Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΜιχάλης Κατσουρής: Ποιος ήταν ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε στη...

Μιχάλης Κατσουρής: Ποιος ήταν ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ που δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δουλευταράς, με εξαίρετο χαρακτήρα, λάτρευε την ομάδα του αλλά  «χωρίς ακρότητες και προβλήματα»

Θλίψη, πόνο, οργή έχει προκαλέσει η νέα αιματηρή συμπλοκή οπαδικής βίας με τους Κροάτες και Έλληνες χούλιγκανς, οι οποίοι έδρασαν σαν εκπαιδευμένο τάγμα εφόδου το βράδυ της Δευτέρας και δολοφόνησαν τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή, έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Μιχάλης, ή αλλιώς Μάικ όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, έμενε με την οικογένειά του στην Ελευσίνα. Δουλευταράς, βιοπαλαιστής, παλιάς κοπής άντρας λένε στο protothema.gr οι δικοί του άνθρωποι. Το μεγάλο του πάθος, όμως ήταν η ΑΕΚ. Ήταν γνωστή η τρέλα του και η αγάπη του για τον Δικέφαλο, θα πουν όσοι τον γνώριζαν, αλλά χωρίς ακρότητες και προβλήματα.

Λάτρευε την ομάδα του, ξόδευε χρήματα και με την πρώτη ευκαιρία καβαλούσε τη μηχανή, ντυμένος στα κιτρινόμαυρα και έτρεχε απο την Ελευσίνα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας να απολαύσει τους αγώνες, να πανηγυρίσει στις εξέδρες αλλά και να καθίσει στα στέκια της ομάδας του, παρέα με τους αγαπημένους του φίλους οπαδούς. Μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον Μιχάλη όπου εκείνο το βράδυ είχε φτάσει από την Ελευσίνα στην Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να αγοράσει εισιτήριο για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ που θα διεξαγόταν τη Δευτέρα το βράδυ. Κανείς δεν περίμενε ότι ο Μιχάλης θα άφηνε την τελευταία του πνοή, λίγες ώρες αργότερα, μαχαιρωμένος και πεθαίνοντας από ακατάσχετη αιμορραγία.

Φίλοι της οικογένειας Κατσουρή μιλούν για το ήθος και την προσωπικότητα του Μιχάλη ενώ ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, φίλος της οικογένειας κάνει λόγο στο protothema.gr για ένα νέο που λάτρευε την ομάδα του.

«Την οικογένεια Κατσουρή τη γνωρίζω πολλά χρόνια, γιατί ο πατέρας του Μιχάλη εργάζεται στο Δήμο μας και είχα την τύχη και τη χαρά να γνωρίσω τον Μιχάλη. Ήταν ένας εξαίρετος νέος, σοβαρός άνθρωπος που λάτρευε την ομάδα του, την ΑΕΚ, χωρίς ακρότητες και ιδιαίτερα προβλήματα. Ήταν ένα νέο παιδί που πήγε να δει την ομάδα του και δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι του. Οι γονείς του είναι συντετριμμένοι και η μητέρα του απ’ όσο γνωρίζω εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον “Ερυθρό Σταυρό”. Εμείς είμαστε κοντά στην οικογένεια, είμαστε προετοιμασμένοι για την κηδεία, ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη του με σεβασμό» είπε στο protothema.gr ο κ. Οικονόμου.

Συγκλονίζει η ανάρτηση στα social media της Μαριάντας Γαλάνη, η οποία περιγράφει τον τρόμο που έζησε στα επεισόδια της Δευτέρας, ενώ έτρεχε να γλιτώσει από τα μαχαίρια και τα καδρόνια των χούλιγκανς μαζί με τον άτυχο Μιχάλη.

«Δεν είμαι ΑΕΚ αλλά εδώ δε χωράνε οπαδικά!!

Μένω όμως στη νέα Φιλαδέλφεια 100 μέτρα από το γήπεδο και δουλεύω στην καφετέρια της ΑΕΚ οπότε ηξερα πολύ καλά το παλικάρι!!
Το μόνο που θέλω είναι να ουρλιαξω από οργή!!!
Γιατί μας αφήσατε απροστάτευτους???
Γιατί ενώ σας πέρναμε τηλέφωνο αργήσατε???

Γιατί ενώ φωνάζαμε ότι μας σκοτώνουν ήρθατε μετά από μισή ώρα???
Γιατί να θρηνούμε άλλον έναν “Άλκη”???
Γιατί αφήσατε όλους αυτούς τους αλήτες να μπουν ανενόχλητοι στη πόλη μας!!!
Γιατι??? Γιατί??? Γιατί????
Αυτό που ζήσαμε εχτές το βράδυ δε θα το ξεχάσω ποτέ!!!
Να τρέχουμε να γλιτώσουμε.
Ένα τσούρμο μαυροφορεμένοι να μαχαιρώνουν όποιον βρουν μπροστά τους και να πετάνε πέτρες και καδρονια στα κεφάλια μας!!!
Ήρθαν για να σκοτώσουν!!!
Και όλα αυτά στις 10 το βράδυ που υπήρχαν μικρά παιδιά και οικογένειες στο μαγαζί!!!
Καλό ταξίδι Μάικ (Μιχάλης Κατσουρής) από όλους εμάς που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε!!!»

Μαρτυρικός ο θάνατος του Μιχάλη

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, περίπου 200 άτομα της Ντιναμό βρέθηκαν στην πλατεία της «Αγιάς Σοφιάς-OPAP Arena», στη Νέα Φιλαδέλφεια, τραμπουκίζοντας όποιον ήταν εκεί, κάποιοι μάλιστα έκαναν και προσπάθειες για να μπουν στο γήπεδο, του οποίου οι πόρτες ήταν κλειστές. Όσοι ήταν στο σημείο κλείστηκαν στα καταστήματα γύρω από την OPAP Arena, προκειμένου να προστατευτούν από τις άγριες συμπλοκές. Στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε τελειώσει η προπόνηση των δύο ομάδων, η αποστολή της Ντιναμό μετέβη με αστυνομική συνοδεία στο ξενοδοχείο, ενώ οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ κλείδωσαν το γήπεδο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο αφού είχαν αρχίσει τα επεισόδια.

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και ο Μιχάλης Κατσουρής, ο οποίος μέσα στη συμπλοκή τραυματίστηκε βαρύτατα από μαχαίρι. Ο δράστης, που παραμένει ασύλληπτος, είχε χρησιμοποιήσει μαχαίρι κάραμπιτ για να χτυπήσει τον Κατσουρή, όπως είχε δολοφονηθεί τον Φεβρουάριο του 2022 ο Άλκης Καμπανός στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος 29χρονος δέχτηκε χτύπημα στο μπράτσο. Φαίνεται πως κατάφερε να διασχίσει μια απόσταση 100 μέτρων και στη συνέχεια σωριάστηκε στο έδαφος και κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής των Κροατών χούλιγκαν, ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ δέχθηκε μαχαίρωμα στη βραχιόνιο αρτηρία-το οποίο ήταν και μοιραίο.

Ο 29χρονος, κατά πληροφορίες, αμέσως μετά, έτρεξε να κρυφτεί πίσω από περίπτερο και τότε φαίνεται ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς είχε ακατάσχετη αιμορραγία.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» σχεδόν νεκρός χωρίς να διαπιστώνεται ότι έφερε εμφανείς κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αμέσως οι γιατροί που τον υποδέχθηκαν του έκαναν ΚΑΡΠΑ και έδωσαν τιτάνια μάχη προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή. Κατά πληροφορίες, ο 29χρονος επανήλθε για λίγο, ωστόσο κάποια λεπτά μετά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η ενημέρωση του νοσοκομείου έκανε λόγο για έναν 29χρονο (από λάθος αναφέρεται ως 22χρονος) που «διεκομίσθη με ασθενοφόρο, σε ανακοπή νεκρός, στις (23:45)με βαθύ θλαστικό ΑΡ βραχιονίου, (από τέμνον και νύσσον όργανο) από τη Νέα Φιλαδέλφεια- διασωληνώθηκε, έγινε ΚΑΡΠΑ έως τις 01.20».

https://www.protothema.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ