Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΘάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η μαμά και ο μπαμπάς τσακωνόντουσαν, από...

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η μαμά και ο μπαμπάς τσακωνόντουσαν, από το πολύ κλάμα, η μπέμπα έσκασε και πέθανε» έλεγε η Τζωρτζίνα όταν πέθανε η Ίριδα

Νέες αποκαλύψεις στο χθεσινοβραδινό «Φως στο Τούνελ» – Φίλη του ζευγαριού, στην οποία είχε φιλοξενηθεί η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα τις ημέρες κοντά στην κηδεία της αδελφής της, Ίριδας, «σπάει» τη σιωπή της – Τα νέα μηνύματα Ρούλας – Μάνου: «Παιδί δεν κρατάω, γιατί δεν θέλω να δει τι πατέρα είχε»

Μετά τον θάνατο της Ίριδας οι σχέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη βρίσκονταν στο «κόκκινο», την ώρα που τα γραπτά μηνύματα που αντάλλασσαν την περίοδο μετά τον θάνατό της προσθέτουν νέα κομμάτια στο παζλ. 

Μία φίλη του ζευγαριού, στην οποία είχε φιλοξενηθεί η αδικοχαμένη Τζωρτζίνα τις ημέρες κοντά στην κηδεία της αδελφής της, Ίριδας, όσο και την ημέρα που η Ρούλα απειλούσε πως θα έβαζε τέλος στη ζωή της, σπάει τη σιωπή της και τα όσα είπε στο «Τούνελ», είναι αποκαλυπτικά και «δένουν» με τα μηνύματα οργής που αντάλλαξε το ζευγάρι και ήρθαν τα πάνω – κάτω.

«Κάπως είχαν ηρεμήσει η Ρούλα και ο Μάνος μεταξύ τους, ξανατσακώθηκαν όμως και μετά ο Μάνος έφυγε από το σπίτι. Η Τζωρτζίνα μου είχε πει: Επειδή η μαμά και ο μπαμπάς τσακωνόντουσαν, από το πολύ κλάμα, η μπέμπα έσκασε και πέθανε» λέει η φίλη του ζευγαριού στο «Φως στο Τούνελ».

«Η Τζωρτζίνα έκανε σε μένα τη ζωγραφιά με τη μαυρίλα τότε που πέθανε η Ίρις. Όταν ήταν στο σπίτι την άκουσα να λέει στο δικό μου παιδί: “Μου πήρε ο Θεός τις δύο μου αδελφούλες και έμεινα χωρίς… Δεν έχω αδελφάκια, θα είμαστε μαζί αδελφάκια”», ανέφερε χαρακτηριστικά το πρόσωπο που βρισκόταν πολύ κοντά στην οικογένεια.

Στο νοσοκομείο λίγο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας

Αυτό που προκαλεί αίσθηση και φαίνεται να ενώνει τα κομμάτια του σκόρπιου παζλ, είναι πως η άτυχη 9χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο με σπασμούς, όπως έλεγε η μητέρα, λίγο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της.

«Στις 6 Απριλίου το μεσημέρι στέλνει μήνυμα η αδελφή της ότι δεν την έβρισκαν ούτε στα τηλέφωνα, ούτε πουθενά. Φάγαμε τον τόπο, έψαχναν στη μαρίνα μήπως έχει φουντάρει, ένας θείος έσπασε την πόρτα από το σπίτι της σπιτονοικοκυράς μήπως είχε αυτοκτονήσει. Για να μη ζει η μικρή όλη αυτή την κατάσταση, η αδελφή της με ρώτησε εάν μπορούσα να την πάρω σπίτι να την προσέχω, κάτι που έκανα.

Λίγο μετά βρήκαν τη Ρούλα σ’ ένα ξενοδοχείο που δούλευε παλιά. Εκεί είχε καλέσει τον Μάνο και τον απειλούσε ότι θα αυτοκτονούσε εάν δεν επέστρεφε.

Όταν έμαθε η Ρούλα ότι έχω εγώ τη μικρή, έβαλε την αδελφή της να επικοινωνήσει μαζί μου, λέγοντάς μου να μην αφήσω τον Μάνο να τη δει. Τον βάλαμε κρυφά στο σπίτι γιατί η Τζωρτζίνα ήθελε να τον δει.

Το επόμενο βράδυ ήρθαν οι γονείς και η αδελφή της να την πάρουν και να την πάνε στον Αλισσό, όπου ήταν και η Ρούλα. Πήγανε κάτω και το ξημέρωμα την μετέφερε στο Καραμανδάνειο με σπασμούς, όπως είπε. Την άλλη μέρα το έμαθα από την ***** και μου ήταν αδιανόητο αυτό το πράγμα, δεν το χώραγε ο νους μου», κατέληξε η μάρτυρας.

Στο φως της δημοσιότητας  νέα μηνύματα, τι αποκάλυψε χθες το Φως στο Τούνελ 

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα μηνύματα της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου με αποδέκτη τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα αφορούν στην περίοδο που το πρώην ζευγάρι είχε χάσει ήδη την Μαλένα και την Ίριδα και συγκεκριμένα λίγες μέρες πριν πάθει την μεγάλη ανακοπή η Τζωρτζίνα.

Πολλά από τα μηνύματα της κατηγορούμενης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αποτελούν μέρος της δικογραφίας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα, ακόμη και ανατριχίλα.

Το οργισμένο μήνυμα που στέλνει η Ρούλα στον σύζυγό της όταν μετά τον θάνατο της Ίριδας οι σχέσεις τους βρίσκονται στο κόκκινο, είναι ενδεικτικό του τι την απασχολούσε περισσότερο.

«Έδειξες σ’ εμάς τι είσαι. Και στους ζωντανούς και στους πεθαμένους. Παιδί δεν κρατάω γιατί δεν θέλω να δει τι πατέρα είχε. Μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τώρα, όπως και η μπέμπα που “έφυγε” και σε απάλλαξε.»

Ο Μάνος λίγες ημέρες πριν από το θάνατο της Ίριδας είχε φύγει από το σπίτι της οδού Μπιζανίου, επιλέγοντας να ακολουθήσει ξεχωριστό δρόμο στη ζωή του.

Τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, τρεις ημέρες πριν την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, η Ρούλα του έγραφε στο Viber:

«Τρέξε εσύ που το έχεις ανάγκη και ήμασταν εμπόδια. Εγώ έχω πει στην Τζωρτζίνα όλη την αλήθεια, να της πεις κι εσύ όμως ότι με είχες κάνει ‘τάρανδο’ και τι έκανα εγώ και τι εσύ, τώρα που έχασα δύο παιδιά.»

Ο Μάνος την επικρίνει με καυστικό λόγο για τις επιλογές της που τον απομάκρυναν και τον έκαναν να φύγει από το σπίτι. Εκείνη του απαντά:

«Ιώδιο στις πληγές θα σου πρότεινα για το τσούξιμο.»

Μάνος: Κοίτα μην αυτοκτονήσεις με κάνα καλώδιο, γελοία… Θα δεις πόσο ιώδιο θα βάλεις εσύ από δω και πέρα.

Φαίνεται πως κάποια στιγμή η Ρούλα τον ρωτά αν ηχογραφούσε τους έντονους διαλόγους τους, με τις λεκτικές της επιθέσεις και απειλές, με τον Μάνο να απαντά:

«Ναι, παιδί μου… Σε ηχογραφούσα όταν μου τα έλεγες δυστυχώς.»

Ρούλα: Δεν με νοιάζει… Δεν κρύβω κάτι… ΟΚ, για περίμενε να πάρω τον δικηγόρο μου λίγο και θα δούμε αν θα ξαναμιλήσεις στο παιδί, αλήτη… Που με ηχογράφησες κιόλας.

Μάνος: Ντροπή σου.

Τα μηνύματα συνεχίζονται μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, με την Ρούλα να ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Μάνος «τη χτύπησε» και εκείνον να το αρνείται.

Την επόμενη μέρα Τρίτη 6 Απριλίου 2021 η κατάσταση μεταξύ του ζευγαριού εκτροχιάζεται εντελώς, όπως προκύπτει από τα μηνύματα αλλά κυρίως από την έρευνα του «Τούνελ». Δύο 24ωρα πριν την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο στις 14:09 το μεσημέρι η Ρούλα Πισπιρίγκου, στέλνει μήνυμα στον Μάνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα δώσει τέλος στη ζωή της.

Ρούλα: Να μου προσέχεις το παιδί και να θυμάσαι ότι σε αγαπάω πολύ.

Μάνος: Το παιδί πού είναι;… Αν κάνεις καμιά μ*** θα γίνει της π***. Τους παίρνω όλους τηλέφωνο και την αστυνομία τώρα… Παίρνω τη μάνα σου… Το βράδυ θα πάω να πάρω το παιδί από το χωριό και μην τολμήσεις να μας ξαναενοχλήσεις, κάνε ότι γουστάρεις… Άμα έχεις ενοχές τράβα αυτοκτόνα…! Δεν θα μας κάνεις όλους μ*** εσύ με το έτσι θέλω… Δεν είσαι καλά και ποτέ δεν ήσουν. Απόδειξέ το με αυτή την κίνηση… Το έχεις ξανακάνει άλλες δύο φορές, δε σε φοβάμαι.

Φαίνεται πως η Τρίτη 6 Απριλίου ήταν η μέρα που έφερε τα πάνω κάτω στο ζευγάρι και δρομολόγησε την αρχή του τέλους για την Τζωρτζίνα.

Η οικογένεια της Ρούλας την αναζητά με αγωνία. Έχουν μάθει ότι απειλεί να δώσει τέλος στη ζωή της.

Αδελφή Ρούλας: Σήκωσε το τηλέφωνο, θα σε πάρει ο δ****… Τα έχεις κάνει π******… Αντί να σκεφτείς γ***** τον Χριστό σου γ***, ότι έχεις χάσει τα παιδιά σου και έχεις άλλο ένα που καίγεται για σένα λες α****… Τσακίσου και σήκωσέ το… Μίλησα με τον Μάνο… και πολύ καλά θα κάνει να στο πάρει το παιδί … Το παιδί σου πλαντάζει μήπως πεθάνεις και εσύ στέλνεις μηνύματα σαν τις παλιό π*******. Σήκωσε το τώρα και άσε τις απειλές.»

Μπροστά στις νομικές συνέπειες η Ρούλα το ίδιο βράδυ επιστρέφει στο σπίτι, αλλά όχι στην Τζωρτζίνα που βρίσκεται αλλού.

Αίσθηση προκαλούν τα μηνύματα των δύο αδελφών και τις επόμενες ημέρες από τις 8 Απριλίου, ημερομηνία εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο μέχρι τις 15 Απριλίου, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Ρίο.

Την ώρα που το άτυχο κοριτσάκι δίνει μάχη για τη ζωή του, η μητέρα του είναι απόλυτα προσηλωμένη στον Μάνο, στο αν φορά ή όχι τη βέρα του. Όταν η αδελφή της τη ρωτά για την Τζωρτζίνα, εκείνη της απαντά:

«Έπεσαν οι σφυγμοί στο 70 και κοπάναγε, αυτό!»

Το μυαλό της όμως παραμένει στον σύζυγό της και ζητά από την αδελφή της να ελέγξει αν δηλώνει παντρεμένος ή ελεύθερος στο προφίλ του στο FACEBOOK.

«Θέλω το πανάκι της μπέμπας πίσω» – Γιατί η Πισπιρίγκου το ζητούσε από την ιατροδικαστή;

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της έρευνας για την πολύκροτη υπόθεση θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα και οι εξελίξεις στην υπόθεση τρέχουν. 

Για την 9χρονη Τζωρτζίνα η υπόθεση έχει «δέσει» απόλυτα. Αυτό τονίζουν όσοι ενεπλάκησαν με τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας, που αποδόθηκε ξεκάθαρα σε ανθρωποκτονία και οδήγησε στην προφυλάκιση της μητέρας των παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου, στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ιατροδικαστικά ευρήματα στην Τζωρτζίνα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ίσως ανοίξουν τον δρόμο για να ριχθεί άπλετο φως και στις συνθήκες θανάτου της Μαλένας.

Υπάρχει ένα κοινό εύρημα, το οποίο είναι η «κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Στις δύο αδελφές, εντοπίζονται δηλαδή κοινές αλλοιώσεις στο ήπαρ τους, που στην περίπτωση της Τζωρτζίνας είναι στην «ζώνη ένα» όπως λένε στην «γλώσσα» τους οι ιατροδικαστές. Είναι δηλαδή σε μικρό βαθμό, αφού ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος και δεν πρόλαβε να αλλοιωθεί όλο το ήπαρ. Στην Μαλένα ήταν και στις «τρεις ζώνες» δηλαδή καθολική αλλοίωση που ίσως οφείλεται σε παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης ή άλλων ουσιών σε μικρότερες όμως δόσεις.

Από την θανατηφόρα δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία που είναι η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, προκλήθηκε υποξία, έλλειψη οξυγόνου δηλαδή στα εγκεφαλικά της κύτταρα που οδήγησε σε μία μικρή πνευμονορραγία και στην κατάρρευση του οργανισμού της. Το αναλυτικό πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Σωτήρη Μπουζιάνη παραδόθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στις αρμόδιες Αρχές, χωρίς σχόλια επί των τοξικολογικών και ιστολογικών αναλύσεων και αναμένεται να δώσει διευκρινήσεις γι’ αυτά στην αρμόδια Ανακρίτρια μόλις κληθεί για κατάθεση.

Σημαντικό όπως αναφέρουν οι ιατροδικαστές θα είναι και να δοθεί εντολή να αναλυθούν τρίχες του παιδιού ώστε να ριχθεί άπλετο φως και στις προηγούμενες ενδεχομένως απόπειρες που υπήρξαν σε βάρος του.

Τα δείγματα και τα όργανα των δύο άλλων αδελφών που είχαν συντηρηθεί, έχουν παραδοθεί στα πανεπιστημιακά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, για τις τοξικολογικές και για τις ιστολογικές εξετάσεις αντίστοιχα. Θα τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα καθώς ήδη έχουν προειδοποιηθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι από την εισαγγελία για βαρύτατες νομικές συνέπειες, σε περίπτωση παραβίασης της μυστικότητας της έρευνας.

Στις τοξικολογικές εξετάσεις που θα γίνουν στη Μαλένα ίσως να βρίσκεται και η απάντηση στο γρίφο των μεγάλων ηπατικών αλλοιώσεων που είχε και ίσως έχουν το ίδιο σημείο αναφοράς με τη μεγάλη της αδελφή, Τζωρτζίνα.

Αντίστοιχα διαφωτιστικό αναμένεται να είναι και το αποτέλεσμα των αναλύσεων αυτών για τα ακριβή αίτια θανάτου του 6μηνου βρέφους της οικογένειας, της άτυχης Ίριδας που πέθανε στην κούνια του.

Αίσθηση πάντως προκαλεί και το μήνυμα που έστειλε η κατηγορούμενη στον τότε σύζυγό της σχετικά με το πανάκι της Ίριδας που κρατούσε πάντα στον ύπνο της. Είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που αντάλλαξε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον σύζυγό της και την αδελφή της μετά τον θάνατο του βρέφους και αποτελούν μέρος της δικογραφίας. Λίγες μέρες μετά την ανακοπή που προκάλεσε την τετραπληγία στην Τζωρτζίνα, στέλνει μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο του Μάνου Δασκαλάκη.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

Μάνος Δασκαλάκης: Τι αναλαμπή είναι αυτή;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», όντως η Πισπιρίγκου κάλεσε στο τηλέφωνο την ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα και της ζήτησε το πανάκι της Ίριδας πίσω, με το πρόσχημα ότι μάζευε τα πράγματα της μικρής και για συναισθηματικούς λόγους το ήθελε. Η ιατροδικαστής της τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, καθώς το πανάκι αποτελούσε πειστήριο και θα παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές, όπως και έγινε και βρίσκεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση.

Λόγω της κατάστασης συντήρησης των ιστών των οργάνων των δύο παιδιών στην φορμόλη και της μουμιοποίησής τους, οι αναλύσεις που θα γίνουν στα τοξικολογικά εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα καθυστερήσουν. Χρειάζεται ειδική επεξεργασία και έτσι θα παραταθεί αρκετά η λύση του γρίφου, ωστόσο θα υπάρξουν αποτελέσματα όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων απάντησε και στο σχετικό ερώτημα της 18ης Ανακρίτριας που ζητούσε να της διαβιβαστούν στοιχεία για την πιθανή πηγή προέλευσης της κεταμίνης, νόμιμα ή παράνομα και με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Στην απάντησή του ο ΕΟΦ αναφέρει πως η παράνομη διακίνηση ουσιών γίνεται μέσα από ιστότοπους «φαντάσματα» που λειτουργούν για ελάχιστο χρόνο και πως έχουν απευθυνθεί αρμοδίως στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ