Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΤο έβδομο διπλό της ΑΕΚ και η πρωτιά στις εκτός έδρας νίκες

Το έβδομο διπλό της ΑΕΚ και η πρωτιά στις εκτός έδρας νίκες

Η ΑΕΚ πήρε την έβδομη της νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ κι έτσι, μαζί με τον Ολυμπιακό, είναι οι δύο ομάδες με τα περισσότερα διπλά.Με τους τρεις βαθμούς επέστρεψε στην Αθήνα η ΑΕΚ, μετά την επικράτηση επί του ΟΦΗ (0-2) στο Ηράκλειο. Ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα από τον ΠΑΣ την περασμένη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και επέστρεψαν μετά από δύο αγωνιστικές στις νίκες.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε σε μία έδρα, όπου σύμφωνα με την ιστορία των αναμετρήσεων τα αποτελέσματα με τον ΟΦΗ είναι μοιρασμένα. Σε 42 ματς στο Ηράκλειο οι Κρητικοί έχουν πάρει 16 νίκες, ενώ η ΑΕΚ μετά το τρίποντο της Κυριακής (31/01) έφτασε τις 15 στην έδρα του ΟΦΗ. Μόνο 11 παιχνίδια έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή. Αυτή τη φορά όμως η Ενωση πέρασε από την Κρήτη, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το είχε κάνει και την περυσινή σεζόν για την διαδικασία των Play Off. Με το «καθαρό» 2-0.

Ετσι πανηγύρισε και την έβδομη της νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ στο φετινό πρωτάθλημα. Όπως φαίνεται η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες όταν αγωνίζεται εκτός έδρας. Οι μοναδικές φορές που οι «κιτρινόμαυροι» επέστρεψαν στη βάση τους με άδεια χέρια, ήταν μετά την ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο και στο «Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, η ΑΕΚ είναι η πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος, μαζί με τον Ολυμπιακό, με τις περισσότερες νίκες εκτός έδρας.

Με τα επτά φετινά διπλά που έχει πετύχει έως τώρα η Ενωση ξεπέρασε και την περυσινή της επίδοση. Τη σεζόν 19/20, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ κατέκτησε έξι τρίποντα, μετρώντας παράλληλα τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Τελευταία φορά όπου πανηγύρισε περισσότερες εκτός έδρας νίκες απ’ ότι φέτος, ήταν την προπέρσινη σεζόν, έχοντας οκτώ.

Εχουν απομείνει τρία παιχνίδια που η ΑΕΚ θα δώσει μακριά από το «σπίτι» της μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Κόντρα σε ΑΕΛ, Παναθηναϊκό και Βόλο κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να διευρύνει το αήττητο εκτός έδρας σερί αλλά και να κατακτήσει περισσότερα τρίποντα απ’ ότι πήρε τη σεζόν 2018/19 . Ένα έργο το οποίο δεν φαντάζει ακατόρθωτο για τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ