Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΔίκη Άλκη: «Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του» - Η ομολογία...

Δίκη Άλκη: «Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του» – Η ομολογία του 21χρονου για τη δολοφονία του Άλκη

Η εισαγγελέας της έδρας αμφισβήτησε όσα είπε ο 21χρονος κατηγορούμενος για τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε τον Άλκη

Τη στιγμή που ο Άλκης Καμπανός προσπάθησε να πηδήξει από το τοιχάκι στην είσοδο της πολυκατοικίας για να ξεφύγει από τους χούλιγκανς που τους επιτέθηκαν, ο 21χρονος Α.Γ. τον κάρφωσε με το μαχαίρι οικιακής χρήσης στην μηριαία αρτηρία, όπως υποστήριξε ο ίδιος στην απολογία του το πρωί της Πέμπτης, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου και ομολόγησε την μοιραία πράξη. 

Ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων που ξεκίνησε την απολογία του ομολογώντας την άμεση εμπλοκή του στη δολοφονική επίθεση του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του και υποστήριξε πως ήταν αυτός που τραυμάτισε με το μαχαίρι τον Άλκη Καμπανό, στη συνέχεια έδωσε εξηγήσεις για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου. Την ίδια στιγμή πάντως, η εισαγγελέας της έδρας αμφισβήτησε τα λεγόμενά του. 

Η ομολογία

“Όπως από την αρχή έχω παραδεχτεί τη συμμετοχή μου στην επίθεση εις βάρος του Άλκη και των υπολοίπων παιδιών, μέσα από τη φυλακή με όλο το βάρος που έχω, συνειδητοποίησα το λάθος μου και τι προξένησα για όλο αυτό το συμβάν. Θέλω και πρέπει να ζητήσω μια τεράστια συγνώμη στην οικογένεια αυτή και ειδικά στους γονείς και την αδελφή του Άλκη”, είπε αρχικά ο κατηγορούμενος, ξεκινώντας την απολογία του.

“Όλο αυτόν τον καιρό δεν ξέρω πως το έχω αντιμετωπίσει. Ήθελα να πω ότι ο χρόνος δυστυχώς δε γυρίζει πίσω, μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του Άλκη, να είχα πάρει εγώ αυτή τη θέση και να μην ήταν αυτό το παιδί εκεί που βρίσκεται σήμερα”, ανέφερε στην συνέχεια της απολογία του.

“Είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι. Ήταν μια φευγαλέα σκιά. Δε το θυμάμαι τόσο καλά, απλώς παρακολουθώντας όλο αυτό στο δικαστήριο, τις τελευταίες δύο – τρεις εβδομάδες, το συνειδητοποίησα ακούγοντας όλους τους ιατροδικαστές και όλη τη διαδικασία του δικαστηρίου. Είναι πολύ δύσκολο να θυμηθώ όλο αυτό το συμβάν. Έμαθα την επόμενη ημέρα μετά από αυτό, ότι είχε ‘φύγει’ ένα παιδί και σοκαρίστηκα. Πρέπει και θέλω να γνωρίζουν οι γονείς αυτοί την αλήθεια. Από την πρώτη στιγμή ήμουν ειλικρινής, απλά δε το θυμόμουν, δεν το είχα τόσο καθαρά στο μυαλό μου. Έχω τις αμφιβολίες μου ακόμα αν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τους ιατροδικαστές μου εξήγησαν τις δικές τους εκδοχές. Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος όμως ότι έγινε από εμένα. Το κατάλαβα από τη φωτογραφία, από το πώς ήταν το τραύμα. Είμαι σίγουρος”, κατέθεσε.

“Μακάρι να γύρναγα πολύ πίσω τον χρόνο να μη γινόταν όλο αυτό το συμβάν. Απλώς η μνήμη μου δεν είναι τόσο καθαρή ακόμα. Συγνώμη για το κακό που προξένησα σε όλη την οικογένεια”, είπε στην απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα και οι 12 κατηγορούμενοι αρνούνταν ότι χτύπησαν τον Άλκη κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης, ενώ ο 21χρονος, καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής του κατάθεσής υποστηρίζει ότι ήταν αυτός που χτύπησε τον 19χρονο και ότι δεν είδε κανέναν άλλον κατηγορούμενο να φέρει αντικείμενα και να χτυπάει τον άτυχο νεαρό που έχασε τη ζωή του.

Τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης

Σχετικά με τα κίνητρα της φονικής επίθεσης που είχε ως συνέπεια χάσει τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός και να τραυματιστούν οι δυο φίλοι του, ο συνοδηγός του αυτοκινήτου ανέφερε ότι “δε θέλαμε σε καμία περίπτωση να σκοτώσουμε, πόσω μάλλον εγώ. Να τραμπουκίσουμε και να χτυπήσουμε θέλαμε”.

Αναφορικά με το μαχαίρι που είχε στην κατοχή του και, όπως ομολόγησε, τραυμάτισε με αυτό τον Άλκη στην μηριαία αρτηρία, υποστήριξε ότι το πήρε από το σύνδεσμο, όπως και οι υπόλοιποι 11 τα άλλα αντικείμενα, γιατί δε ήξεραν τι θα αντιμετωπίσουν. Όπως είπε ο κατηγορούμενος, ήταν ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης και με αυτό υποστήριξε ότι χτύπησε και τραυμάτισε τον Άλκη Καμπανό.

“Ήμουν σίγουρος ότι και οι οπαδοί του Αρη θα ήταν οπλισμένοι, έτσι πήρα το μαχαίρι μαζί μου. Από όσο ξέρω από αλλά οπαδικα επεισόδια, από ότι είχα ακούσει, συμβαίνει. Το μαχαίρι το πήρα από τον σύνδεσμο, υπάρχουν αντικείμενα για οτιδήποτε για να πάρει κάποιος. Το μαχαίρι το βρήκα στο μπαρ του συνδέσμου. Ήταν σε έναν χώρο στο μπαρ. Ήταν ένα μικρό μαχαίρι κουζίνας με ξύλινη λαβή, χωρίς δόντια. Δε ρώτησα κανέναν για να το πάρω. Εγώ κατέβηκα πρώτος και μπήκα στο αμάξι”, είπε.

Η στιγμή που οι χούλιγκανς εντόπισαν τον Άλκη και την παρέα του

Όπως είπε ο δεύτερος κατηγορούμενος, το μοιραίο βράδυ αποφάσισαν όλοι μαζί να μπουν στα τρία αυτοκίνητα και να ξεκινήσουν από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ με σκοπό να φτάσουν στην περιοχή της Χαριλάου και να εντοπίσουν οπαδούς του Αρη για να τους επιτεθούν.

“Προχώρησα πρώτος προς την είσοδο της οικοδομής, ο 4ος κατηγορούμενος ήταν πίσω μου. Θυμάμαι μόνο τον εαυτό μου, απλά ήξερα ότι τον είχα πίσω μου. Είδαμε περίπου τέσσερα άτομα στα σκαλιά. Ρώτησα εγώ “τι ομάδα είστε”, ήμουν λίγο πίσω από την είσοδο της οικοδομής, στο πεζοδρόμιο. Δεν θυμάμαι πως ήταν τα παιδιά στα σκαλάκια. Μου απάντησαν “Άρης ρε που…νες” και εκεί κατάλαβα ότι είναι Άρης. Ανέβηκα τα σκαλάκια, γύρισα πίσω για μια στιγμή, δεν είδα τον 4ο κατηγορούμενο, ούτε κανέναν άλλον και πήγα να χτυπήσω. Εκείνη την ώρα τρώω την κρανιά στο κεφάλι. Πριν προλάβω να χτυπήσω. Ήμουν δύο σκαλιά πιο κάτω και αυτός πιο ψηλά. Θυμάμαι μόνο να συμπλέκομαι με τον Α.Β. Μόλις έφαγα την κρανιά οπισθοχώρησα λίγο, έχασα την ισορροπία μου”, είπε ο κατηγορούμενος.

Πώς μαχαίρωσε τον Άλκη Καμπανό

Ο 21χρονος στη συνέχεια περιέγραψε στο δικαστήριο τη στιγμή που, σύμφωνα με τον ίδιο, μαχαίρωσε τον φίλο του Άλκη Καμπανού, αλλά και τον 19χρονο όταν επιχείρησε να ξεφύγει για να γλιτώσει από την άγρια επίθεση.

“Έβγαλα το μαχαίρι από την τσέπη στο παντελόνι μου και άρχισα να χτυπάω χαμηλά τον Α.Β., τον χτύπησα κάτω στα πόδια, στην αριστερή πλευρά, δύο με τρεις φορές στο αριστερό πόδι από όσο θυμάμαι. Στην γάμπα ή στο γόνατο δεν θυμάμαι ακριβώς, ήμουν σκυμμένος και δεν τον έβλεπα. Θυμάμαι μια σκιά, εκεί λογικά θα χτύπησα και τον Άλκη, δεν το θυμάμαι ακριβώς. Την ώρα που πήγε να ξεφύγει από τα σκαλιά στα σκαλοπάτια, εκείνη την ώρα”, είπε και προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο πως εκείνος ήταν που τραυμάτισε με το μαχαίρι στην μηριαία αρτηρία τον Άλκη Καμπανό.

“Ήταν μια σκιά. Χτύπησα τον Άλκη στην αρχή του συμβάντος πάνω στα σκαλιά. Έδωσα δύο χτυπήματα στο πόδι του Α.Β., συμπλέκομαι για κάποια ώρα μαζί του. Τον είδα στο δικαστήριο και το θυμάμαι. Εκείνη την ώρα κάπως κόπηκα με το μαχαίρι, κάπως με κλώτσησε και κόπηκα με το μαχαίρι που κρατούσα στο δάχτυλο. Στην αρχή ήμουν στη μέση και όταν έβγαλα το μαχαίρι και τον χτυπούσα ανέβηκα πιο πάνω και δεξιά. Εκείνη την ώρα δέχτηκα ένα χτύπημα στο κεφάλι από ξύλο, μόλις τραυματίστηκα από το μαχαίρι, νομίζω από άτομο που ήταν επάνω στα σκαλιά. Γύρισα για δύο δευτερόλεπτα, είδα κάποια αίματα και μετά από την άλλη πλευρά ένα κινητό. Είδα κάποια άτομα, δύο – τρία – τέσσερα άτομα όρθια, δε θυμάμαι ποιος ήταν, ήμουν σε σύγχυση”, είπε ο κατηγορούμενος.

“Είδα μόνο τα πόδια του”

Σχετικά με το αν αντιλήφθηκε τον Άλκη Καμπανό τη στιγμή που ήταν αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, ο 21χρονος ανέφερε στην απολογία του πως “έβλεπα μόνο τα πόδια του Άλκη. Πήγε να ξεφύγει από τα σκαλιά, αφού τον χτύπησα. Ήταν μια σκιά. Πήγε να ξεφύγει από το τοιχάκι και εκείνη την στιγμή τον χτύπησα, δε σημάδευα κάπου συγκεκριμένα, δεν ήθελα να χτυπήσω βαθιά, δεν ήξερα ότι εκεί ήταν η μηριαία αρτηρία, δε το γνώριζα. Την ώρα που πήγε να πηδήξει το τοιχάκι δέχθηκε το χτύπημα”, κατέθεσε.

Σε όλη τη διάρκεια της απολογίας του, ο 21χρονος αρνείται ότι είδε τους υπόλοιπους 11 κατηγορούμενος να χτυπούν τον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του, ότι έφεραν αντικείμενα και γενικά ότι γνωρίζει τον τρόπο που κινήθηκαν το μοιραίο βράδυ.

“Δε μπορώ να σας πιστέψω”, είπε η εισαγγελέας

Παίρνοντας τον λόγο η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο πως “δεν μπορώ να σας πιστέψω γιατί έχω όλα αυτά μπροστά μου που αντικρούουν όσα μας είπατε σήμερα”, με τον κατηγορούμενο να επιμένει πως ήταν εκείνος που τραυμάτισε με το μαχαίρι τον Άλκη Καμπανό στην μηριαία αρτηρία.

“Είστε σίγουρος;”, τον ρώτησε επίμονα η εισαγγελέας, με τον 21χρονο, αυτή τη φορά να εμφανίζεται απόλυτα βέβαιος ότι ήταν εκείνος που μαχαίρωσε τον Άλκη Καμπανό.

“Ήταν την ώρα που έφευγε και έτρεχε για να ξεφύγει από εκεί. Αυτό έγινε στην αρχή, την ώρα που συμπλεκόμουν με τον Α.Β., εκείνη την ώρα έγινε”, είπε, επιχειρώντας να πείσει το δικαστήριο. “Εγώ δεν είδα αλλά μαχαίρια”, πρόσθεσε.

“Αυτό το μαχαίρι που δεν μπορεί να κόψει ούτε ψωμί, κάρφωσε μια φόρμα τυλιγμένη και καρφώθηκε σε ένα κορμί”, είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, με τον κατηγορούμενο να επιμένει πως:“Τώρα είμαι σίγουρος πως εγώ χτύπησα τον Άλκη. Χτύπησα ταυτόχρονα τον Α.Β. και την ώρα εκείνη χτύπησα και τον Άλκη”.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πιθανότητα να είχε και άλλος μαχαίρι, καθώς ο Άλκης έφερε πάρα πολλά τραύματα, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι “μπορεί να τον χτύπησα εγώ παραπάνω φορές”, προκαλώντας αγανάκτηση στο ακροατήριο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο 21χρονος σε όλες του τις καταθέσεις, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, υποστήριζε ότι ουδέποτε είχε χτυπήσει τον Άλκη Καμπανό και πως είχε συμπλοκή μόνο με τον φίλου του 19χρονου.

Λίγο πριν ολοκληρώσει την απολογία του και μετά από εκατοντάδες ερωτήσεις της εισαγγελέα και της προέδρου του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι πιστεύει πως είναι αυτός που ευθύνεται για τον θάνατο του Άλκη Καμπανού.

“Θέλω και πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έχω κάνει. Η ειλικρινής συγνώμη και ειλικρινής μετάνοια στους γονείς. Να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη προς αυτούς τους γονείς. Το κακό που προκάλεσα στην δική τους οικογένεια και τη δικιά μου που εξακολουθούν να με στηρίζουν και να με αγαπάνε. Οι άνθρωποι εδώ πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και είμαι έτοιμος να τιμωρηθω για αυτά που έχω κάνει. Δεν είχα το μυαλό να σκέφτομαι, κάθε μέρα σκέφτομαι το γιατί. Συγνώμη για όλα, που σήκωσα χέρι, μαχαίρι, δεν είχα μυαλό και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν είχα μυαλό να σκεφτώ”, είπε.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας τον ρώτησε αν πιστεύει ότι μόνο αυτός ευθύνεται για το γεγονός ότι ο Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του, με τον 21χρονο να απαντά “ναι, πιστεύω ότι μόνο εγώ ευθύνομαι”.

“Έχετε άκουσε ποτέ τη λέξη εξιλαστήριο θύμα στη ζωή σας, κύριε κατηγορούμενε;”, τον ρώτησε η εισαγγελέας, με τον 21χρονο να απαντά πως δε γνωρίζει τι σημαίνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ