Ρόδος: Από χτυπήματα στο κεφάλι προήλθε ο θάνατος του 46χρονου – Οι καταθέσεις πατέρα και γιου

Η ιατροδικαστική έκθεση ανέτρεψε τον ισχυρισμό πως ο εργολάβος δολοφονήθηκε από το σχοινί με το οποίο τον τύλιξε ο ξενοδόχος – Έβαλε την οικογένειά του για ύπνο και μετά εξαφάνισε το πτώμα ο 53χρονος

Σε δύο ισχυρά χτυπήματα που φέρει στο κεφάλι, αποδίδεται ο θάνατος του 46χρονου αλβανικής καταγωγής εργολάβου, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, από τη Ρόδο, που εντοπίστηκε χθες το πρωί νεκρός, σε περιοχή μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου. Τόσο από τις καταθέσεις του 53χρονου ξενοδόχου και του γιου του, όσο και από τα ευρήματα των αρχών, σε πρώτη φάση είχε προκύψει πως ο θάνατός του προήλθε από στραγγαλισμό, ωστόσο η ιατριδικαστική έκθεσε το ανέτρεψε.

Κατηγορούμενοι για τον τραγικό θάνατο του εργολάβου είναι ο 53χρονος Ροδίτης επιχειρηματίας και ο 20χρονος γιος του, ενώ τα αίτια φέρονται να είναι οικονομικά και συγκεκριμένα, χρηματικό ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ, το οποίο φέρεται να οφείλει ο 53χρονος για δουλειές που του είχε κάνει στην επιχείρησή του το 2019, ο 46χρονος. Ωστόσο, πατέρας και γιος, προανακριτικά τουλάχιστον, δηλώνουν ότι επρόκειτο για ατύχημα αφού όπως είπαν, προηγήθηκε επεισόδιο με τον 46χρονο Αλβανό, ο οποίος σε κατάσταση μέθης φέρεται να επιτέθηκε στον 20χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο θάνατος του 46χρονου τοποθετείται χρονικά από το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου έως τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2022. Από την εξέταση που έγινε στη σορό του εργολάβου από τον ιατροδικαστή κ. Παναγιώτη Κοτρέτσο, διαπιστώθηκαν δύο χτυπήματα στο κεφάλι από τα οποία προκλήθηκαν κακώσεις. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, από τα τραύματα αυτά επήλθε ο θάνατος του 46χρονου αλλοδαπού.

Πάντως άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι έχει μεσολαβήσει χρονικό διάστημα περίπου δέκα ημερών από το συμβάν, και η σήψη στο σώμα του άτυχου εργολάβου ίσως και να έχει αλλοιώσει ή «εξαφανίσει» και άλλα στοιχεία που μπορεί να υπήρχαν εκεί.

Ο 53χρονος «δεν ήξερε τίποτα»

Σύμφωνα με την Δημοκρατική της Ρόδου όταν μετέβησαν οι Αρχές στο κατάλυμα του 53χρονου εκείνος είπε στους αστυνομικούς ότι έχει κάνει εργασίες στο ξενοδοχείο για τις οποίες τον έχει αποπληρώσει, ενώ ανέφερε ότι το βράδυ ο εξαφανισθείς τον καλούσε στο τηλέφωνο, αυτός του μίλησε μια φορά αλλά στην συνέχεια δεν του απαντούσε καθώς του φάνηκε να είναι μεθυσμένος. Επίσης, ανέφερε ότι μέχρι την 01.00 ώρα της 29ης Αυγούστου 2022 βρισκόταν σε πανηγύρι και όταν γύρισε του φάνηκε ότι είδε το αμάξι στην παραλία αλλά δεν συναντήθηκαν και δεν το έχει δει ούτε αυτός μέχρι εκείνη την ημέρα.

Οταν του ζητήθηκε υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου τους ανέφερε ότι δεν λειτουργούν και ότι έχει ζητήσει από τον τεχνικό του να μην καταγράφουν τους θερινούς μήνες παρά μόνο τους χειμερινούς για αποτροπή κλοπών. Στην πορεία προέκυψε ότι είχε ζητήσει από τεχνικό να σβήσει τον σκληρό δίσκο των καμερών πράγμα που έκανε την 30ή Αυγούστου 2022.

Το πρωί της 6ης Σεπτεμβρίου 2022 προσήγαγαν τον γιο και τον πατέρα και ο 53χρονος ανέφερε ότι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και νιώθει ένα βάρος τo οποίο πρέπει να βγάλει από μέσα του και ακολούθως περιέγραψε το έγκλημα. Στο σημείο που είχε θάψει το πτώμα βρέθηκαν δύο κομμάτια σχοινί, χρώματος μπλε, που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση της ανθρωποκτονίας.

Ο ξενοδόχος έβαλε την οικογένειά του για ύπνο και έπειτα εξαφάνισε το πτώμα

Εξεταζόμενος ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ο ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων στο Φαληράκι είπε εισαγωγικά ότι γνώρισε τον 46χρονο εργολάβο οικοδομών το 2014 και συνεργάστηκαν σε διάφορες κατασκευαστικές εργασίες. Οπως ισχυρίστηκε, το 2019 ανακαίνισε τα δωμάτιά του έναντι 100.000 ευρώ και του έδωσε ως προκαταβολή το ποσό των 25.000 ευρώ ενώ άφησε οφειλή ύψους 75.000 ευρώ.

Ισχυρίστηκε ότι λόγω του κορωνοϊού δεν είχε καταφέρει να τον εξοφλήσει και τον Μάιο και Ιούνιο του 2022 του έδωσε κάποια μικροποσά. Ο 53χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε προγραμματίσει την περαιτέρω αναβάθμιση του καταλύματός του τον Νοέμβριο φτιάχνοντας πισίνα με εξωτερικούς χώρους και ότι επρόκειτο να του αναθέσει αυτή την εργασία για την οποία του ζήτησε το 30% ως προκαταβολή.

Το πρωί της 28ης Αυγούστου 2022, όπως ισχυρίστηκε, ο 46χρονος του τηλεφώνησε για να βρεθούν και να υπογράψουν κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις και εκείνος του είπε να βρεθούν αρχικά στις 11.30 και όταν δεν πήγε στο ραντεβού του τηλεφώνησε ξανά την 14.30 ώρα. Ο 53χρονος ισχυρίστηκε ότι κατάλαβε ότι ήταν μεθυσμένος και τον απέφυγε και ότι του ξανατηλεφώνησε την 16.26 ώρα σε άθλια κατάσταση.

Ο 53χρονος διατείνεται ότι του είπε ότι δεν μπορούν να βρεθούν διότι θα πήγαινε στο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη στις Καλυθιές, αλλά εκείνος συνέχιζε να του τηλεφωνεί. Περί ώραν 22.30 με 23.00 που σήκωσε το τηλέφωνο, όπως υποστηρίζει, του είπε ότι έχει πιεί πολύ και του μετέθεσε το ραντεβού για την επόμενη ημέρα. Αρχισε, όπως είπε, να τον βρίζει, να τον απειλεί και όπως ισχυρίστηκε, απαιτούσε να του καταβάλει 500 ευρώ.

Την 22.40 ώρα, όπως υποστηρίζει ο 53χρονος, του τηλεφώνησε ο 20χρονος γιός του και τον ενημέρωσε ότι ο 46χρονος ήταν στον προαύλιο χώρο του ξενοδοχείου σε έξαλλη κατάσταση, ότι κόρναρε και έβριζε. Όταν έφτασε πήρε τηλέφωνο τον γιό του που ήταν μέσα στο σπίτι για να βγει έξω, να τον βοηθήσει αν χρειαστεί. Ο 46χρονος άρχισε να τον βρίζει ενώ κατόπιν προτροπών του ενώ έδειχνε ότι έφευγε, επέστρεψε με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος τους και επιτέθηκε στον γιό του.

Ο 53χρονος ισχυρίζεται ότι «θόλωσε» και άρχισε να τον χτυπάει με γροθιές ενώ από ένστικτο πήρε ένα σχοινί πάνω από το αμάξι και το τύλιξε γύρω από τον λαιμό του για να τον ρίξει κάτω και να τον ακινητοποιήσει. Ολα αυτά εκτυλίχθηκαν στον προαύλιο χώρο των δωματίων δίπλα στους κάδους, εκεί που σταθμεύουν τα αυτοκίνητα.

Ο 53χρονος υποστηρίζει ότι σάστισε και τράβηξε το πτώμα πίσω από έναν σκουπιδοτενεκέ. Πήρε το αυτοκίνητό του και μετέφερε την οικογένειά του στο σπίτι. Στάθμευσε με τρόπο ώστε να μη δει κανένας τίποτα και περίμενε μέχρι να κοιμηθούν όλοι. Οταν κοιμήθηκαν βγήκε έξω.

Ο γιός του πήρε το αυτοκίνητο του 46χρονου και εκείνος το δικό του και το άφησαν κοντά στην Αγία Παρασκευή στις Καλυθιές μέσα σε ένα στενό. Μετά επέστρεψαν στο ξενοδοχείο και φόρτωσαν το πτώμα σε ένα αγροτικό όχημα. Τον σκέπασαν με ένα πανί άσπρο, έβαλαν ένα ξύλο πάνω για να μη φύγει το πανί και μετά έφυγαν και οι δύο για την Ψίνθο.

Οταν έφτασαν εκεί άφησε τον γιό του στην χειμερινή κατοικία τους κι εκείνος πήγε σε μια απόμερη τοποθεσία στην Ψίνθο μέσα σε μια ρεματιά και έριξε το πτώμα σε ένα χαντάκι και στην συνέχεια το σκέπασε με χώμα.

Τι υποστήριξε ο γιος του στην κατάθεση

Ο 20χρονος στην κατάθεσή του επιβεβαίωσε όσα είπε ο πατέρας του λέγοντας ότι όταν πήγε ο 46χρονος το βράδυ της Κυριακής στα δωμάτιά τους και έφτασε στο σημείο ο πατέρας του αρχικώς κάθισαν σε ένα τραπέζι και συζητούσαν και ακολούθως άρχισαν να βρίζονται και να συμπλέκονται. Πήγε ο ίδιος να τους χωρίσει και τον χτύπησε ο 46χρονος με μπουνιά στους ώμους.

Μετά όπως είπε είδε τον 46χρονο στον δρόμο δεμένο με ένα σκούρο σχοινί περασμένο στους ώμους και τον λαιμό του και έφυγε. Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα πήγαν στα δωμάτια και τον πήραν φίλοι του και πήγαν βόλτα.

Μια ώρα αργότερα του τηλεφώνησε ο πατέρας του και του ζήτησε να γυρίσει πίσω και μετέφεραν το αυτοκίνητο του 46χρονου ενώ ακολούθως πήγε μαζί του για να πετάξουν το πτώμα. Ισχυρίζεται ότι τον άφησε 100 μέτρα από το σημείο που έθαψε τον 46χρονο με πέτρες και χώμα. Διατείνεται δε ότι ο 46χρονος είχε δανείσει στον πατέρα του 140.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ