Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΠάφος: Ανατροπή στην υπόθεση της Λέσια - Ατύχημα και όχι δολοφονία λέει...

Πάφος: Ανατροπή στην υπόθεση της Λέσια – Ατύχημα και όχι δολοφονία λέει ιατροδικαστής

Αφέθηκε ελεύθερος ο 30χρονος που αντιμετώπιζε κατηγορίες δολοφονίας και βιασμού – Ιατροδικαστής από την Ελλάδα έβγαλε διαφορετικό πόρισμα από τους Κυπρίους συναδέλφους της

Μια καθολική ανατροπή σημειώθηκε στην υπόθεση της 29χρονης Λέσια από την Ουκρανία που βρέθηκε νεκρή σε περιοχή της Πάφου στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος ο οποίος είχε θεωρηθεί κατηγορούμενος για δολοφονία της 28χρονης Ουκρανής Λέσια Μπίκοβα στη περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού στη Κύπρο, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος. Η δεύτερη νεκροτομή που έγινε από την ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιοπούλου που κλήθηκε από την Ελλάδα, κατέδειξε πως δεν υπήρξε εγκληματική ενέργεια.

Μετά τη πρώτη νεκροψία που είχαν κάνει δύο Κύπριοι Ιατροδικαστές, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για έγκλημα και η 28χρονη είχε ριχτεί στον γκρεμό βάθους 100 μέτρων αφού πριν είχε στραγγαλιστεί και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικώς.

Εκ των πραγμάτων εγείρεται σοβαρότατο θέμα για τους Κύπριους ιατροδικαστές, καθώς δεν είναι η πρωτη φορα που καταλήγουν σε λανθασμένες εκτιμήσεις για σοβαρές υποθέσεις θανάτων. Πριν λίγα χρόνια είχαν αποφανθεί ότι γυναίκα είχε πεθάνει από αναθυμιάσεις καπνού που προκλήθηκαν από αναμμένο τσιγάρο και μετά από χρόνια διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είχε κακοποιηθεί άγρια και είχε δολοφονηθεί από τον σύζυγο της.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη νεκροτομή στην Λέσια κατέδειξε ότι ο θάνατος οφείλεται σε κάταγμα του υοειδούς οστού, που καταδεικνύει στραγγαλισμό, ενώ εντοπίστηκαν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης της Ουκρανής. Ο συλληφθείς υποστήριξε ότι η κοπέλα προσπάθησε να βγάλει μία Selfie και παραπάτησε και απέδωσε τα τραύματά του στα χέρια στην προσπάθειά του να την κρατήσει. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος είχε ζητήσει εξέταση από ιδιώτη γιατρό μετά από ισχυρισμούς πως καταρριχήθηκε και αναρριχήθηκε για να την σώσει χωρίς να τα καταφέρει.  Ο ιδιώτης ιατροδικαστής που τον εξέτασε είχε επιβεβαιώσει όσα υποστηρίζει εκείνος στις Αρχές.

Τα αρχικά στοιχεία εις βάρος του

Ο 30χρονος αρχικώς αντιμετωπίστηκε ως μάρτυρας ενός τραγικού συμβάντος που οδήγησε στο θάνατο της Λέσια. Ο ίδιος ενημέρωσε την αστυνομία για το σημείο που βρισκόταν το πτώμα της 28χρονης και έδειχνε σοκαρισμένος. Ωστόσο τα στοιχεία που άρχισαν να προκύπτουν από την έρευνα τον κατέστησαν κύριο ύποπτο δολοφονίας.

Οι πρώτες υποψίες γεννήθηκαν όταν διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ. Στη συνέχεια οι ιατροδικαστές Ορθόδοξος Ορθοδόξου και Αγγελική Παπέττα, ενίσχυσαν τις υποψίες σε σημείο που η δολοφονία θεωρήθηκε βέβαιη

Οι αμυχές στα χέρια του «διαβάστηκαν» ως βίαιη σωματική επαφή με άλλο πρόσωπο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αυτή προσπάθησε να βγάλει μια φωτογραφία Selfie και παραπάτησε στην άκρη του γκρεμού και στη προσπάθεια του να τη κρατήσει προκλήθηκαν τα τραύματα στα χέρια του. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ