Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάEUROLEAGUE: Άλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός 80-84

EUROLEAGUE: Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός 80-84

Ο Ολυμπιακός βρήκε μεγάλα τρίποντα στην 4η περίοδο και έφυγε με το διπλό από το Βερολίνο, νικώντας την Άλμπα (84-80). Ρεκόρ καριέρας από τον Βεζένκοφ, που… οργίασε με double – double και 6/7 3π., πολύτιμη η συνεισφορά του Σλούκα.

Ο Ολυμπιακός πήγε το ματς… εκεί που ήθελε στο Βερολίνο και «χτύπησε» στην 4η περίοδο με τον τρομερό Σάσα Βεζένκοφ. Ύστερα από 30′ μοιρασμένου αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καλή άμυνα, βρήκαν μεγάλα σουτ (Βεζένκοφ, Σλούκας, Λαρεντζάκης) και έφυγαν με το διπλό από τη Γερμανία, για να ανεβάσουν το ρεκόρ τους σε 14-16. Από την άλλη, η Άλμπα υποχώρησε στο 11-19.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο 26χρονος φόργουορντ του, με μια εμφάνιση που θα θυμάται για καιρό (41 ranking και ρεκόρ καριέρας). Ο τρομερά βελτιωμένος Βεζένκοφ έφτασε στο double – double, καθώς σημείωσε 31 πόντους (ρεκόρ καριέρας) και κατέβασε 10 ριμπάουντ (ισοφάρισε το ρεκόρ του). Μάλιστα, μέτρησε 6/7 τρίποντα, ενώ ήταν και εκείνος που ευστόχησε στο σουτ που «καθάρισε» την αναμέτρηση στο τελευταίο λεπτό. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Κώστας Σλούκας, που πάτησε… γκάζι στην επανάληψη και τελείωσε το ματς με 14 πόντους (4/6 3π.), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα. Παράλληλα, σημαντικές λύσεις έδωσε και στις δύο πλευρές του γηπέδου ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (7π., 2ρ., 3ασ., 1κλ. και αρκετές καλές άμυνες).

Στην αντίπερα όχθη, οι Γερμανοί «πλήρωσαν» το μπλακ άουτ τους στο μεγαλύτερο μέρος της 4ης περιόδου. Ο Πέιτον Σίβα μέτρησε 13π. στο πρώτο μέρος, αλλά μόλις 1π. στην επανάληψη και από την ομάδα του Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες έλειπε ο παίκτης που θα την… ξεμπλοκάρει στα δύσκολα. Διψήφιοι ήταν και οι Μπεν Λάμερς (13π.), Λουκ Σίκμα (11π., 10ρ.).

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

πηγη: sdna.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ