Θάνατοι Μαλένας-Ίριδας: Στην τελική ευθεία οι έρευνες με κοινό βηματισμό Ανθρωποκτονιών-Ιατροδικαστών

Κοινός ο βηματισμός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών με τους ιατροδικαστές. Απομένει πλέον να καταθέσει η κ. Τσιόλα για τον θάνατο της Ιριδας.

Τις εβδομάδες, που βρισκόταν στην αιχμή της δημοσιότητας η πολύκροτη υπόθεση των τριών θανάτων, των κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, οι καταθέσεις των μαρτύρων γίνονταν… φέιγ βολάν. Η υπηρεσία ήταν ένα… σουρωτήρι, καθώς οι διαρροές στα ΜΜΕ δεν είχαν τελειωμό.
Τις τελευταίες εβδομάδες, όμως, μετά τις αλλαγές στην ηγεσία της Ασφάλειας Αττικής, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών στεγανοποιήθηκε και ουδεμία κρίσιμη διαρροή έχει παρατηρηθεί.

Κραυγαλέα απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι προχθές η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα ανέβηκε τα σκαλιά της ΓΑΔΑ διακριτικά και απαρατήρητα. Μπήκε στο κτίριο εντελώς… αόρατα, κατέθεσε για τον θάνατο της Μαλένας και αποχώρησε χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους δημοσιογράφους και μετέπειτα χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό από το περιεχόμενο της κατάθεσής της!

Θα χαρακτηριζόταν ‘’φιλολογικό’’ και ανούσιο το ρεπορτάζ μας, αν δεν εξασφαλίζαμε χθες μια πολύ κρίσιμη πληροφορία από έγκυρους ιατροδικαστικούς κύκλους, που δείχνει τον προσανατολισμό της διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης για τα αίτια των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

Παραθέτουμε επακριβώς την ιατροδικαστική επισήμανση: «Εκλήθη η κ. Τσάκωνα από το Ανθρωποκτονιών να δώσει κατάθεση, φυσιολογικά γνωρίζοντας το αποτέλεσμα της επαναξιολόγησης των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της Μαλένας. Υπ’ αυτή την έννοια θα έλεγε κανείς ότι το Ανθρωποκτονιών διευκόλυνε την τήρηση του συναδελφικού ‘’φερ πλαίυ’’ ανάμεσα στην κ. Τσάκωνα και τους κ. Καρακούνη και Καλόγρηα, που έχουν ολοκληρώσει την επαναξιολόγησή τους για την Μαλένα».

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την κατάθεση που εκκρεμεί να δοθεί από την ιατροδικαστή κ. Αγγελική Τσιόλα για τον θάνατο της Ίριδας.
Πρώτα θα ολοκληρωθεί η επανεξέταση των ευρημάτων, που έχουν προκύψει από την ιστολογική εξέταση της Ίριδας και μετά θα κληθεί να δώσει κατάθεση η κ. Τσιόλα. Επί αυτού η ίδια πηγή μας, τόνισε: «Εσφαλμένα έχει δοθεί η εντύπωση ότι καθυστερεί η ολοκλήρωση της προκαταρτικής εξέτασης για την Μαλένα και την Ίριδα. Οι επαναξιολογήσεις που γίνονται από τους κ. Καρακούνη και Καλόγρηα δεν πρέπει ν’ αφήσουν το παραμικρό ίχνος αμφισβήτησης. Εξετάζεται και η τελευταία ανθυπολεπτομέρεια των ευρημάτων.

Η ιατροδικαστική κοινότητα, τόσο με τις καταθέσεις της κ. Τσάκωνα και της κ. Τσιόλα, όσο και με το πόρισμα των Καρακούνη – Καλόγρηα πρέπει να δώσει την αίσθηση στην κοινωνία ότι γνωρίζει επιστημονικά και με αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση να περιφρουρεί την αξιοπιστία της».
Από τους ίδιους ιατροδικαστικούς κύκλους ειπώθηκε ότι «όταν κληθεί να καταθέσει και η κ. Τσιόλα, τούτο θα σημαίνει ότι θα έχει ολοκληρωθεί και η έρευνα για την Ίριδα».

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
Πάντως, ασφαλείς πληροφορίες της «ΠτΚ» με βάση την μέχρι στιγμής επαναξιολόγηση των ευρημάτων που αφορούν τους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, αναφέρουν ότι «από την πρώτη σχεδόν στιγμή υπερείχε στη σκέψη των διωκτικών και ιατροδικαστικών αρχών το πώς δολοφονήθηκαν τα δύο κοριτσάκια και όχι αν δολοφονήθηκαν…».
Καταληκτικά, η ίδια πηγή μας, υπογραμμίζει ότι «βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου όλο το τοπίο για τα αίτια των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας θα είναι ξεκάθαρο». Ειδικότερα δε, τονίστηκε με νόημα για το βρέφος ότι «εφ’ όσον απορριφθεί ως αιτία της απώλειας του βρέφους η αγενεσία φλεβόκομβο, τότε θα μιλάμε για πλήρη διαλεύκανση των πάντων…».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ