Πάτρα: «Θεωρώ ότι είναι ανθρωποκτονίες» λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης για Μαλένα και Ίριδα

272

«Δεν είναι παθολογικοί θάνατοι» εκτιμά ο έμπειρος ιατροδικαστής

Την πρόβλεψη ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας δεν οφείλονταν σε παθολογικά αίτια έκανε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, αναφερόμενος στην υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

«Η κατάσταση είναι υπό διερεύνηση. Γίνονται τοξικολογικές για να δούμε αν υπάρχει κάποια τοξική ουσία που προκάλεσε τον θάνατο της Μαλένας. Η καινούργια τοξικολογική θα γίνει βάσει άλλων δεδομένων και φυσικά το μειονέκτημα της όλης διαδικασίας είναι ότι το υλικό δεν είναι το καταλληλότερο για να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε αν χορηγήθηκαν ουσίες. Παρόλα αυτά είναι το μοναδικό που έχουμε στην κατοχή μας και οφείλουν να προσπαθήσουν να έχουν απαντήσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές» είπε ο κ. Γαλεντέρης στην ΕΡΤ.

«Δεν είναι παθολογικοί θάνατοι»

«Περιμένουμε αποτελέσματα από τις εξετάσεις για να δούμε αν υπήρξε παθολογικό αίτιο ή αν ήταν ανθρωποκτονία. Σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου η δική μου η πρόβλεψη είναι ότι θα αποκαλυφθεί η ανθρωποκτονία, ότι δεν είναι παθολογικοί θάνατοι. Εμένα τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου δεν με καλύπτουν για παθολογικά αίτια θανάτου. Θεωρώ ότι είναι ανθρωποκτονίες απλά πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα στοιχεία για να ανακαλυφθεί μέσω ποιου μηχανισμού προκλήθηκε ο θάνατος», είπε.

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Για μένα ο θάνατος του πρώτου παιδιού ταιριάζει σε έναν θάνατο τοξικού τύπου, του δεύτερου προσανατολίζεται στον ασφυκτικό θάνατο. Αυτά με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω φυσικά όλη την εικόνα μπροστά μου».