Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΒέροια: «Είδα ένα πονεμένο πλάσμα» λέει ο δικηγόρος της 30χρονης

Βέροια: «Είδα ένα πονεμένο πλάσμα» λέει ο δικηγόρος της 30χρονης

Ο δικηγόρος της μητέρας Αντώνης Μπιδέρης αναφέρθηκε στα όσα υποστηρίζει η 30χρονη, χαρακτηρίζοντάς της μάλιστα ως  ένα «πονεμένο πλάσμα, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι χθες αργά την έκβαση του συμβάντος»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους στην Βέροια την ώρα που η 30χρονη μητέρα αρνείται τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία και ετοιμάζεται να απολογηθεί αύριο.

Ο δικηγόρος της μητέρας Αντώνης Μπιδέρης αναφέρθηκε στα όσα υποστηρίζει η 30χρονη, χαρακτηρίζοντάς της μάλιστα ως  ένα «πονεμένο πλάσμα, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι χθες αργά την έκβαση του συμβάντος».

«Ρωτούσε και ξαναρωτούσε, ήθελε να δει το παιδί της»

«Ρωτούσε και ξαναρωτούσε, ήθελε να δει το παιδί της. Ρωτούσε και ξαναρωτούσε αν είναι στη ζωή ή αν έχει καταλήξει. Και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποδοχή της κατηγορίας. Αντιθέτως την έχει αρνηθεί. Έχει αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο» τόνισε ο κ. Μπιδέρης μιλώντας στην ΕΡΤ

Ως προς την πληροφορία που τη θέλει να είπε σε αστυνομικούς ότι έπαιζαν στο φράγμα, το παιδί έπεσε και δεν μπόρεσε να βοηθήσει επειδή δεν ήξερε μπάνιο και έφυγε αφήνοντάς το, ο κ. Μπιδέρης απάντησε:

«Μπορώ να σας πω, είναι ότι θα ήταν άδικο να διαψεύσω το ρεπορτάζ σας»

Ερωτηθείς για το αν υπήρχε περίπτωση να μην ήταν μόνη της τη μοιραία στιγμή, ο δικηγόρος ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Βεβαίως, θα ζητήσουμε οπτικοακουστικό υλικό από τον χώρο προκειμένου να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και εμείς και η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Και κάτι τέτοιο θα το κάνουμε σήμερα».

Στο δρόμο προς την ανάκριση

Ο κ. Μπιντέρης υπογράμμισε ακόμη ότι ο ρόλος της υπεράσπισης δεν είναι να αθωώσει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διαπράξει ό,τι έχει διαπράξει.

«Ο ρόλος μας είναι να διασφαλίσουμε μια δίκαιη δίκη και να δικαστεί κάθε άνθρωπος για την άδικη πράξη που πιθανότατα έχει τελέσει και στον βαθμό που του καταλογίζεται» τόνισε.

Ερωτηθείς για το αν η 30χρονη είχε χρειαστεί -και μάλλον αρκετές φορές- να έχει μια ψυχιατρική, φαρμακευτική υποστήριξη ή ενδεχομένως και νοσηλεία, δήλωσε:

«Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο συντρέχει, σίγουρα θα είναι η βασική γραμμή της υπεράσπισης στο σημείο του καταλογισμού της όποιας πράξης.

Ήταν τόσο σοκαρισμένη που στην πρώτη συνάντηση προσπάθησα να έχω τα γεγονότα όπως τα βίωσε, ήτοι τι έχει συμβεί και το τι μπορεί να μου περιγράψει σχετικά με τη στιγμή του γεγονότος που της καταλογίζουν.

(…) Είναι μια πράξη το «αφαιρώ τη ζωή κάποιου», είναι η πράξη του 299, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από δόλο. Είναι μία άλλη πράξη το «αφήνω έναν άνθρωπο αβοήθητο να καταλήξει εκεί».

Τι αποκαλύπτει ο παππούς του βρέφους

Την ώρα πάντως που αναμένεται τις επόμενες ώρες να χυθεί φως στην υπόθεση με τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του, ο παππούς του μωρού μίλησε σήμερα ξεσπώντας σε λυγμούς.

«Έπαιρνε την αγωγή της, δεν ξαναπήγαμε στην κλινική. Είχε νοσηλευτεί πολλές φορές, εδώ και 14 χρόνια. Όταν έπαιρνε την αγωγή της ήταν μια χαρά, όταν δεν την έπαιρνε, ξαναγυρνούσε στην κλινική. Και να ζητούσε βοήθεια εδώ, τι θα γινόταν, δεν έχουμε την ταχύτητα της Αθήνας. Άσε με να πάω να ανάψω το κερί του κοριτσιού» είπε στη δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 και ξέσπασε σε λυγμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ