Η Περιφέρεια με περισσότερες παρεμβάσεις Κοντά στους αθλητές της Παραολυμπιάδας!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  :

Ανανεώνουμε την συνεργασία με την  Παραολυμπιακή Επιτροπή γιατί πιστεύουμε και θέλουμε να στηρίξουμε ουσιαστικά τους νικητές του στίβου και της ζωής

Η εξασφάλιση της εκ νέου συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή η οποία δείχνει και την διάθεση αλλά και την πρωτοβουλία που παίρνει η Περιφερειακή  Αρχή να σταθεί δίπλα και να στηρίξει πραγματικά τους αθλητές με αναπηρία και γενικότερα τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες που έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στην αθλητική μας ζωή συζητήθηκε στο τελευταίο μέσω τηλεδιάσκεψης Περιφερειακό Συμβούλιο με εισήγηση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού – Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρη Νικολακόπουλου.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε με ουσιαστικό και εμπεριστατωμένο τρόπο στην ανανέωση   αυτής της συνεργασίας  και παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  για την διευκόλυνση των αθλητών μας.

Υπενθύμισε σε αυτό το σημείο την τεράστια προσφορά των Ελλήνων Παραολυμπιονικών μας, που όπως είπε «ξέρουν να αγωνίζονται και να κερδίζουν» διαφημίζοντας παντού την χώρα μας γεμίζοντάς μας με υπερηφάνεια και χαρακτήρισε συγκινητική την προσπάθειά τους την οποία και πρέπει να βοηθήσουμε παρέχοντάς τους υποδομές και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας τους.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος στην εισήγησή του έκανε ιδιαίτερη μνεία σε στόχους και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που  αφορούν στα εξής:

Διοργάνωση από κοινού ή υποστήριξη δράσεων συμμετεχόντων σε Πρωταθλήματα και Κύπελλα εθνικών αλλά και διεθνών διοργανώσεων

Ενημέρωση και προώθηση ενεργειών ευαισθητοποίησης για την προμήθεια ειδικού αθλητικού εξοπλισμού ΑμΕΑ στις εγκαταστάσεις τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Αναζήτηση και εξασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων για την μελέτη και ανέγερση σύγχρονης βιοκλιματικής πλήρως προσβάσιμης αθλητικής εγκατάστασης που θα εξυπηρετεί προπονητικό κέντρο – γυμναστήριο κλειστό γήπεδο αίθουσα συνεδριάσεων αμφιθέατρο με πρόσθετους χώρους ειδικών παρουσιάσεων, χώρους στάθμευσης κλπ

Συνέχεια της συστέγασης του γραφείου της ΕΠΕ  σε κτίριο υπηρεσιών της Περιφέρειας στην Πάτρα κάτι που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα θετικό αφού  το συγκεκριμένο παράρτημα της Παραολυμπιακής Επιτροπής μπορεί να έχει συνεργασία και να εξυπηρετεί πολλούς αθλητές που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Περιφέρεια τους παρακολουθεί προτρέπει και άλλα άτομα να μπούν σε αυτό τον στίβο βοηθά από κοντά τους παραολυμπιονίκες μας και επιχειρεί την διάδοση παραολυμπιακών αξιών με ανάλογες εκδηλώσεις και δράσεις στην περιοχή.

Ακόμη ο εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικολακόπουλος πρόσθεσε : Την ενθάρρυνση της γνωριμίας  των πολιτών με τα παραολυμπιακά αθλήματα όπως και την παρακίνηση ΑμΕΑ   προς την άσκηση που θα συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και της ανέλιξης την φυσικών πνευματικών και ηθικών δυνάμεών τους στην ένταξή τους στην κοινωνία, την διαρκή ενημέρωση βστα σχολεία της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων, άλλων Πολιτιστικών Αθλητικών και Εθελοντικών Φορέων και Ιδρυμάτων, κλπ.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ