Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΘεσσαλονίκη: Ρομά επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες στα ΜΑΤ - Κακουργηματική δίωξη...

Θεσσαλονίκη: Ρομά επιτέθηκαν με ξύλα και πέτρες στα ΜΑΤ – Κακουργηματική δίωξη στον 34χρονο αστυνομικό

Εκτός από την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, του ασκήθηκε δίωξη και για εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας εις βάρος του 34χρονου αστυνομικού που φέρεται να πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Ο αστυνομικός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και για εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του 16χρονου Ρομά, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και έβριζαν τους αστυνομικούς. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια στην περιοχή, με διμοιρίες των ΜΑΤ να δίνουν το παρών.

Λίγο πριν τις 10:30, Φίλοι και συγγενείς του 16χρονου Ρομά επιτέθηκαν με ξύλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις με τα ΜΑΤ να απαντούν με περιορισμένοι χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν την ένταση.


Δείτε βίντεο από τα δικαστήρια:

Ο 34χρονος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης νωρίς το πρωί και εισήλθε από την εναλλακτική είσοδο. Πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ