Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΚεντέρης, η επιστροφή

Κεντέρης, η επιστροφή

Η επίσημη επιστροφή του Κώστα Κεντέρη στον στίβο έπειτα από 15 χρόνια είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς θα είναι υποψήφιος με τη Σοφία Σακοράφα στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ.

Μέχρι σήμερα, πήγαιναν αθλητές, συνάθλητές του, φίλοι του στα Ιωάννινα και λίγο πιο έξω -στο Πάπιγκο-, για να τον βρουν. Άλλοτε επειδή αποζητούσαν την παρέα του και τούς είχε λείψει και άλλοτε, για να μιλήσουν μαζί του. Κάποιοι ήταν και νέα παιδιά που δεν τα γνώριζε καν και ήθελαν να τον συμβουλευτούν ή για να πάρουν δύναμη από αυτόν!

“Όποιος θέλει να με βρει, ξέρει πού είμαι”, έλεγε ο Κώστας Κεντέρης σε όλους, αποφεύγοντας συστηματικά την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα. Στύλωνε και λίγο τα πόδια και γελούσε, κάθε φορά που στήριζε την απόφαση της αποκέντρωσής του. Ο φυσιολάτρης και φιλόξενος, Μυτιληνιός δεχόταν επισκέψεις και από το εξωτερικό ακόμη!

Όσο διάστημα απουσίαζε ιδιόθελα από το προσκήνιο, ανέπνεε αθλητικά. Όχι, μόνο για τη μεγάλη του αγάπη -το στίβο-, αλλά κυρίως για την ακόμη μεγαλύτερη προς τους συναθλητές του. “Ο Κώστας με στήριξε στις δύσκολες στιγμές που είχα, μετά την απώλεια της μητέρας μου. Μου μιλούσε, ήταν δίπλα μου. Τέτοιος άνθρωπος είναι”, μού είπε -πρόσφατα- αυθόρμητα μια Ολυμπιονίκης της γυμναστικής.

Ο Κώστας Κεντέρης ήταν ενεργός με το δικό του τρόπο, με χαμηλούς τόνους πάντα, δεν γίνεται τώρα που εμφανίζεται και πάλι στο προσκήνιο ως υποψήφιος στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ, με το συνδυασμό της Σοφίας Σακοράφα. Ανέκαθεν ήταν σε επικοινωνία με τον ΣΕΓΑΣ, τον Κώστα Παναγόπουλο και τον Βασίλη Σεβαστή και οι συζητήσεις τους εξειδικεύτηκαν στις αρχαιρεσίες της ομοσπονδίας και στην πρόταση για τη συμμετοχή του σε αυτές, πριν από περίπου τέσσερις μήνες.

Η απόφαση από την πλευρά του Ολυμπιονίκη δεν ελήφθη τώρα. Τώρα, έγινε γνωστή η υποψηφιότητά του, καθώς επιθυμία της ομοσπονδίας ήταν να τιμήσει την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο της κ. Σακοράφα, με μια ξεχωριστή προβολή.

Η απουσία του έμοιαζε με περίοδο ιδιότυπης “αγρανάπαυσης”, καθώς ήταν και παραμένει ιδιαιτέρως παραγωγικός σε άλλους τομείς (τουρισμός). Το χωράφι Κώστας Κεντέρης, σύμφωνα με τη Μαρία Καούκη και το Sport24, είναι έτοιμο να δώσει καρπούς στους αθλητές. Από τη στιγμή που το αποφάσισε -ο πολύ δύσκολος και ακούνητος όλα αυτά τα χρόνια από τα μέρη του- είναι σίγουρο πως είναι έτοιμος. Τα μέρη του είναι το Πάπιγκο και κατ’ επέκταση τα Ιωάννινα. Το μέρος του όμως είναι η Λέσβος. Το νησί του. Ο Αρίων είναι ο σύλλογός του, στους κόλπους του οποίου βρέθηκε μικρό παιδί. Αυτόν θα εκπροσωπήσει στις εκλογές.

Ξέρει πολύ καλά και τις ανάγκες των αθλητών του νησιού και το προβληματικό Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης. Σ’ αυτό έγινε αθλητής και ο ανιψιός του και γιος της αδελφής του, ο σφαιροβόλος Αντώνης Αθηνέλλης. Εκεί λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους και με την παρουσία στις εκλογές εκπροσωπεί και τις δικές τους ανησυχίες και έγνοιες μέσα από το έντονα σωματειακό ψηφοδέλτιο της Σοφίας Σακοράφα, καθώς απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από τους εκπροσώπους των σωματείων στη Γενική Συνέλευση, η οποία έχει οριστεί να γίνει στις 20 Μαρτίου.

πηγη: news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ