Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΑστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 2-2

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-2

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 0-2 στην Τρίπολη ως το 83’. Αλλά η τραγική διαχείριση που έκανε στο ματς οδήγησε στο 2-2 με γκολ του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου στην εκπνοή.

Ιδανικός αυτόχειρας ήταν ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη παραχωρώντας καταδικαστική ισοπαλία με 2-2 στον Αστέρα Τρίπολης. Δεχόμενος την ισοφάριση το 97’ από τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 σε ένα ματς θρίλερ. 
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 0-2, χάρη σε δύο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα μέσα σε δύο λεπτά (58’, 60’). Ο Αστέρας μείωσε στο 84’ με τον Λουίς Φερνάντεθ και το ματς έγινε γκραν γκινιόλ στα τελευταία λεπτά. Με τους Αρκάδες να ισοφαρίζουν με τον τερματοφύλακά τους στην τελευταία φάση του ματς!


Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά το ματς το πρώτο τέταρτο. Με τον Αστέρα Τρίπολης να φορτώνει τις επιθέσεις του από δεξιά προκειμένου να εκμεταλλευτεί τυχόν ανασταλτικές αδυναμίες από το τρίγωνο Αγιουμπ , Βιγιαφάνιες και Χουάνκαρ. Το ίδιο έκανε και ο Παναθηναϊκός από δεξιά. Με τα ανεβάσματα του Μολό να δημιουργούν υπεραριθμία. Και τον Χατζηγιοβάνη να βρίσκει χώρους για να βγάζει σέντρες, οι περισσότερες χωρίς επιτυχία.  
Σε μία εξ αυτών ωστόσο, σταμάτησε στο χέρι του Τασουλή που είχε προτάξει τον δεξί του αγκώνα και σταμάτησε τη μπάλα (21’). Αλλά ο Πορτογάλος διαιτητής Νόμπρε δεν υπέδειξε το πέναλτι, σε μία άκρως καθοριστική φάση για την εξέλιξη του ματς. 
Ο Παναθηναϊκός μετά το 20λεπτο είχε τον έλεγχο, πιέζοντας ψηλά τον Ασγέρα και δυσκολεύοντας την ανάπτυξή του. Δίχως ωστόσο να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το τριφύλλι μπήκε φουριόζο και έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Χουάνκαρ και Μακέντα κατάφερε να πετύχει δύο γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά και να πάρει κεφάλι στο σκορ με 0-2! Ο Μακέντα εκμεταλλεύτηκε δεόντως σέντρα ακριβείας του Ισπανού προς το σημείο του πέναλτι και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 58’ (0-1). Κατόπιν πήρε τη μπάλα από τον Χουάνκαρ και πλάσαρε ιδανικά στα δίχτυα στο 60’ (0-2). 


Ο Αστέρας Τρίπολης τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο 20λεπτο και κατάφερε να μειώσει με τον Λουίς Φερναντεθ σε 1-2 στο 84’. Βάζοντας φωτιά στο ματς και κάνοντάς το θρίλερ μέχρι το φινάλε. 
Οι Αρκάδες πολιόρκησαν την άμυνα του Παναθηναϊκού και στο 97’ έφτασαν στην ισοφάριση. Με τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο που είχε αφήσει την εστία του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2! 

πηγη: sdna.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ