Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικά«Βροχή» οι καταγγελίες: 141 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε ένα 24ωρο –...

«Βροχή» οι καταγγελίες: 141 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε ένα 24ωρο – 73 συλλήψεις

Συνολικά 141 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είχαμε μέσα σε ένα 24ωρο (την Τρίτη 9/4) σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 73 συλλήψεις, ενώ 5 από τα θύματα ζήτησαν να διαμείνουν σε δομή.

Στρατιωτικός χτύπησε και απείλησε την 47χρονη σύζυγό του στην Κω. Η γυναίκα το μεσημέρι της Τρίτης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού και κατήγγειλε τον σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος την απείλησε λέγοντάς της «θα δεις τι θα πάθεις», ενώ όπως περιέγραψε η ίδια, την τράβηξε από τα μαλλιά και την κλώτσησε με σκοπό να την διώξει από το σπίτι τους.

Στο Αίγιο, άνδρας καταγγέλθηκε από τη σύντροφό του για πρόκληση σωματικής βλάβης, χτυπώντας τη στο κεφάλι με οικιακό σίδερο. Στο Αιτωλικό, οι αστυνομικοί έπειτα από καταγγελία γυναίκας για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση κατά του συζύγου της, του πέρασαν χειροπέδες.

Στην Ναύπακτο, συνελήφθη αλλοδαπός, η σύζυγος του οποίου υπέβαλε καταγγελία σε βάρος του για εξύβριση, ενδοοικογενειακή βία, απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή απειλή, σε περιοχή του Αντιρρίου.

Στην Λάρισα είχαμε χθες δύο καταγγελίες. Μία 42χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της για εξύβριση. Επιπλέον, κατέθεσε ότι ο δράστης, κατά το παρελθόν, έχει ασκήσει σωματική βία σε βάρος της, με πιο πρόσφατο περιστατικό πριν από τέσσερις με πέντε μήνες στην Παλιουριά Γρεβενών, όπου χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο Γρεβενών. Επίσης και πριν από έναν χρόνο περίπου, δράστης την είχε χτυπήσει με μπουνιές στο κεφάλι, όπου και τότε μετέβη σε νοσοκομείο της Λάρισας. Επίσης συνελήφθη 38χρονος, διότι άνοιξε την παροχή φιάλης προπανίου θερμάστρας και απευθυνόμενος στην μητέρα του απειλούσε πως θα βάλει φωτιά.

Στην Ρόδο συνελήφθη μια 35χρονη με καταγωγή από τις Φιλιππίνες γιατί έδωσε σφαλιάρα στον 13χρονο θετό γιο της έπειτα από έντονο φραστικό επεισόδιο.

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ