Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΣυνελήφθη ξανά ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης

Συνελήφθη ξανά ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης

Ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης – Η σύλληψη έρχεται αφού έγινε δεκτή αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε

Συνελήφθη ξανά στη Νέα Ιωνία Αττική ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών (ανώτατο όριο φυλάκισης, εκτιτέα ποινή- τα 25 χρόνια) για παιδεραστία σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είχε αποφυλακιστεί στα 12,5 χρόνια.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα με το οποίο ο προπονητής αποφυλακίστηκε ύστερα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού. Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια εις βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο. 

Η σύλληψη έρχεται σε εκτέλεση απόφασης του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε Νίκος Σειραγάκης.

Πρόκειται «για την υπ’ αριθ. 3554/2023 από 09/06/2023  παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Ναυπλίου, η οποία διέτασσε τη σύλληψη του, καθώς και η συνέχιση της κράτησης του δυνάμει της υπ’ αριθ. 110,123,124/2016 από 10/11/2026 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιώς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία, με τη συγχώνευση, έγιναν 220. Τα πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, όπου εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα συνελήφθη για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές. Τον Απρίλιο του 2023 αποφυλακίστηκε ξανά.

Ο 59χρονος θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

https://www.protothema.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ