Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΓ' Εθνική: Οι αντιδράσεις των σωματείων στο πρωτάθλημα ένα γύρου

Γ’ Εθνική: Οι αντιδράσεις των σωματείων στο πρωτάθλημα ένα γύρου

Οι πρώτες αντιδράσεις σε πιθανή τροποποίηση της προκήρυξης της Γ΄ Εθνικής, έχουν αρχίσει να καταγράφονται. Αντιδράσεις σωματείων, οι οποίες έχουν να κάνουν με το Πρωτάθλημα του ενός γύρου το οποίο αποφάσισε η ΕΠΟ. Αντιδράσεις ωστόσο είχαν προαναγγελθεί ακόμα και σε περίπτωση που ακυρωνόταν το τρέχον Πρωτάθλημα. Και η ΕΠΟ προέβαινε σε επανακαταρτισμό των ομίλων, διοργάνωση από την αρχή νέου Πρωταθλήματος. «Ό,τι και να κάνουμε, είναι αδύνατον να συντονιστούμε με 137 ομάδες», ανέφερε ανώτατο στέλεχος της Ομοσπονδίας σε στενό του περιβάλλον.

 Οι επόμενες κινήσεις της ΕΠΟ

Επόμενη κίνηση της ΕΠΟ, όπως έχουμε προαναφέρει σε πρόσφατο δημοσίευμα, είναι αφού ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής, το αργότερο μέχρι τις 3 Μαρτίου. Να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και να επικυρώσει την απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων, η οποία είναι να πάμε σε ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος σε έναν γύρο. Η ΕΠΟ, θα προβεί σε αυτή την τροποποίηση, η οποία βασίζεται στο άρθρο 79 του Καταστατικού της, το οποίο αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή θα έχει την εξουσία να αποφασίζει σε όλες τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας και σε όλα τα θέματα που δεν καλύπτονται από το παρόν καταστατικό. Οι αποφάσεις αυτές πρέπει να λαμβάνονται σύμφωνα με το σωστό και το δίκαιο. Λαμβάνοντας υπόψιν του καταστατικό και τους σχετικούς Κανονισμούς της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ».

ΠΑΟ Βάρδας

Δηλώνει συμμετοχή

Κανονικά θα δηλώσει συμμετοχή στο  πρωτάθλημα συμμετοχής ενός γύρου ο ΠΑΟ Βάρδας. Με τους «πράσινους» της Βουπρασίας να έχουν πάντως σοβαρές ενστάσεις για τη διεξαγωγή του μίνι μαραθωνίου. Καθώς υπάρχουν πολλά εμπόδια και πολλά κενά. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, στη «Μπάρτσα» είναι ξεκάθαροι και σήμερα ή αύριο Τρίτη θα δηλώσουν συμμετοχή.

Από κει και έπειτα θα περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΠΟ που λογικά  θα γίνουν την Τετάρτη. Ενώ με τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι τώρα το πρωτάθλημα είναι να ξαναρχίσει και πάλι την Κυριακή 28 Μαρτίου. Από κει και έπειτα όμως πολλά είναι τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα, καθώς επηρεάζουν το σχεδιασμό της ομάδας.

Βασικό θέμα είναι οι μετακινήσεις που απαγορεύονται από Νομό σε Νομό. Στη Βάρδα έχουν απευθυνθεί σε αρμόδιους καθώς η ομάδα έχει στο ρόστερ αρκετούς Αχαιούς που καλούνται να μετακινηθούν για προπόνηση. Παράλληλα σημαντικό θέμα είναι και αυτό των  test καθώς υπάρχει  ασάφεια το πώς θα διεξάγονται. Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί και είναι λογικό να επιφέρουν προβληματισμό στο «πράσινο» στρατόπεδο.

Γενικότερα στη Βάρδα κάνουν λόγο για πρόχειρη και βιαστική απόφαση από πλευράς ΕΠΟ. Εκφράζουν ανοιχτά ενστάσεις για το πώς θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αν πάντως ο μαραθώνιος ξεκινήσει κανονικά. Οι «πράσινοι» της Βουπρασίας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής είναι να παίξουν εντός έδρας με τον Διαγόρα Βραχνεϊκων.

Αίας Γαστούνης

Κανονικά οι προπονήσεις

Η διοίκηση του Αίαντα, χωρίς καν να περιμένει να ανακοινώσει η ΕΠΟ τις αποφάσεις της και τις σχετικές προθεσμίες υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, πήρε απόφαση και την απέστειλε εγγράφως στην ΕΠΟ. Με την οποία δηλώνει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα, αυτό το οποίο επαναρχίζει σύντομα. Ως γνωστόν οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στις 31 Μαρτίου.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ο Αίας έχει σκοπό να σπαταλήσει χρήματα για να ενισχύσει το ρόστερ του. Αντίθετα, με προσήλωση στο φετινό του πλάνο, το οποίο προβλέπει κατά κύριο λόγο ντόπιους παίκτες. Αποφάσισε να κινηθεί ώστε να εντάξει στη δύναμή του κάποιους νεαρούς φιλόδοξους παίκτες. Οι οποίοι ανήκουν στις γύρω τοπικές ομάδες.

Το γεγονός ότι οι ομάδες των τοπικών κατηγοριών βρίσκονται σε αδράνεια. Οι περισσότερες από αυτές να μην θέλουν να αγωνιστούν ξανά. Έχει κάνει αρκετούς φιλόδοξους παίκτες τους να επιθυμούν την ένταξή τους στον Αίαντα. Προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και να αναδειχθούν. Όσον αφορά τις προπονήσεις, αυτή συνεχίζονται κανονικά. Υπό τις οδηγίες πλέον του Θοδωρή Ανδριόπουλου με τους ρυθμούς να είναι χαλαροί. Καθώς οι παίκτες προέρχονται από μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραξίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ