Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΥπόθεση Πισπιρίγκου: Kανονικά η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Ποιον...

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Kανονικά η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Ποιον αναζητούσε εντός δικαστήριου η 34χρονη

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας,  ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλεξης Κούγιας ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης λόγω κωλύματος αλλά και για λόγους υγείας.

Απερρίφθη το αίτημα αναβολής που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ζητώντας η δίκη να προσδιοριστεί σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο του 2023. Ο κ. Κούγιας επικαλέστηκε επαγγελματικά κωλύματα και λόγους υγείας. Το Δικαστήριο ωστόσο δεν έκανε δεκτό το αίτημα και αυτή την ώρα κληρώνονται οι ένορκοι.

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μεταφέρθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου νωρίς σήμερα το πρωί Δευτέρα 9/01/2023, όπου έχει προγραμματιστεί να αρχίσει η δίκη για τον θάνατο της 9χρονης πρωτόκης κόρης της Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr,  η 34χρονη κοίταξε επίμονα τον εν διαστάσει σύζυγό της που βρισκόταν στις πρώτες σειρές του ακροατηρίου και στη συνέχεια κάθισε στο εδώλιο. Μια θέση πιο πίσω η οικογένεια της. Η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στέκονται στο πλευρό της υποστηρίζοντας ότι η κατηγορούμενη δεν ευθύνεται για τι θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στην έδρα βρίσκονται τρεις γυναίκες τακτικοί δικαστές ενώ και η εισαγγελέας γυναίκα.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλεξης Κούγιας ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης λόγω κωλύματος αλλά και για λόγους υγείας. «Μέχρι τον Απρίλιο έχω 35 Μικτά Ορκωτά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος σημειώνοντας πως δεν τίθεται θέμα λήξης του 18μηνου κράτησης της κατηγορούμενης.

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή.

Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ.

Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κα κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.

Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας δεν υπήρξε αντίλογος.

Για πρώτη φορά σήμερα στην είσοδο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου γινόταν έλεγχος όσων εισέρχονταν στο χώρο. Μάλιστα, είχε κλείσει για το κοινό η πίσω πόρτα του κτιρίου η οποία άνοιξε για να περάσει συνοδευόμενη από ισχυρή αστυνομική δύναμη η μαυροφορεμένη και φανερά αδυνατισμένη, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε λίγο πριν τις 9 ο Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την εν διαστάσει σύζυγο του από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής. Φανερά αλλαγμένος, με μούσι, γυαλιά και λίγα επιπλέον κιλά ο Μάνος Δασκαλάκης κάθισε στις πρώτες θέσεις του ακροατηρίου για να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Ο Μάνος Δασκαλάκης, μέσω του συνηγόρου του δήλωσε παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας «ως βιολογικός πατέρας» της Τζωρτζίνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ