Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΒόλος: Παράτησε τον σκύλο και τα πράγματα στο σπίτι ο σύντροφος της...

Βόλος: Παράτησε τον σκύλο και τα πράγματα στο σπίτι ο σύντροφος της 26χρονης με το κατσαβίδι

Είχε συνεννοηθεί με τις Αρχές να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα και τον σκύλο του αλλά δεν πήγε ποτέ να τα παραλάβει – Η τρομοκρατημένη κοπέλα έμεινε σε ξενοδοχείο και έβγαλε τα πράγματά του στον δρόμο

Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης της 26χρονης από τον Βόλο που μήνυσε τον σύντροφο της διότι την απείλησε με κατσαβίδι μπροστά στα μάτια του μόλις 5 ετών παιδιού της και έπειτα από παρεμβάσεις της δικηγόρου της, Ανθούλας Ανάσογλου, η γυναίκα μεταφέρθηκε με τον γιο της σε ξενοδοχείο για να ηρεμήσει και να αισθανθεί ασφαλής.

Δεν ήθελε να μείνει στο σπίτι της παρά την αστυνομική φρούρηση.

Ο κακοποιητικός σύντροφος της, είχε συνεννοηθεί με τις αστυνομικές Αρχές να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα και τον σκύλο του στις 7 το απόγευμα, όμως δεν πήγε ποτέ στο σπίτι. Η 26χρονη αναγκάστηκε να βγάλει τα πράγματα του πρώην συντρόφου της έξω από το σπίτι της, δυο ώρες μετά.

Η 26χρονη είχε πει νωρίτερα στο δικαστήριο μπροστά και στους δημοσιογράφους ότι: «Μην τον πιστεύετε, θα το ξανακάνει, να ξέρετε ότι σύντομα θα κάνετε ρεπορτάζ για εμένα. Θα με σκοτώσει».

Δικηγόρος 26χρονης: «Όχι άλλες νεκρές Κωνσταντίνες στον Βόλο»

Η δικηγόρος της, Ανθούλα Ανάσογλου, που έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις γυναικοκτονιών πιστεύει ότι εάν η πολιτεία δεν λάβει άμεσα δραστικά μέτρα, θα συμβούν δυσάρεστες εξελίξεις όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις.

Και εξηγεί: «Βόλος 2021. Η Κωσταντίνα Τσάμπα χτυπάει την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος, ζητώντας βοήθεια γιατί ο σύζυγος της την κακοποιεί συνεχώς. Ο σύζυγος να συλλαμβάνεται αφήνεται ελεύθερος, τα ασφαλιστικά αναβάλλονται και 5 Απριλίου πέφτει νεκρή από το χέρι του, μπροστά στα μάτια ενός ανηλίκου παιδιού. Βόλος 2022, μια άλλη Κωσταντίνα πέφτει θύμα σφοδρού ξυλοδαρμού, το οποίο γίνεται κατ’ επανάληψη, κόβεται σε όλο το σώμα από το μπουκάλι που της πέταξε , Και όλα αυτά για ακόμα μια φορά μπροστά στα μάτια ενός ανήλικου παιδιού. Ο δράστης δικάζεται και καταδικάζεται με αναστολή χωρίς κανέναν όρο. Η δεύτερη Κωσταντίνα νιώθει μόνη, νιώθει απελπισμένη νιώθει όμως και σίγουρη ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το παιδί της, καρπό της σχέσης της με τον δράστη. Όχι άλλες νεκρές Κωνσταντίνες στον Βόλο».

Το χρονικό

Χθες ο 36χρονος κάθισε στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης, όπως και έπραξε ο καταδικασθείς, που αφέθηκε κατόπιν ελεύθερος. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την εισαγγελική πρόταση και τον έκρινε ένοχο για ενδοοικογενειακή βία και απειλή, ωστόσο, τον απάλλαξε από την κατηγορία της εξύβρισης.

Ωστόσο, αυτή την αγωνία και τον φόβο της γυναίκας που απειλήθηκε η ζωή της με κατσαβίδι αφουγκράστηκε ο Εισαγγελέας του Βόλου και με παρέμβασή του, δόθηκε εντολή φρούρησης του σπιτιού της 26χρονης, μέχρι ο κατηγορούμενος προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του.

Το δράμα της 26χρονης που απειλήθηκε με κατσαβίδι από τον σύντροφό της

Ο καταδικασθείς απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής βίας και δήλωσε μεταξύ άλλων πως δεν επιθυμεί άλλο την κοινή συμβίωση και ότι θα πάρει τα πράγματά του και θα αναζητήσει αλλού στέγη.

Ωστόσο η 26χρονη Κ.Π. δηλώνει ανήσυχη για τη ζωή της, καθώς ο 36χρονος είχε κάνει τα ίδια πολλές φορές στο παρελθόν, όπως υποστήριξε, σύμφωνα με το e-thessalia. Μάλιστα, ξέσπασε σε αναφιλητά μέσα στο δικαστήριο, ενώ εκτός δικαστικής αίθουσας δήλωσε φοβισμένη. «Μην τον πιστεύετε. Θα το ξανακάνει… Να ξέρετε ότι σύντομα θα κάνετε ρεπορτάζ για εμένα. Θα με σκοτώσει. Ποιος θα με προστατεύσει εμένα τώρα, που θα έρθει στο σπίτι μου και θα κάνει ξανά φασαρίες ή που μπορεί να με σκοτώσει; Φοβάμαι για τη ζωή μου και για το παιδί μου», είπε.

Σημειώνεται πως στις 26 Σεπτεμβρίου ο 36χρονος θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς εκκρεμούν άλλες δύο μηνύσεις της συντρόφου του εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία και κλοπή.

Η 26χρονη μητέρα χαρακτήρισε λάθος τη δικαστική απόφαση, καθώς δεν επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα όρος να μην προσεγγίζει το σπίτι της και αναφέρθηκε σε όλα όσα προηγήθηκαν του τελευταίου επεισοδίου.

«Πριν μία εβδομάδα με έπνιγε κάτω και η γειτονιά κάλεσε την αστυνομία… Δουλεύω τρεις εβδομάδες και με απειλεί να μου βάλει φωτιά στο μηχανάκι. Μου λέει συνεχώς, θα πας εκεί που πήγαν και οι άλλες. Μου έβαλε το κατσαβίδι στον λαιμό… Του είπα να μου δώσει χρήματα και μου είπε δεν σου δίνω μία… Λογομαχήσαμε, μ’ έπιασε από τον λαιμό… Όσες φορές απευθύνθηκα στις αρχές, ζητώντας προστασία, ένιωσα πως δεν είχα την καθοδήγηση που πρέπει, ώστε να νιώσω ασφαλής», κατέληξε η 26χρονη η οποία έχει χάσει προ ετών σε τροχαίο τον αδερφό της, δηλώνοντας πως δεν έχει χρήματα να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συντρόφου της, ενώ δεν είχε και συνήγορο υποστήριξης κατηγορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ