«Ζητούν το κεφάλι της Ρούλας, χωρίς δεύτερη σκέψη…» – Αντιδράσεις μετά το πόρισμα για Μαλένα – Ιριδα

Για το νέο πόρισμα ρωτήθηκε από την «Π» και ο πατρινός δικηγόρος του πατέρα των δύο παιδιών Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας, ο οποίος αρκέστηκε να πει: «Είναι πρόωρο, προφανώς και θα μιλήσει ο Μάνος».

Εκνευρισμό και αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσαν στην πλευρά της πατρινής κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου τα συμπεράσματα του πορίσματος το οποίο παρέδωσαν χθες οι κρατικοί πραγματογνώμονες Καρακούκης – Καλόγρηας, και δείχνει «ασφυκτικούς θανάτους» της Ιριδας και της Μαλένας, των δύο πρώτων κοριτσιών που έφυγαν ξαφνικά από τη ζωή.

Οσον αφορά στη Μαλένα, περιγράφονται «εκδορές στη μύτη», που φανερώνουν πως κάποιος της την έκλεισε, μαζί και το στόμα. Στην περίπτωση της Ιριδας διαπιστώνονται «κακώσεις στο άνω χείλος στο στόμα της, ενώ ακόμη ζούσε» και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια «έφερε ικανή ποσότητα αίματος».Ενδεικτικό απόσπασμα του πορίσματος περιγράφει «συνδυαστικό αποκλεισμό παθολογικών αιτιών θανάτου, που οδηγεί -σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας – στο βίαιο μηχανισμό θανάτου». Εν συνεχεία, «με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στην αιτία θανάτου, που επιβεβαιώνουν νεκροψιακά, παθολογοανατομικά και φωτογραφικά ευρήματα».

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο δικηγόρος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η προφυλακισμένη «θεωρεί ότι προσπαθούν να της φορτώσουν και τις δύο νέες περιπτώσεις, ενώ επιμένει πως οι θάνατοι έχουν προκληθεί από παθολογικά αίτια, όπως επιβεβαίωσαν οι αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις και δεν δέχεται τις εγκληματικές ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη αντίδραση του Οθωνα Παπαδόπουλου –μην έχοντας ακόμα στα χέρια του το πλήρες πόρισμα-, αυτή καταγράφεται από την «Π» ως εξής: «Το πάνε διά της ατόπου απαγωγής, αποκλείοντας άλλες πιθανότητες και κρατώντας τον ασφυκτικό θάνατο. Ξεκινούν με δεδομένη την εγκληματική ενέργεια και ψάχνουν να βρουν το πώς έγινε. Ζητούν το κεφάλι της Ρούλας χωρίς δεύτερη σκέψη και έρευνα, βάζοντας όλη την κοινή γνώμη της Ελλάδας και πάλι απέναντί της».

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΑΝΟΥ
Χθες από την «Π» ρωτήθηκε για το νέο πόρισμα και ο πατρινός δικηγόρος του πατέρα των δύο παιδιών Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας, ο οποίος αρκέστηκε να πει: «Προφανώς και θα μιλήσει ο Μάνος. Είναι πρώιμο αυτή τη στιγμή».

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ