Πατήσια: 56χρονος Αλβανός «αγόρασε» 8χρονο με 900 ευρώ για να επαιτεί στους δρόμους

1854

Ο άνδρας αναμένεται να εκδοθεί πίσω στην Αλβανία – Άγνωστη παραμένει η τύχη του παιδιού

Απίστευτες είναι οι λεπτομέρειες της υπόθεσης «αγοράς» ενός 8χρονου παιδιού στην και τον εξαναγκασμό του σε επαιτεία στην Αθήνα από έναν 56χρονο.

Συγκεκριμένα, οι ελληνικές Αρχές έλαβαν προ ολίγων ημερών «κόκκινη» αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας. Το διεθνές ένταλμα σύλληψης αφορούσε σε έναν 56χρονο, ο οποίος είχε καταδικαστεί στη χώρα του σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για «διακίνηση ανηλίκων».

Όταν το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής ενημερώθηκε για την παρουσία του 56χρονου στην Αθήνα, αμέσως κινητοποίησε το πληροφοριακό του δίκτυο για τον εντοπισμό του. Έτσι, ο καταζητούμενος εντοπίστηκε στα Πατήσια, όπου οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες χωρίς να φέρει αντίσταση.

Όσον αφορά στο ποινικό του παρελθόν, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 56χρονος κατηγορείται ότι είχε «αγοράσει» ένα παιδί από άπορη οικογένεια στην Αλβανία και πιο συγκεκριμένα στα Τίρανα. Φέρεται να πλήρωσε 100.000 Λεκ Αλβανίας, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 900 ευρώ. Στη συνέχεια, μετέφερε, παράνομα και χρησιμοποιώντας βία, το 8χρονο αγόρι στην Αθήνα, όπου το εξανάγκασε να επαιτεί σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, με σκοπό να του παραδίδει τα χρήματα.

Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για την έκδοση του συλληφθέντα στη χώρα του. Άγνωστο ωστόσο παραμένει για τις ελληνικές Αρχές τι απέγινε το 8χρονο παιδί.