Θάνατος Ίριδας: «Ασφυξία» χωρίς το πανάκι! – Πως χρησιμοποιήθηκε

Τι είχε αποκαλύψει η «Π» με ρεπορτάζ της στις 26 και στις 27 Απριλίου όσον αφορά τον θάνατο της Ίριδας, του βρέφους 6,5 μηνών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τιτλοφορούσαμε στις 26 και 27 Απριλίου ως εξής τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ μας: «Ασφυξία, αλλά πώς;» και «Με την Ιριδα πολλοί θα εκτεθούν…» για τον θάνατο της Ιριδας, του βρέφους 6,5 μηνών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Απ’ όταν είχαμε, επίσης, αποκαλύψει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις της Χριστίνας Τσάκωνα και της Αγγελικής Τσιόλα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας, κυριαρχούσε η ανάλυση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων που την ασπάσθηκαν και κάποιοι άλλοι ιατροδικαστές, σύμφωνα με την οποία το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια, κάποιο χέρι το έβαλε στο στόμα της Ιριδας και φράζοντας το στόμα και τη μύτη προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατό της.

Λάθος! Και το λάθος προκύπτει με βάση όσα δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ήτοι την αναφορά ότι το πανάκι ήταν ποτισμένο με οροαιματηρό υγρό το οποίο προήλθε από τους πνεύμονες, συνέπεια αιμορραγικού πνευμονικού οιδήματος. Ως εκ τούτου το πανάκι εκτιμήθηκε ότι δεν είχε κηλίδες αίματος από την αμυχή στο εσωτερικών των χειλιών της Ιριδας. Συνακόλουθα, λοιπόν, πήγαν λάθος και οι δημόσιες αναλύσεις του τελευταίους τετραμήνου, διότι όσοι τοποθετούνταν δεν γνώριζαν το κρίσιμο εύρημα (οροαιματηρό υγρό), που είχε εντοπίσει κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της περυσινής ιατροδικαστικής εξέτασης της Ιριδας η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας!

Η κ. Τσιόλα, που έδωσε διαφωτιστική κατάθεση την περασμένη εβδομάδα στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών χωρίς μάλιστα να έχει υπόψη της τα αποτελέσματα της ιστολογικής επανεξέτασης, σύμφωνα με εξήγηση που έδωσε στην ιστοσελίδα iefimerida.gr άφησε να καταλάβουμε ότι την ώρα του θανάτου της Ιριδας ενδέχεται το πανάκι να μην βρισκόταν στο στόμα του μωρού! Πρόσθετες διευκρινίσεις η έμπειρη ιατροδικαστής απέφυγε επιμελώς να δώσει στην ιστοσελίδα, δεσμευόμενη προφανώς από την μυστικότητα της κατάθεσής της.

Είναι, συνεπώς, σαφές ότι η κ. Τσιόλα «λέει» κάτι άλλο απ’ όσα ακούγαμε τόσο καιρό από τον κ. Λέων και μερικούς ακόμη ιδιώτες ιατροδικαστές.

Ποιο μπορεί να είναι αυτό το «άλλο»; Ας πούμε, σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές μας, ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε το πανάκι μετά την ασφυξία σαν… μαντίλι! Εν προκειμένω δε, οι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών αποδίδουν τεράστια σημασία στην αποκαλυφθείσα συνομιλία του Μάνου Δασκαλάκη με τηνΡούλα Πισπιρίγκου, την οποία συνδέουν ευθέως με τις συνθήκες του θανάτου της Ιριδας. Υπενθυμίζουμε τη συνομιλία:

Ρούλα Πισπιρίκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω…

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ