Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΜάνος Δασκαλάκης: «Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα...

Μάνος Δασκαλάκης: «Η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας»

Η ανάλυση της ψυχοσύνθεσης και της συμπεριφοράς του πατέρα των τριών παιδιών συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις.

Με την Ρούλα Πισπιρίγκου να είναι ήδη προφυλακισμένη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας και να ετοιμάζεται να καταθέσει ως ύποπτη για τις δολοφονίες και των άλλων δύο παιδιών της, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, αίσθηση προκαλούν τα όσα φέρεται να είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στην παιδοψυχολόγο, που εξέτασε τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας, αλλά έκανε και ορισμένες συνεδρίες τόσο με την μητέρα, όσο και με τον πατέρα των παιδιών.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στην ψυχολόγο ότι «η Τζωρτζίνα ήταν το δικό μου παιδί και η Μαλένα της Ρούλας», τονίζοντας ότι για τον παραπάνω λόγο η σύζυγός του δεν θα μπορούσε να έχει σκοτώσει τη δεύτερη κόρη τους.

«Η Τζωρτζίνα είδε να χαστουκίζω τη μητέρα της», προσέθεσε μάλιστα ο Μάνος Δασκαλάκης, στις συνεδρίες του με την ψυχολόγο.

«Απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης»

Μετά το πόρισμα της ψυχολόγου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ήρθε στη δημοσιότητα και αυτό για τον Μάνο Δασκαλάκη.

Ο πατέρας των τριών δολοφονημένων παιδιών στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, πραγματοποίησε συνεδρίες με την ψυχολόγο, που εξέτασε και την εν διαστάσει σύζυγό του.

«Συγκαταβατική στάση – Τον ενδιαφέρει η εικόνα του»

Στο πόρισμά της για τον Μάνο Δασκαλάκη, η ψυχολόγος σημειώνει αρχικά:

«Συνοψίζοντας με τις συνεδρίες με τον πατέρα, φάνηκε να είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμος. Είχε, τόσο στη διάρκεια των συναντήσεών μας, όσο και γενικότερα, μια συγκαταβατική στάση. Ήταν φανερό ένα πρωταρχικό ενδιαφέρον να μην εμπλακεί ο ίδιος σε ό,τι γίνεται με τη σύζυγό του. Φάνηκε να τον ενδιαφέρει η εικόνα του σε εμένα», σημειώνει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος.

Και προσθέτει: «Μοιάζει να μην επιμένει ιδιαίτερα όταν δεν παίρνει αυτό που αναμένει, όχι τόσο γιατί αποδέχεται το να μην παίρνει αυτό που επιθυμεί, όσο γιατί μοιάζει να επενδύει και να αποεπενδύει πολύ γρήγορα από τις σκέψεις του, τις επιθυμίες του και τις σχέσεις με τους άλλους, ακόμα και με σημαντικούς άλλους, όπως τα παιδιά του».

«Υπάρχει απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης»

Χαρακτηριστικό είναι ότι, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ο Μάνος Δασκαλάκης «περιέγραψε τη ζωή της οικογένειάς του, με τρία παιδιά που έφυγαν από τη ζωή, με ένα απρόσφορο συναίσθημα. Φαίνεται να κάνει μια προσπάθεια καταστολής των συναισθημάτων του. Υπάρχει απουσία συναισθήματος, ενοχής και ανάμνησης», καταγράφει η ψυχολόγος.

Και τονίζει χαρακτηριστικά: «Σε πολλά σημεία ήταν φανερή η σύγχυση ορίων ποιος είναι ο ενήλικας και ποιος το παιδί. Φαίνεται να μην έχει επαφή με το συναίσθημά του και κάνει φυγές στην προσπάθειά του να διαχειριστεί αυτό που του συμβαίνει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ