Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΠαγκράτι: Αποκαλύψεις για τη συμμορία ανηλίκων που έσπερνε τον τρόμο – Οι...

Παγκράτι: Αποκαλύψεις για τη συμμορία ανηλίκων που έσπερνε τον τρόμο – Οι “συμβουλές” που έδινε ο 16χρονος αρχηγός

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η συμμορία ανηλίκων, αρχηγός της οποίας ήταν ο 16χρονος από την Αλβανία που συνελήφθη το Σάββατο στη Γλυφάδα.  Σημειώνεται ότι αναζητούνται ακόμη δύο μέλη της συμμορίαςabout:blank

Σύμφωνα με πληροφορίες  τα μέλη της συμμορίας τρυπούσαν τα θύματά τους με σουβλί και σουγιά στους γλουτούς προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν και να τους πάρουν χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα. Φορούσαν full face κουκούλες για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιούσαν γάντια -σαν αυτά που φορούν οι οδηγοί μηχανής -τα οποία όμως είχαν ειδική κοκάλινη ενίσχυση. Με αυτά τα γάντια χτυπούσαν τους ανήλικους στο πρόσωπο, προκαλώντας τους σοβαρά τραύματα.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος δύο 14χρονων που έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας, στις 8 Φεβρουαρίου στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι. Ωστόσο, δεν είναι τα μόνα θύματά τους. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν επιτεθεί σε πολλούς ανήλικους, έχοντας στείλει παιδιά ακόμη και στο νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγιές από το enikos.gr, έχουν εντοπιστεί κάποιοι από τους ανήλικους που έχουν δεχθεί επίθεση από τη συγκεκριμένη συμμορία, ωστόσο ακόμα φοβούνται να  μιλήσουν στις Αρχές.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τη συμμορία εδώ και αρκετό καιρό και κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του 16χρονου “εγκέφαλου”.  Στα χέρια τους έχουν μια συνομιλία, στην οποία ο 16χρονος Αλβανός δίνει συμβουλές στα άλλα δύο μέλη της συμμορίας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιδράσουν, σε περίπτωση που συλληφθούν.

“Αν σας πιάσουν οι αστυνομικοί, θα αρνηθείτε τα πάντα. Και θα λέτε, εμείς δεν ήμασταν στην περιοχή που έγινε η ληστεία σε βάρος των παιδιών, ήμασταν σε άλλη περιοχή εκείνη την ημέρα” του έλεγε.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ταυτοποίησαν τον 16χρονο και πιστοποίησαν τη δράση του, στο πλαίσιο διερεύνησης  πληροφοριών για τη δράση συμμορίας που απαρτίζεται από ανήλικα μέλη και προβαίνει σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή του Παγκρατίου.   Όπως διαπιστώθηκε, η συμμορία δρώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, στοχοποιούσε ανηλίκους στην περιοχή του Παγκρατίου και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσε χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ