Δίκη ντράμερ: Με… βερμούδα εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος – «Η κόρη μου δεν έζησε φυσιολογική ζωή» είπε η μητέρα της ανήλικης

Με δάκρυα στα μάτια, η μητέρα της ανήλικης στην οποία φέρεται να ασέλησε ο 69χρονος Γιώργος Γιαννόπουλος, είπε πως «η κόρη μου δεν έζησε φυσιολογική ζωή, γιατί υπήρξε ένας άνθρωπος έβγαλε πάνω της τα πιο διαστροφικά του χαρακτηριστικά»

Με την κατάθεση της μητέρας της ανήλικης στην οποία, κατά τη κατηγορία φέρεται να ασέλγησε το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013, ο 69χρονος μουσικός Γιώργος Γιαννόπουλος, ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στο εδώλιο κάθισε ο 69χρονος μουσικός, πρώην ντράμερ του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ, ο οποίος μεταφέρθηκε στα δικαστήρια από τις φυλακές, στις οποίες βρίσκεται από τον περασμένο Μάιο, υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης για άλλη δικογραφία που περιλαμβάνει καταγγελίες τεσσάρων ακόμη γυναικών για ασελγείς πράξεις σε βάρος τους ενώ και εκείνες ήταν ανήλικες.

Μάλιστα, η δίκη ξεκίνησε σήμερα με ….παρατράγουδα καθώς ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με βερμούδα, γεγονός για το οποίο, όπως ανέφερε η υπεράσπισή του δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά η διοίκηση των φυλακών. Σύμφωνα με την υπεράσπιση ο κατηγορούμενος θέλει να έχει την κατάλληλη ένδυση στο ακροατήριο, πλην όμως ούτε και στο κρατητήριο του Εφετείου του επιτραπεί να αλλάξει για λόγους ασφαλείας, όπως εξήγησε και ο αρμόδιος αστυνομικός. «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» ανέφεραν τόσο η πρόεδρος του δικαστηρίου όσο και ο εισαγγελέας. Εν τέλει, έπειτα από διακοπή μιας ώρας ο 69χρονος μουσικός εμφανίστηκε στο ακροατήριο με παντελόνι και πουκάμισο.

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της ανήλικης, η οποία ξεσπώντας σε δάκρυα ανέφερε πως ο 69χρονος «έβγαλε» στην κόρη της τα πιο «διαστροφικά του ένστικτα». Αρχίζοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας, κατέθεσε πως όλα ξεκίνησαν το Πάσχα του 2013 όταν άκουσε τον πατέρα μιας άλλης ανήλικης να της ζητεί να μην επισκεφθεί ξανά το σπίτι του κατηγορούμενου στον Ωρωπό.

Όπως είπε η μάρτυρας οι γονείς του παιδιού της είπαν ότι η κόρη τους, τους ανέφερε πως ο μουσικός της είχε ζητήσει να κατεβάσει τα ρούχα της και να του δείξει το σώμα της. «Το Πάσχα του 2013 είχαμε πάει στο εξοχικό μας στον Ωρωπό. Τότε η κόρη μου ήταν 8 ετών. Τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν εγώ είχα επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύζυγός μου άκουσε τον πατέρα του άλλου κοριτσιού να φωνάζει στο παιδί να φύγει από το σπίτι του κατηγορούμενου» είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Αυτό το περιστατικό με θορύβησε. Επανέφερα στη μνήμη μου κάτι που μου είχε πει η κόρη μου: «Μαμά ο κ. Γιώργος του αρέσει να του γαργαλάνε τη κοιλίτσα». Δεν ήθελα να πονηρευτώ. Ήταν ένας άνθρωπος φιλικός σαν όλους τους άλλους έπαιζε μαζί με τα παιδιά. Αυτό βέβαια σε ένα υπερβολικό βαθμό. Θυμήθηκα ότι σε ένα κάμπινγκ που μας είχε καλέσει έπαιζε με όλα τα παιδιά. Ήταν όλα δίπλα του σαν μελισσούλες…».

Συνεχίζοντας η μητέρα της ανήλικης κατέθεσε: «Ρώτησα την κόρη μου τι ακριβώς εννοούσε με αυτό που είχε πει. Άρχισε να μου αναπτύσσει μια κατάσταση που μου έφυγαν τα πόδια. Μου είπε ότι είχε βάλλει το χέρι του στα γεννητικά της όργανα και ότι έβαλε το χέρι της να πιάσει τα δικά του. Σοκαρίστηκα, σκέφτηκα να επικοινωνήσω με το πατέρα της και τη μητέρα της άλλης κοπέλας να πάμε στην αστυνομία (….) Πήρα τηλέφωνο στην υπηρεσία ανηλίκων και μου είπαν ότι έχουν υπάλληλο που είναι εξειδικευμένος να παίρνει καταθέσεις από ανήλικα για τέτοιες περιπτώσεις. Στη πορεία η μητέρα της άλλης ανήλικης άρχισε να μου τα μασάει. Μου έλεγε ότι δεν θα πάει στην αστυνομία, ότι το παιδί της θα εκτεθεί. Εγώ σκέφτηκα τότε ότι δε γνωρίζει πως γίνονται αυτά τα πράγματα».

Μάλιστα, όπως ανέφερε η μάρτυρας η ίδια δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κατηγορούμενο, ο οποίος της είπε: «Τι πας να κάνεις; Θα κλείσουνε σπίτια, θα με πας στην αστυνομία;» Η μάρτυρας ανέφερε πως ήταν αποφασισμένη να πάει στις αρχές και έτσι μετέβη με τη κόρη της στη ΓΑΔΑ όπου και το παιδί εξετάστηκε από ειδικό και κρίθηκε ικανό να καταθέσει.

«Η κόρη μου έδωσε όμως και άλλες λεπτομερές στις αρχές» είπε η μητέρα της ανήλικης για να συνεχίσει: «Σε δεύτερη φάση εξετάστηκα και εγώ σαν μάρτυρας. Ήταν για μένα μια οδυνηρή εμπειρία. Έδωσα την κατάθεσή και η επόμενη σκέψη μου ήταν τα θα κάνω με το παιδί μου. Είχε εκδηλώσει νυχτερινή ούρηση. Σκέφτηκα ότι πρέπει να τη πάω σε ειδικό. Ένιωθε ντροπή. Το παιδί μου είπε ότι κάθονταν μαζί του στο τραπέζι έξω στην αυλή και της έδειχνε ο κατηγορούμενος στο υπολογιστή ταινίες και συναυλίες των Πυξ Λαξ. Της αποσπούσε τη προσοχή με αποτέλεσμα το παιδί να μη καταλαβαίνει τι είναι αυτό που της κάνει. Το παιδάκι που να ξέρει ότι ο οικογενειακός μας φίλος δεν πρέπει να την πιάνει έτσι. Σιγά – σιγά το παιδί απελευθερώθηκε από τα ενοχικά συναισθήματα που είχε. Μπορεί να μην βιάστηκε αλλά βιάστηκε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους μεγάλους ανθρώπους. Η κόρη μου δεν έζησε φυσιολογική ζωή. Γιατί υπήρξε ένας άνθρωπος που βρέθηκε να ασκήσει τα πιο διαστροφικά του χαρακτηριστικά πάνω της».

Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμη πως ο κατηγορούμενος έβαζε την κόρη του στα πόδια του στο τραπέζι της αυλής του σπιτιού του. «Εγώ δεν έβλεπα κάτω από το μακρύ τραπεζομάντηλο. Τι γίνονταν κάτω από το τραπέζι… Εγώ περνώντας μπορούσα να δω το παιδί μου από τη μέση και πάνω. Της έδειχνε μια ταινία. Δε θα μπορούσα να σκεφτώ ότι κάτω από τα τραπέζι τα χέρια του θα ήταν μέσα στο εσώρουχο της….».

Με βερμούδα

Με την έναρξη της δίκης ο 69χρονος μουσικός, εμφανίστηκε στο δικαστήριο με βερμούδα και μακό μπλουζάκι. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, οι οικείοι του δεν κατάφεραν να του παραδώσουν το κοστούμι του στις φυλακές, ενώ σήμερα στο δικαστήριο οι αστυνομικοί δεν τον άφηναν να αλλάξει ρούχα για λόγους ασφαλείας.

Συνήγορος υπεράσπισης: Δεν είναι αμφίεση αυτή, του έχουμε φέρει τα ρούχα και κανείς δεν είναι αρμόδιος να του τα παραδώσει και ο κατηγορούμενος δεν αισθάνεται άνετα ενώπιόν σας.

Εισαγγελέας: Για λόγους ασφαλείας έκριναν οι αστυνομικοί ότι πρέπει να εμφανιστεί έτσι.

Επικεφαλής αστυνομικής φρουράς: Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη, για λόγους ασφαλείας δεν μπορώ να εγγυηθώ την αλλαγή των ρούχων. Μπορεί να περιέχουν κάτι επικίνδυνο.

Πρόεδρος: Είναι απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, θα καταγραφεί στα πρακτικά, τα ρούχα του κατηγορούμενου να περάσουν από το μηχάνημα x-ray και να μπορέσει να εμφανιστεί ο κατηγορούμενος όπως θέλει. Εν τέλει έπειτα από μιας και πλέον ώρας διακοπή ο κατηγορούμενος φόρεσε πουκάμισο και παντελόνι και η δίκη ξεκόμησε.

Αιτήματα

Τέλος, σήμερα πριν ξεκινήσει η κατάθεση της μητέρας της ανήλικης, ο κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του ζήτησε τον ορισμό πραγματογνώμονα, ο οποίος θα τον εξετάσει προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι παιδόφιλος. Ο 69χρονος, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή, δήλωσε αθώος. Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει και είπε ότι θα τοποθετηθεί επί του αιτήματος κατά την πρόοδο της δίκης. Ακόμη, η υπεράσπιση υπέβαλε και αίτημα να μην ληφθούν υπόψη ορισμένες καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η δίκη συνεχίζεται.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ