Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο πατέρας του μαθητή που μαχαίρωσαν σε σχολείο στον Εύοσμο

«Η κατάσταση αυτή κρατάει δυόμιση χρόνια», λέει στο protothema.gr – Από την επίθεση το αγόρι έχει μία ουλή επτά εκατοστών στην πλάτη του – Αγανάκτηση για το συνεχές bullying

Θύμα εκφοβισμού και άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ένας πατέρας ότι πέφτει ο 11χρονος γιος του καθημερινά τα τελευταία χρόνια, μέσα στο Δημοτικό σχολείο που πηγαίνει στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως λέει στο protothema.gr ο πατέρας του 11χρονου, Αλέξανδρος Γιάντσης, ο γιος του καθημερινά δέχεται επιθέσεις, εκφοβισμό και ξυλοδαρμό από ομάδα περίπου δέκα ατόμων οι οποίοι είναι συνομήλικοι και συμμαθητές με το παιδί του. Ο ίδιος τονίζει ότι έχει απευθυνθεί πολλές φορές στη διεύθυνση του σχολείου και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς ποτέ να πάρουν θέση για να προφυλάξουν το παιδί. «Η κατάσταση αυτή κρατάει δυόμιση χρόνια και κάνεις δεν κάνει τίποτα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο γιος μου έχει πέσει θύμα bullying κατά συρροή για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει φτάσει σε σημείο να μαχαιρωθεί από εξωσχολικούς, παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας από τον ίδιο, εντός της σχολικής μονάδας. Το παιδί μου είναι 11,5 χρόνων και πηγαίνει Τετάρτη Δημοτικού και αυτοί που συμμετέχουν στις επιθέσεις είναι συμμαθητές του, με τους δασκάλους του σχολείου να αδιαφορούν. Υποστηρίζουν ότι «δεν γνωρίζω, δεν ακούω, δεν ξέρω». Όλοι τους δεν γνωρίζουν ενώ γίνεται μέσα στον σχολικό τους χώρο. Όλοι δηλώνουν πλήρη άγνοια, ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και οι δάσκαλοι», περιγράφει οργισμένος στο protothema.gr.

Όπως λέει ο πατέρας του 11χρονου, ο γιος του είχε μαχαιρωθεί πριν από περίπου έξι μήνες στην δεξιά ωμοπλάτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Μέχρι και σήμερα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία ντοκουμέντο που δημοσιεύει το protothema.gr, είναι ορατή στο σώμα του η ουλή επτά εκατοστών.

Μετά από αυτό το περιστατικό ο πατέρας πήγε με τον γιο του στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλουν καταγγελία και όπως λέει ο κ. Γιάντσης, ο 11χρονος έχει πει αναλυτικά όσα έχει περάσει όλα αυτά τα χρόνια και βιώνει έως σήμερα, παρουσία ψυχολόγου.

«Το παιδί μου δέχεται καθημερινά bullying. Ακόμα και σήμερα όλο το σχολείο κυνηγάει να τον δείρει και είναι υπό την προστασία της δασκάλας του. Από το κορόμηλο που έχει στα χέρια του και θέλουν να του το πάρουν μέχρι και από ένα απλό κοίταγμα, τον κυνηγάνε και τον δέρνουν. Πραγματικά είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει σχεδόν τρία χρόνια τώρα και κάνεις δεν κάνει τίποτα», υπογραμμίζει ο πατέρας του παιδιού.

Ο πατέρας του 11χρονου σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του σχολείου και παντός υπευθύνου.

Αναφορά από το σχολείο ζήτησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Γιώργος Σταυρίδης, έχει ζητήσει και αναμένεται να λάβει έως αύριο γραπτή αναφορά από το σχολείο, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για όσα έχουν συμβεί.

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ