Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠρωινός Τύπος (20/3): «Ευθύνη του Ολυμπιακού ο... πάτος στην Ευρώπη - Ποιος...

Πρωινός Τύπος (20/3): «Ευθύνη του Ολυμπιακού ο… πάτος στην Ευρώπη – Ποιος υπονομεύει τον Ζαγοράκη;»

«Φωτιές» από τον Πρωινό Τύπο. Οι ευθύνες του Ολυμπιακού για την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, το παρασκήνιο γύρω από τον Ζαγοράκη και το λάθος του ΠΑΟΚ. Δεν χάνεται!

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ – ΩΡΑ

Έχουν συμφωνήσει για Ζαγοράκη, θα στηρίξουν Ζαγοράκη εφόσον είναι υποψήφιος, αλλά θα υπάρχει κι άλλος. Για παν ενδεχόμενο, που λέμε… Αυτό το παν ενδεχόμενο είναι που εξαγρίωσε την προπαγάνδα του ΟΣΦΠ και το κατάλαβα τη στιγμή που είδα να βγαίνει όλος ο γνωστός οχετός κατά Μελισσανίδη

Ποιος υπονομεύει αλήθεια τον Ζαγοράκη με αυτό τον τρόπο και ποιος απαξιώνει πριν καν αναλάβει καθήκοντα;

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – FORZA

Με την δήλωση… «δεν είμαι ο Λουτσέσκου, δεν μπορούσα να παίζω το σύστημα που έπαιζε», ο Αμπέλ Φερέιρα προσπάθησε να δικαιολογήσει τα έργα και τις ημέρες του στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Προσπαθώ να κοιτάω στο παρελθόν αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό. Δεν απόρησα με τις δηλώσεις του πρώην τεχνικού. Αυτός είναι ο Πορτογάλος. Εγωιστής, ανασφαλής και ψεύτης όπως προκύπτει από τις πρόσφατες δηλώσεις του.

Ο Φερέιρα προσπάθησε να επιβάλει στον ΠΑΟΚ σύστημα με τριάδα στην άμυνα και άλλαες αλλαγές που αποσυντόνισαν την ομάδα. Ως προπονητής της Παλμέιρας, βέβαια, έπαιξε με το σύστημα Λουτσέσκου και μάλιστα κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες. Πως λοιπόν ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε το σύστημα; 

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή Φερέιρα ήταν ένα τεράστιο λάθος για τον ΠΑΟΚ και φαντάζομαι πως τώρα πλέον το έχουν αντιληφθεί και οι τελευταίοι που θεωρούσαν λάθος την αποχώρηση του. Με τις εμμονές του Πορτογάλου, δεν υπήρχε μέλλον για τον Δικέφαλο.

LIVESPORT

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε προηγούμενα ματς, αυτή τη φορά η (πολυσυζητημένη) πατέντα του Κάτας με τα ψηλά σχήματα και τις αλλαγές σε όλα τα σκριν δεν καρποφόρησε. Στην πραγματικότητα το ματς εξελίχθηκε σε déjà vu εκείνου που είχε παίξει ο Παναθηναϊκός στο Μόνακο, με τον Τζόρνταν Λόιντ να βαδίζει στα χνάρια του Γουέιντ Μπολντουέιν και να ξεπαστρεύει το συνηθισμένο και παγιωμένο μοτίβο του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Στο τέλος της ημέρας ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια ήττα που μπορεί να μην του κοστίζει τον (δεδομένο εδώ και καιρό) αποκλεισμό από τα πλέι οφ, αλλά του χαλάει τη μόστρα που προσπαθούσε να δημιουργήσει, βάζοντας κάποια στοιχεία υποθήκης για το εγγύς και το απώτερο μέλλον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΗΦΑΚΗΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πιάσαμε πάτο και πολύ δύσκολα θα σηκώσουμε ξανά κεφάλι, με την τόσο κακή νοοτροπία που έχουν οι ομάδες μας. Την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρνει ο Ολυμπιακός, που εδώ και μία εικοσαετία τουλάχιστον, μάζευε όλο το χρήμα και δεν κατάφερε ποτέ να διακριθεί σε καμία διοργάνωση απ΄όσες αγωνίστηκε. Ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε στο Γιουρόπα Λιγκ. Έχει βάλει στα ταμεία του περισσότερα από 250.000.000 ευρώ και στην πραγματικότητα έχει κάνει μία τρύπα στο νερό. Δεν το λέμε εμείς, το βροντοφωνάζει η πορεία της Σλάβια Πράγας και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Ολυμπιακός, και το γράφουμε ωμά, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να είναι πρώτος στο χωριό και τελευταίος στην πόλη. Οι ευρωπαικές του φιλοδοξίες τελείωναν – τελειώνουν κάθε χρόνο το πολύ στους «16».  Στο… χωριό έπαιρνε – παίρνει εύκολα το πρωτάθλημα, άρα γιατί να επενδύσει; Γιατί να αυξήσει την ατομική ποιότητα; Αν το έκανε αυτό, θα είχε καταφέρει να παίξει στην Ευρώπη και στην καρδιά της άνοιξης και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είχε βρει μία αχτίδα στο τούνελ που έχει χωθεί.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ – SPORTDAY 

Το μάθημα της χρονιάς για τον Μαρτίνς είναι ότι στην Ευρώπη χρειάζεται περισσότερος κυνισμός: μερικές φορές πρέπει να παίζει για να μην χάσει. Επίσης, πρέπει να συνηθίσει στο να δουλεύει με περισσότερους παίκτες: τέσσερα ματς στην Ευρώπη μετά τον Ιανούαριο (πόσω μάλλον έξι) δεν βγαίνουν με 15-16 ετοιμοπόλεμους.

Ακούω ότι η Άρσεναλ έχει τετραπλάσιο μπάτζετ, η Πόρτο είχε τριπλάσιο, η Σίτι δεκαπλάσιο. Σωστά. Αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει πρώτα απ’όλα να ξοδεύει σωστότερα. Μία ομάδα που έβγαλε τον Καμαρά, τον Μπα, τον Τσιμίκα, τον Ρέστο είναι λογικό να βάζει και στοιχήματα. Αλλά στην Ευρώπη την διαφορά την κάνουν οι σταθερές αξίες, αυτοί π.χ που είναι ή έχουν υπάρξει διεθνείς στις εθνικές του. Οι Σεμέντο, οι Ελ Αραμπί, οι Χασάν, οι Βαλμπουενά πρέπει να είναι ο στόχος. Για το βήμα μπροστά…

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ – ΦΩΣ

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έμενε έξω από την Άρσεναλ, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έκανε επική ανατροπή επί της Τότεναμ. 

Η δε Σλάβια Πράγας πετούσε εκτός διοργάνωσης τη Ρέιντζερς, όμως η επιτυχία των Τσέχων δεν ήταν ότι απέκλεισαν τους Σκωτσέζους, αλλά το γεγονός ότι στον προηγούμενο γύρο πήγαν στο Λέστερ και πήραν ένα μεγαλοπρεπέστατο διπλό, αφήνοντας έξω μία ομάδα που είναι τρίτη στην Πρέμιερ Λιγκ.

Μπορεί λοιπόν να λέμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον μία σταθερά ανοδική πορεία, αλλά βλέπουμε ότι ξεπετάγονται άλλες ομάδες από θεωρητικά χαμηλότερης κατηγορίας πρωταθλήματα. Μην ξεχνάμε ότι και ο Ερυθρός Αστέρας, λίγο έλειψε πριν από 20 μέρες να αποκλείσει τη Μίλαν μέσα στο «Σαν Σίρο». 

Ακόμα και η Μόλντε δεν ήθελε και πολύ να βγάλει νοκ άουτ τη Γρανάδα. Μια Γρανάδα που έφτασε προ ημερών κοντά να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα από το Κύπελλο Ισπανίας. Εν ολίγοις, αυτό που παρατηρούμε είναι ότι έχουν αρχίσει πλέον ολοένα και περισσότερες ομάδες να κυνηγούν τα όνειρά τους. Η Σλάβια, που άφησε έξω τη Λέστερ, γιατί να μην πιστεύει ότι μπορεί να φτάσειμ στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείοντας και την Άρσεναλ;

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ – SPORTIME

Ο ΠΑΟΚ έχει την 2η καλύτερη επίθεση (49 γκολ, 62 ο πρώτος Ολυμπιακός). Είναι η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες ποιοτικές ευκαιρίες στην Super League. Στην ποιότητα των ευκαιριών του ΠΑΟΚ αναλογούσαν 56,6 γκολ και πέτυχε 49. Δεδομένα αν είχε σκοράρει και αυτά τα γκολ που του αναλογούσαν βάση δημιουργίας ευκαιριών θα ήταν πιο πάνω στη βαθμολογία. Επίσης, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα με τα περισσότερα σουτ (391, 2ος ο Ολυμπιακός με 342 και τρίτη η ΑΕΚ με 295). Έκανε δηλαδή σε 26 παιχνίδια περίπου 100 σουτ παραπάνω από την ΑΕΚ! Την ώρα που η ΑΕΚ διαθέτει στην επίθεση της παίκτες όπως ο Τάνκοβιτς, ο Μάνταλος, ο Γκαρσία, ο Ολιβέιρα, ο Ανσαριφάρντ που απειλούν ή πρέπει να απειλούν συνεχώς την αντίπαλη εστία.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΦΙΝΑΣ – ΤΑ ΝΕΑ

Δεν κρύβει ο άκρως επικοινωνιακός Ρικ πως πολύ θα ήθελε τον πολύπειρο παίκτη στο συγκεκριμένο τουρνουά. Είναι κάτι που έχει ξαναπεί. Ασφαλώς θα το επαναλάβει, όσο το ζήτημα παραμένει ανοιχτό. Έχει όλο αυτό την εξήγησή του. Μένει στον αφρό της επικαιρότητας ο Πιτίνο, ωστόσο το μείζον δεν είναι αυτό. Θέλει να δείξει πώς ονειρεύεται τη δική του ομάδα! Όταν στο NBA η ηλικία δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, γιατί να είναι απαγορευτική για κάποια ματς με σφιχτό χρονοδιάγραμμα;

Κύριο λόγο παίζει η φόρμα. Και ακόμη σημαντικότερο, το πνεύμα του νικητή. Να γιατί θέλει τον Σπανούλη. Για τη… σοφία του. Ώστε να δίνει τον τόνο στα αποδυτήρια, να καταθέτει την εμπειρία του και είναι άλλο να σε λένε έμπειρο και άλλο βετεράνο. Ο Σπανούλης βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία και μολονότι βρίσκεται στα 39 του χρόνια, οσάκις του ζητείται έχει τη διάθεσξ να εμφανίζει την κλάση του. Δεν κάνει όσα έκανε πριν από λίγα χρόνια, ουδεμία αντίρρηση. Θα ήταν παράλογο, έως και αφύσικο. Ωστόσο, η σύνδεση Ρικ Πιτίνο και Βασίλη Σπανούλη δεν πηγάζει μόνο από το πώς θα λειτουργήσουν στο παρκέ. Το ζητούμενο σχετίζεται με τη νοοτροπία. Τον χαρακτήρα μαχητή ζητεί ο προπονητής. Το καλό παράδειγμα για όλους τους υπόλοιπους. Αυτό γνωρίζει πού θα του βρει και δεν είναι τρελός που το λέει συνέχεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

πηγη: sdna.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ