Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΚως: Στον εισαγγελέα οι γονείς του παιδιού που πέθανε από πνιγμό

Κως: Στον εισαγγελέα οι γονείς του παιδιού που πέθανε από πνιγμό

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα Δευτέρα οι γονείς του ενός έτους παιδιού στην Κω, που βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ του Σαββάτου.

Οι δυο γονείς αντιμετωπίζουν την κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ενώ παράλληλα θα κληθούν να απαντήσουν και για τις εκδορές που έφερε στο κορμάκι του το μικρό παιδί. Οι γονείς, που έμεναν προσωρινά στην Κω, ισχυρίζονται πως οι μελανιές και οι γρατζουνιές που βρέθηκαν στο σώμα του μωρού, είχαν γίνει από το δίχρονο αδελφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι το βρέφος πνίγηκε από το φαγητό την ώρα που έτρωγε πατάτες τηγανιτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστεί και το έτερο αδελφάκι του βρέφους καθώς και το περιβάλλον στο οποίο ζούσε η οικογένεια, προκειμένου να ελεγχθεί η καταλληλότητα διαβίωσης του βρέφους.

Τι συνέβη
Το βράδυ του Σαββάτου, λίγο πριν τις 20:00 η μητέρα του ενός έτους βρέφους διαπίστωσε πως το παιδί δεν έχει τις αισθήσεις του και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 8:25 και το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγα λεπτά μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Όταν πήγε η γιατρός από τα επείγοντα περιστατικά, φώναζε να φέρει κάποιος απινιδωτή. Η μαμά είναι επτά μηνών έγκυος, αυτό που έλεγε είναι ότι είχε ταΐσει το μωρό πατατούλες και το είχε βάλει να ξαπλώσει και δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το βρέφος στην Ρόδο δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει. Διαπίστωσε πως ο θάνατος προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής και πως οι εκδορές, που αυτό έφερε, προέρχονται πιθανώς από παλαιότερα χτυπήματα.

thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ