Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΕλεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την κακοποίηση γαϊδάρου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος Ζίτσας για την κακοποίηση γαϊδάρου

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα – Ποιοι περιοριστικοί όροι του επιβλήθηκαν

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα, σύμφωνα με το epirupost.gr.

Υπενθυμίζεται πως ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας συνελήφθη στο σπίτι που διαμένει και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν κακοποίησε το ζώο.

Νωρίτερα, σήμερα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του, Δημήτρης Δήμος, ισχυριζόμενος ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο. Έτσι, ο αντιδήμαρχος το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

«Η θέση του εντολέως μου είναι ότι το ζώο αυτό είχε δεχθεί επίθεση από λύκο. Τραυματίστηκε στο στέρνο του, το ανέβασε στην καρότσα του αυτοκινήτου του να πάει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο (…) και χωρίς να το αντιληφθεί προφανώς, το πόδι του ζώου έπεσε στην άσφαλτο, κρατώντας η τριχιά εντός της καρότσας το υπόλοιπο. Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία όταν έπεσε όλο το ζώο το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα», είπε ο κ. Δημήτρης Δήμος.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι οι πλατφόρμες στο διαδίκτυο έχουν κατακλυστεί από μηνύματα εκβιαστικά και απειλητικά σε βάρος του αντιδημάρχου και πως όπως και σε άλλες περιπτώσεις, «δικάζεται και καταδικάζεται ερήμην».

Ανέφερε ακόμη ότι ο 63χρονος αντιδήμαρχος, δεν μπορεί να ξύπνησε μια μέρα και να είπε «ας σύρω ένα γάιδαρο μέσα στο χωριό να με δούνε όλοι» και πως την εκδοχή ατύχημα, δεν την διερεύνησε κανείς.

Το χρονικό

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Γραμμένο από την αποτρόπαια πράξη του αντιδημάρχου. Ο δράστης συνελήφθη αργά το μεσημέρι της Κυριακής και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και από εκεί θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Το άτυχο ζώο δεν άντεξε την ταχύτητα του οχήματος και κατέρρευσε, ενώ ο ίδιος σταμάτησε το όχημα μετά από οχλήσεις κατοίκων που του φώναζαν. Στο σημείο που ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο ο κτηνοτρόφος το άφησε στην άκρη του δρόμου.

Την ίδια ώρα, συνοδεία αστυνομικών κτηνίατροι της περιφέρειας Ηπείρου έφτασαν στην κτηνοτροφική επιχείρηση του 63χρόνου για να εξετάσουν το τραυματισμένο ζώο. «Είναι καλά στην υγεία του», είπαν δύο κτηνίατροι, προσθέτοντας πως «είναι σοκαρισμένο το ζώο από την πτώση, φέρει τραύματα στα πόδια και στην κοιλιά. Είναι όρθιο, έχει φάει, ήπιε νερό».

Καταγγελία δημοτική παράταξης

Με αφορμή το περιστατικό η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του δήμου Ζίτσας σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα και αφορούν την βάναυση συμπεριφορά Αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων». Η παράταξη απαιτεί «την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του. Από το Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού «ανθρώπου» από την θέση του Αντιδημάρχου Ζίτσας. Από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τoν κ. Δημάρχο την διαγραφή του από την Δημοτική τους ομάδα. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πράξει τα δέοντα για την αποπομπή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας και βέβαια Από τη δικαιοσύνη την άμεση παρέμβαση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ