλίδα απ’ τις επικίνδυνες θέσεις

Super League /Πλέι άουτ

Παναιτωλικός – Λαμία 0-3

Με ένα τρομερό πρώτο ημίχρονο η Λαμία “καθάρισε” τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 1η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten. Η ομάδα του Γρηγορίου επικράτησε 3-0 των γηπεδούχων και πήρε μία τεράστια βαθμολογική ανάσα στη μάχη για την σωτηρία. Η Λαμία με αυτό το αποτέλεσμα έφτασε τους 26 πόντους και βρίσκεται στο +6 από τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό που ισοβαθμούν. Στο +7 από την ΑΕΛ που μετράει 19 πόντους στην τελευταία θέση. Ο Παναιτωλικός και η Λαμία μπήκαν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Αγρινιώτες ήταν εκείνοι που είχαν στα πρώτα λεπτά την κατοχή της μπάλας και επιχειρούσαν να γίνουν απειλητικοί μπροστά από την εστία του Επασί. Ωστόσο, στο 24ο λεπτό η Λαμία χτύπησε υποδειγματικά στην κόντρα με τον Ντέλετιτς. Έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Θοδωρής Βασιλακάκης με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Λαμία αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι έμοιαζαν αποσβολωμένοι. Έτσι, στο 27′ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν δεύτερο γκολ. Ο Καραμάνος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βασιλακάκης με πλασέ έγραψε το 0-2. Στο 43ο λεπτό ο Τσότσαλιτς έκανε ένα ολέθριο λάθος, ο Ρόμανιτς εκμεταλλεύτηκε βαθιά μπαλιά του Ντέλετιτς, βρέθηκε απέναντι από τον Μελίσσα και τον πλάσαρε για το 0-3. Σκορ που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα στο πρώτο μέρος.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Περέιρα (65’ Ταχάρ), Μεντίνα (46’ Γιάκολις), Τσότσαλιτς, Σκαρντοβέλι, Εντινγκά, Ντάλσιο (46’ Τσιγγάρας), Ντίας, Μάζουρεκ (46’ Βέργος), Αριγίμπι,Καρέλης (70’ Αζάντι)

Λαμία: Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Ρόμανιτς (78’ Τζέιμς), Ντέλετιτς (88’ Σαραμαντάς), Καραμάνος,Βασιλακάκης (68’ Μπάρνασον)

Ολοταχώς για 7η θέση ο ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0 τον Ατρόμητο

Με νίκη ξεκίνησε ο ΠΑΣ Γιάννινα τις υποχρεώσεις του στα πλέι άουτ της Super League. Καθώς επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στους «Ζωσιμάδες», χάρη σε γκολ του Εραμούσπε στο 32΄. Οι γηπεδούχοι, που έπιασαν το Βόλο στην πρώτη θέση της επιμέρους κατάταξης, έχασαν και πέναλτι με τον Παμλίδη στο 44΄. Ενώ οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι και αρκετές ακόμη ευκαιρίες. Η βαθμολογική άνεση με την οποία μπήκαν οι δύο ομάδες στα play out, τους επέτρεψε να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΣ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8΄ με άστοχη κεφαλιά του Παμλίδη, αλλά στη συνέχεια ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες. Στο 13΄ με μακρινό σουτ του Χαρίση (άουτ), στο 16΄με κεφαλιά του Γούτα που απέκρουσε με υπερένταση ο Λοντίγκιν και στο 17΄ με τον Μανούσο να μη βρίσκει στόχο μέσα από την περιοχή.  Τελικά, ήταν ο «Άγιαξ» αυτός που άνοιξε το σκορ στο 32΄, με διπλή προσπάθεια του προωθημένου Εραμούσπε μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, μάλιστα, ο ΠΑΣ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Καθώς ο Κάστρο κέρδισε πέναλτι από τον Μαυρομμάτη, αλλά ο Παμλίδης που ανέλαβε να το εκτελέσει στο 44΄ νικήθηκε από τον Μανδά. Που απέκρουσε πέναλτι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Κάστρο, Καρτάλης, Παμλίδης (71΄ Μπρένερ). Ελευθεριάδης (65΄ Λιάσος), Ντομίνγκες, Μιλιντσεάνου (88΄ Παντελάκης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Γκάλο (71΄ Αγκάγεφ), Γκαλβάο, Γούτας, Μαυρομμάτης, Χαρίσης, Κιβρακίδης, Σάλομον (71΄ Ούμπιντες). Ενσικουλού (80΄ Εντομβονγί), Μανούσος (79΄ Χριστοδουλόπουλος), Μάτιτς (52΄ Μουνίθ)

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ 0-2

 Μεγάλη νίκη της Λάρισας στη Ριζούπολη

Η ΑΕΛ επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη χάρη στα γκολ του Ντουρμισάι και του Νούνιτς. Με μια σπουδαία νίκη άρχισε τις υποχρεώσεις της στα πλέι άουτ της Superleague η ΑΕΛ που επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Η θεσσαλική ομάδα που ήταν αποτελεσματική. Είχε σε εξαιρετική μέρα τον γκολκίπερ Νάγκι κι έφτασε στην πολύτιμη νίκη χάρη στα γκολ του Ντουρμισάι και του Νούνιτς βάζοντας φωτιά στην ουρά της βαθμολογίας. Καθώς έφτασε τους 19 βαθμούς ισοβαθμώντας με τον ΟΦΗ κι έχοντας έναν βαθμό λιγότερο από τον Παναιτωλικό (με παιχνίδι περισσότερο).

Ο Ντουρμισάι άνοιξε το σκορ στο 67′ έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό των παικτών της ΑΕΛ, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 95+5′ ο Νούνιτς. Η ομάδα του Μάκη Χάβου, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο του Απόλλωνα. Ό,τι καλό κι αν προσπάθησε να δημιουργήσει, όσες φορές κι αν προσπάθησε να απειλήσει, ο Νάγκι ήταν εκεί και απέτρεψε το γκολ. Για τη θεσσαλική ομάδα είχε δοκάρι ο Ακούνια στο 89′

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν (72′ Λαγός), Σλίβκα, Φερνάντεθ (72′ Μουνιέ), Μπεντινέλι, Τσιλούλης (52′ Κολ), Ντάουντα (52′ Ιωαννίδης)

ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος, Ηλιάδης, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Στίφλερ (86′ Σπαρβ), Κολομπίνο. Ακούνια, Πινακάς (78′ Μπεν Χαντίρα), Μουκάντζο (57′ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι (78′ Νούνιτς).

Βόλος – ΟΦΗ              0-0

 Το απόλυτο μηδέν στο Πανθεσσαλικό

Χωρίς τέρματα και χωρίς φάσεις τελείωσε το παιχνίδι του Βόλου με τον ΟΦΗ. Που κέρδισε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία

Στο απόλυτο μηδέν (0-0) κόλλησαν ο Βόλος και ο ΟΦΗ στην πρεμιέρα των πλέι άουτ της Super League. Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι το 0-0 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο των ελάχιστων φάσεων. Που έγιναν και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Η κρητική ομάδα που καίγεται για τους βαθμούς. Καθώς νιώθει πια την… καυτή ανάσα της ΑΕΛ που προηγουμένως πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Απόλλωνα, με τον πόντο που… Τσίμπησε στο Πανθεσσαλικό βρέθηκε στο +1 από τη θεσσαλική ομάδα. Ωστόσο είναι δεδομένο πως η μάχη για την παραμονή θα είναι συναρπαστική μέχρι το φινάλε…

Βόλος: Κλέιμαν, Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Τέκιο, Ριένστρα (85′ Mπουένο), Τσοκάνης, Νίνης, Μαρτίνες, Δουβίκας, Περέα (78′ Ρενάτο Σάντος)

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος, Λυμπεράκης, Σαρδινέρο (64′ Σακόρ), Στάικος (75′ Γρίβας), Μεγιάδο, Στούρτζεον, Καστάνιος (86′ Μπαλογιάννης).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ