Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΔολοφονία Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι - Σε κλάματα ξέσπασε ο...

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι – Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας της φοιτήτριας

Αυλαία και στο Εφετείο για το έγκλημα που προκάλεσε σοκ σε όλη την Ελλάδα

Στην ενοχή των δύο νεαρών κατηγορουμένων της υπόθεσης της Ελένης Τοπαλούδη, όπως κατηγορούνται, κατέληξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Δικαστές και ένορκοι έλαβαν ομόφωνα την απόφασή τους, στο άκουσμα της οποίας ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας ξέσπασε σε κλάματα. Το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί, επί της ουσίας ακολούθησε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία τόσο ο κατηγορούμενος αλβανικής καταγωγής όσο και ο Ροδίτης, καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού σε βάρος της νεαρής φοιτήτριας το 2018 στη Ρόδο.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της είχε αναφέρει: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο κατηγορούμενους προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού, με σχέδιο και με δόλο».

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση δεν υπήρξε συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους. «Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν», είπε η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους στη δίκη έριχναν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον για το στυγερό έγκλημα. Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια για τη δολοφονία της κοπέλας και σε 15 έτη κάθειρξη ο καθένας για τον βιασμό της.

Τέλος, σήμερα το δικαστήριο απέρριψε αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, ενώ η υπεράσπιση αυτή την ώρα ζητά την αναγνώριση των ελαφρυντικών.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, ως ένδειξη συμπαράστασης στάσης στους γονείς της φοιτήτριας. Ακόμη στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ