Τεκτονική Στοά: Συνελήφθη ο βομβιστής – Βρέθηκαν ποσότητες εκρηκτικών, είχε εμπλακεί και σε άλλες επιθέσεις

172

Εμπλέκεται και σε άλλες επιθέσεις με εκρηκτικούς μηχανισμούς – Η έκρηξη στην στοά είχε γίνει στις 13 Ιουλίου

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη του άνδρα που πριν από περίπου 10 ημέρες είχε τοποθετήσει δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τεκτονική Στοά στην οδό Αχαρνών προχώρησαν οι Αρχές.

Ο άνδρας, 61 ετών, συνελήφθη για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών. Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως το σπίτι του έμοιαζε με παρασκευαστήριο εκρηκτικών, καθώς, σε έρευνα που έγινε, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών.

«Είχε εμπρηστικούς μηχανισμούς έτοιμους προς χρήση. Παράλληλα είχε μεγάλες ποσότητες πυρίτιδας, tnt, ακόμη και anfo, υλικό που χρησιμοποιούν συχνά οι τρομοκρατικές οργανώσεις» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το protothema.gr, ο άνδρας, ο οποίος δηλώνει «θεματοφύλακας» του Συντάγματος, ερευνάται από τις Αρχές και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις που έλαβαν χώρα στις αρχές Μαρτίου του 2023.

Ειδικότερα, ο 61χρονος φέρεται να εμπλέκεται στην τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο Κρωπίας αλλά και στην απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. 

Υπενθυμίζεται πως η έκρηξη στη Μασονική Στοά στην Αχαρνών είχε γίνει στις 13 Ιουλίου 2023. Κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τον 61χρονο να αφήνει τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτηρίου.

Δεύτερο βίντεο που παρουσίασε το MEGA είχε καταγράψει τη στιγμή της έκρηξης στην Τεκτονική Στοά λίγο πριν από τις 7:00 το πρωί της 13ης Ιουλίου, ενώ πριν είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα στο 112. 

Λίγο μετά την έκρηξη έφτασε μονάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.), η οποία εκτός από τα υπολείμματα ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού, εντόπισε και μία 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη που πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι. Οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ελεγχόμενη έκρηξη και το συμβάν έλειξε.

https://www.protothema.gr/