Άγρια επεισόδια ακροδεξιών-αντιεξουσιαστών στο Μοναστηράκι ενώ τα βαγόνια του ΗΣΑΠ είχαν κόσμο

241

Καδρόνια, αυτοσχέδιες ασπίδες και άλλα αντικείμενα το «οπλοστάσιο» – Ακροδεξιοί πέταξαν υγρό από μπιτόνι και φώναζαν «κάψτους, κάψτους»

Σοβαρά ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι» περίπου στις 8 το βράδυ της Τετάρτης καθώς, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, ακροδεξιοί και αντιεξουσιαστές που έφτασαν εκεί μετά τις συγκεντρώσεις και τις αντισυγκεντρώσεις για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, έδωσαν μάχη σχεδόν σώμα με σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις δύο ομάδες αποτέλεσαν άτομα που επιβιβάστηκαν στα βαγόνια του ΗΣΑΠ από διάφορους άλλους σταθμούς πριν να καταλήξουν στο «Μοναστηράκι» όπου δόθηκε η «μάχη».

Οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν ενώ στον συρμό του ΗΣΑΠ υπήρχαν ανυποψίαστοι πολίτες που είχαν επιβιβαστεί στα βαγόνια χωρίς να μπορούν να φανταστούν ότι θα βρίσκονταν εν μέσω διασταυρούμενων «πυρών». 

Όπως προκύπτει η «μάχη» συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά πριν να υπάρχει τελικά παρέμβαση αστυνομικών που «περιόρισαν» τα επεισόδια, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον απολογισμό όσων συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Νέο Ηράκλειο και το κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr