Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΗ Ρούλα ήθελε τον Κούγια εξαρχής – Γιατί αντιδρούσε ο Μάνος

Η Ρούλα ήθελε τον Κούγια εξαρχής – Γιατί αντιδρούσε ο Μάνος

Τον Αλέξη Κούγια προσέγγισε ο πατέρας της 33χρονης προφυλακισμένης. Οι όροι που έθεσε ποινικολόγος και οι αποκαλύψεις που έκανε για την υπόθεση Πισπιρίγκου.

Το όνομα του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια δεν είναι η πρώτη φορά που «ακούγεται» στην οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου. Οταν τον περασμένο Φεβρουάριο, η 33χρονη προφυλακισμένη σήμερα για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, στοχοποιήθηκε για τους θανάτους των τριών παιδιών της και ενώ η υπόθεση δεν είχε πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, μη μπορώντας να «αντέξει» το βάρος των κατηγοριών, που αναίτια όπως ισχυρίζεται μέχρι και σήμερα τις αποδίδονταν, έχοντας στο πλευρό της τον Μάνο Δασκαλάκη αναζήτησε νομικό σύμβουλο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», το ζεύγος Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, παρά το γεγονός πως είχαν ήδη νομική εκπροσώπηση από δύο πατρινούς δικηγόρους, πήγε ένα βήμα παρά πέρα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να ζητήσει «βοήθεια» για τη διαχείριση της κατάστασης από ποινικολόγους των Αθηνών. Μεταξύ των ονομάτων που «έπεσαν» στο τραπέζι ήταν και αυτό του Αλέξη Κούγια. Ατομο που γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών εκείνης της περιόδου επιβεβαιώνει στην «Π», πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είχε αντίρρηση να αναλάβει ο κ. Κούγιας, εν αντιθέσει με τον Μάνο Δασκαλάκη.

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ
«Η Ρούλα ήθελε, ο Μάνος δεν τον ήθελε, είχε πει ότι μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και επειδή θέλει λάδια για το αυτοκίνητο του να ζητήσει 5.000 ευρώ», αναφέρει πηγή στην «Π», επισημαίνοντας μάλιστα πως στην αποστροφή του λόγου του, ο Δασκαλάκης άφησε αιχμές για τις «τακτικές» Κούγια και τις ενδεχόμενες οικονομικές απαιτήσεις του.

Τελικά, κατόπιν επικοινωνίας με τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, ήταν εκείνος που ανέλαβε την εκπροσώπηση των γονέων των τριών παιδιών, μέχρι τις 30 Μαρτίου, οπότε συνελήφθη η 33χρονη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και μια ημέρα μετά παραιτήθηκε της υπεράσπισής της.

ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Τα τελευταία 24ωρα, το πρόσωπο του Αλέξη Κούγια ενεπλάκη στην υπόθεση Πισπιρίγκου μετά την αποκάλυψη πως ο πατέρας της τον προσέγγισε, προκειμένου ν’ αναλάβει την υπεράσπιση της. Οπως πληροφορείται η «Π», πρόκειται αποκλειστικά για πρωτοβουλία του ιδίου, καθώς η 33χρονη όχι μόνο επιθυμεί, αλλά αρκείται στην υπεράσπισή της, από τους δικηγόρους Οθωνα Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Ζάρδα.

ΚΟΥΓΙΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΑ

Χθες, ο κ. Κούγιας μέσω ανακοίνωσης – απάντησης έβαλε τέλος στα όσα «κυκλοφορούν» πως ανέλαβε τη Ρούλα Πισπιρίγκου και πως έχει ήδη παραλάβει τη δικογραφία και τη μελετά. «Πριν από μία εβδομάδα και ενώ ήδη η κατηγορουμένη επέλεξε δύο εξαίρετους νέους συναδέλφους, τηλεφώνησε στο γραφείο μου ο πατέρας της, ζητώντας από τη γραμματέα μου να επικοινωνήσουμε, γιατί θέλει να μου αναθέσει την υπεράσπισή της. Η απάντησή μου ήταν ρητή και κατηγορηματική. Του ζήτησα:

1) Να επικοινωνήσει η κατηγορουμένη προσωπικά μαζί μου, για να μου το ζητήσει.

2) Να ενημερωθούν οι δύο συνάδελφοί μου και να εγκρίνουν τη συμπαράστασή μου μαζί τους και

3) να μου παραδοθεί, εφόσον τηρηθούν οι δύο προηγούμενες προϋποθέσεις, η δικογραφία, για να αντιληφθώ εάν είχα τη δυνατότητα να υπερασπιστώ την κατηγορουμένη, με τον τρόπο που εγώ αντιλαμβάνομαι τα τελευταία σχεδόν πενήντα χρόνια.
Μέχρι σήμερα, καμία από αυτές τις προϋποθέσεις που έθεσα δεν ικανοποιήθηκε και ουδεμία σχέση έχω με τη συγκεκριμένη υπόθεση και όσα άλλα διαδίδονται είναι όλα ψευδής διάδοση ειδήσεων και έλλειψη σεβασμού στο έργο των συναδέλφων».

Αποκάλυψε δε ότι: «Μετά την απαράδεκτη και ηθικά και δεοντολογικά ενέργεια συναδέλφων, οι οποίοι αρχικά ανέλαβαν την υπεράσπιση της κας Πισπιρίγκου, διαφημίστηκαν, εμφανιζόμενοι επί ημέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολούθως, αφού έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας και τη διένειμαν σε φίλους τους δημοσιογράφους, μετά παραιτήθηκαν, δημιουργώντας εντυπώσεις ενοχής εις βάρος της κατηγορουμένης. Ο διοικητής πολύ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας μού ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της, αναλαμβάνοντας να πληρώσει και την αμοιβή μου, αλλά αρνήθηκα λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας».

ΟΙ «ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ» ΗΤΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ

Η είδηση πως άγνωστοι το απόγευμα της Πέμπτης «άνοιξαν» το σπίτι που μέχρι πρότινος διέμενε η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην Πάτρα, προκάλεσε αναστάτωση με την τοπική ΕΛΑΣ να μην επιβεβαιώνει το περιστατικό. Αγνοια για το συμβάν δήλωσε σε επικοινωνία με την «Π» και η οικογένεια της 33χρονης. Το μυστήριο για την ταυτότητα των «εισβολέων» αποκαλύφθηκε λίγα λεπτά αργότερα. Οπως δημοσίευσε το pelop.gr οι δυο «άγνωστοι» άνδρες ήταν συγγενικά πρόσωπα του Μάνου Δασκαλάκη που επισκέφθηκαν την οικία, απ’ όπου και πήραν προσωπικά έγγραφα του και αντικείμενα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ