Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΣάλος με ροζ και οικονομικό σκάνδαλο σε Μονή της Κύπρου

Σάλος με ροζ και οικονομικό σκάνδαλο σε Μονή της Κύπρου

Η εκκλησία της Κύπρου σείεται από ένα απίστευτο οικονομικό και ροζ σκάνδαλο που ξέσπασε σε Μονή του νησιωτικού κράτους.Σύμφωνα με το κυπριακό philenews.com, το μενού του οικονομικού και ροζ σκανδάλου περιλαμβάνει από παρακολουθήσεις και βιντεοσκοπήσεις πιστών μέχρι και σεξουαλικές πράξεις μοναχών.

Στο κάδρο των ερευνών, μπαίνει ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιέχει περίπου €800.000, δυο διαμερίσματα σε Πειραιά και κύπρο, που φέρονται να ανήκουν σε δυο μέλη του μοναστηριού.Εξετάζεται έαν τα χρήματα προέρχονται από προσφορές των πιστών, οι οποίοι εισέφεραν από το υστέρημά τους στη Μονή.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει και η τοποθέτηση τεχνητού μύρου σε σταυρό, που έρεε όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν, κάτι το οποίο παρέπεμπε σε θαύμα το οποίο προσέλκυε όλο και περισσότερους πιστούς.Η όλη υπόθεση έλαβε διαστάσεις όταν κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ δύο μοναχών. Τις κάμερες φέρεται να είχαν εγκαταστήσει οι ίδιοι παρακολουθώντας όσους έμπαιναν και όσους έβγαιναν σε γραφείο της μονής καθώς και σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιείτο ως κρεβατοκάμαρα.Τα δεδομένα ήταν τέτοια, που όπως αναφέρει το philenews, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν να καθαιρεθούν, κάτι το οποίο θα γίνει κατά τη διάρκεια της αυριανής (08.03.2024) συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί με συνοπτικές διαδικασίες, εκτός και αν μέλη της Ιεράς Συνόδου ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για όσα συνέβησαν και αμαύρωσαν την εικόνα της Εκκλησίας.Σημειώνεται πως η Μονή, πέραν του ότι προσέλκυε χιλιάδες πιστών, προσέλκυε και μέλη της Ιεράς Συνόδου μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.Οι μοναχοί, γράφει το κυπριακό ειδησεογραφικό μέσο, διαθέτουν ένα διαμέρισμα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό και το ερώτημα είναι πού βρήκαν τα χρήματα για την αγορά τους. Το σκάνδαλο κορυφώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Αρχικά καταβλήθηκαν προσπάθειες να συγκαλυφθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ