Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΚρήτη: Επνιξε τα τρία αγόρια του σε ποτάμι για να εκδικηθεί την...

Κρήτη: Επνιξε τα τρία αγόρια του σε ποτάμι για να εκδικηθεί την σύζυγό του – 24 χρονια μετά είναι ελεύθερος

Ο Γιώργος Μεταξάκης άφησε μόνο την κόρη του να ζήσει – Η πρώην σύζυγός του, Αργυρώ παρέμεινε στην Κρήτη για να μεγαλώσει το κορίτσι της που πλέον ζει στο εξωτερικό

Τα ψυχικά τραύματα από την τριπλή παιδοκτονία στον ποταμό Αλμυρό της Κρήτης τον Σεπτέμβριο του 1999, δεν έκλεισαν ποτέ από τις καρδιές των ανθρώπων που έμειναν πίσω να θυμούνται τα τρία αγγελούδια που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του πατέρα τους.

«Παγωμένο» από την τραγική είδηση, ολόκληρο το πανελλήνιο ζητούσε τότε την παραδειγματική τιμωρία του Γιώργου Μεταξάκη, του σατανικού πατέρα, ο οποίος θέλοντας να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του Αργυρώ Μεταξάκη για το χωρισμό τους, έπνιξε τα τρία από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά τους σπρώχνοντάς τα στο ποτάμι με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Την πρωτότοκη κόρη του, την άφησε να ζήσει καταδικάζοντάς τη, να θυμάται για πάντα τα «ουρλιαχτά» των αδερφών της από τη φριχτή εκείνη ημέρα.

Μαζί με τα παιδιά του «σκότωσε» και την Αργυρώ, την εν διαστάσει γυναίκα του, η οποία αδυνατούσε να πιστέψει ότι ο άντρας της καταδίκασε σε θάνατο τα αγγελούδια της.

Ο Γιώργος Μεταξάκης, μια μέρα μετά το έγκλημά του συνελήφθη από τους αστυνομικούς ενώ προσπαθούσε να αποδώσει το θάνατο των παιδιών του σε ατύχημα. Καταδικάστηκε τρεις φορές ισόβια, μια για κάθε παιδί. Δεν παραδέχθηκε ποτέ τα εγκλήματά του κι από το 2018 κυκλοφορεί ελεύθερος. Μετά από 19 χρονια κατάφερε να αποφυλακιστεί με το Νόμο Παρασκευόπουλου από τις φυλακές Δομοκού. Μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Κρήτη, ζει μόνος του, εξαφανισμένος από τον τόπο που διέπραξε τα εγκλήματά του.

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ