Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΥφυπουργείο Αθλητισμού: Αναβολή της τηλεδιάσκεψης με FIFA-UEFA και ΕΠΟ λόγω του σχέδιου...

Υφυπουργείο Αθλητισμού: Αναβολή της τηλεδιάσκεψης με FIFA-UEFA και ΕΠΟ λόγω του σχέδιου νόμου

Για την επόμενη εβδομάδα μετατέθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της FIFA-UEFA και της ΕΠΟ με βασικό θέμα συζήτησης το σχέδιο νόμου που θα καταθέσει ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί η 4μερούς τηλεδιάσκεψης με FIFA-UEFA και ΕΠΟ που αφορά το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτό γιατί την προσεχή Πέμπτη (28/1) θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού και αφορά διατάξεις εναρμόνισης στην Ολιστική Μελέτη (εκλογές ΕΠΟ, Λέσχες Φιλάθλων, οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων), τη νέα ΕΕΑ καθώς και την αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μεταξύ άλλων. 

Για τον λόγο αυτό ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές για την μετάθεση της συζήτησης και όπως γίνεται κατανοητό πάνω σε αυτό το σχέδιο νόμου θα γίνει η συζήτηση της επόμενης εβδομάδας.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού:

Το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Διατάξεις εναρμόνισης με Ολιστική Μελέτη FIFA-UEFA, Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), Αναδιάρθρωση Επαγγελματικών Κατηγοριών Ποδοσφαίρου και άλλες Διατάξεις Αθλητικής Μεταρρύθμισης» εισήχθη για συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

Κατόπιν αυτού, ενημερώθηκαν προ ολίγου η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η FIFA και η UEFA ότι η 4μερής τηλεδιάσκεψη, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 15:00, αναβάλλεται για την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης να τους πληροφορήσει λεπτομερώς και για το εν λόγω σχεδίου νόμου, αφότου συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

– Διατάξεις εναρμόνισης με την Ολιστική Μελέτη των FIFA-UEFA (εκλογές ΕΠΟ, Λέσχες Φιλάθλων, οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων κλπ).– Ρυθμίσεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (νομική μορφή, αρμοδιότητες, λειτουργία κλπ).– Αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.– Διατάξεις για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητών.– Ρυθμίσεις για τον ΕΟΚΑΝ και την πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ».– Τροποποιήσεις αναφορικά με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση των ερασιτεχνικών σωματείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ