Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΕπίθεση στη Γλυφάδα: Νεκρή η αδερφή του εφοπλιστή Καρνέση, ο γαμπρός του...

Επίθεση στη Γλυφάδα: Νεκρή η αδερφή του εφοπλιστή Καρνέση, ο γαμπρός του κι ένας ακόμη εργαζόμενος – Αυτοκτόνησε ο δράστης

H αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Λαδά, ηλικίας 76 ετών ο γαμπρός του Αντώνης Βλασάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση), ηλικίας 79 ετών και CEO της εταιρείας κι ένας ακόμη εργαζόμενος, καπετάνιος σύμφωνα με πληροφορίες ονόματι Ηλίας Κουκουλάρης, είναι τα θύματα του 70χρονου αιγυπτιακής καταγωγής που εισέβαλε στα κτίρια της ναυτιλιακής στη Γλυφάδα το πρωί. Ο δράστης αυτοκτόνησε μετά από λίγη ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε γύρω στις 10 και τέταρτο το πρωί. Ο δράστης βρήκε ένα κενό ασφαλείας στο υπόγειο, μπήκε με ένα σάκο όπου είχε κοντόκανη καραμπίνα και ένα περίστροφο και ανέβηκε στους ορόφους. Οι μαρτυρίες λένε ότι φώναζε «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω εργαζόμενους».

Ο δράστης, τον οποίον φώναζαν Αρη και ήταν εργαζόμενος επί χρόνια στη ναυτιλιακή, συνάντησε αρχικά τον Αντώνη Βλασάκη, γαμπρό του εφοπλιστή Καρνέση, και τον σκότωσε επί τόπου. Στη συνέχεια ένας υπάλληλος, ο Ηλίας Κουκουλάρης προσπάθησε να του πάρει την καρμπίνα, το κατάφερε αλλά αυτός τον πυροβόλησε με όπλο και τον σκότωσε.

Ο Αιγύπτιος πήγε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση, έσπασε την πόρτα, την πυροβόλησε στο χέρι και στη συνέχεια την εκτέλεσε με πυροβολισμό στο κεφάλι. Η έτερη αδερφή του εφοπλιστή, Δέσποινα Καρνέση, βρισκόταν στον πάνω όροφο και ο δράστης δεν την βρήκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης εργαζόταν στο κτήμα του εφοπλιστή στους Πεταλιούς και του είχε παραχωρηθεί ένα σπίτι στη Γλυφάδα τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά του ζητήθηκε να το εγκαταλείψει. Οι ίδιες πηγές λένε ότι οι αδερφές του εφοπλιστή είχαν ζητήσει την έξωση και γι’ αυτό ο δράστης επιτέθηκε στη ναυτιλιακή στη Γλυφάδα.

Οι μαρτυρίες των εργαζόμενων είναι συγκλονιστικές.
«Βρισκόμασταν στα γραφεία μας και ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι έγινε. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύτιο στην καταγωγή, ο οποίος έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν. Δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλο από εμάς. Μόνο τα αφεντικά. Οπότε χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Πυροβόλησε τα δύο αφεντικά και έναν υπάλληλο που τον πλησίασε προσπαθώντας να τον ηρεμήσει. Μπήκε με μια κοντόκαννη καραμπίνα επαναληπτική και ένα revolver. Όταν μπήκε στην εταιρεία δεν είχε παρατεταμένο το όπλο του, κρατούσε ένα σάκο. Ημουν στον όροφό μου, είχα κρυφτεί κάτω από το γραφείο μου μέχρι να μπουν οι αστυνομικοί και να μας βγάλουν όλους έξω.

Άλλος υπάλληλος της εταιρείας ανέφερε «εγώ ήμουν στο ισόγειο, ό,τι έγινε ήταν στον δεύτερο όροφο. Άκουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς, πήγα προς τη σκάλα και είδα δύο παιδιά που κατέβαιναν και έλεγαν ”είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί!”. Τον είδα να μπαίνει στην εταιρεία γιατί είμαι κοντά στην είσοδο. Γνωρίζω το αυτοκίνητο γιατί είμαστε χρόνια υπάλληλοι και οι δύο εδώ. Εγώ ξέρω ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω αν απολύθηκε».

Μιλώντας στο MEGA ο Στράτος Μαυροειδάκος, γ.γ. Ομοσπονδίας αστυνομικών και ειδικών φρουρών, επιβεβαίωσε πως εργαζόμενοι απεγκλωβίστηκαν και φυγαδεύτηκαν από το κτίριο.

«Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ο ρόλος της αστυνομίας είναι μέσω του ειδικού διαπραγματευτή που είναι στο σημείο να τελειώσει χωρίς περαιτέρω θύματα αυτή η επιχείρηση. Στόχος της αστυνομίας είναι να λυθεί αναίμακτα από εδώ και πέρα η υπόθεση», δήλωσε, ενώ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν τον δράστη να έχει αυτοκτονήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, δύο γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας, είχαν κλειδωθεί από τον ένοπλο στις τουαλέτες του κτιρίου.

Οι δύο γυναίκες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στο υπόγειο πάρκινγκ της εταιρείας βρίσκεται ένας νεκρός και άλλοι τρεις που είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος, χωρίς να είναι γνωστό εάν έχουν τραυματιστεί σοβαρά ή έχουν χάσει τη ζωή τους

mononews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ