Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΔικηγόρος Σκαφτούρου: Δεν μου είχε πει ποτέ από ποιους κινδυνεύει - Είχε...

Δικηγόρος Σκαφτούρου: Δεν μου είχε πει ποτέ από ποιους κινδυνεύει – Είχε καταλάβει ότι ήταν στόχος

Τουλάχιστον έξι άτομα πήραν μέρος στην εκτέλεση  – Στη φυλακή το μυστικό της δολοφονίας – Πώς έδρασαν οι εκτελεστές του «θείου Τζο», τους «έπιασαν» κάμερες ασφαλείας

Ο δικηγόρος του Γιάννη Σκαφτούρου που δολοφονήθηκε την Δευτέρα του Πάσχα στην εξοχική κατοικία του στα Δερβενοχώρια, Γιάννης Μαρκουλάκος, μίλησε στο «ΜEGA» για τις συνθήκες θανάτου του επιχειρηματία.

Ο κ. Μαρκουλάκος μίλησε για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου. «Ό, τι γνωρίζω, το γνωρίζω από τα ΜΜΕ κατά κύριο λόγο. Τέσσερις ένοπλοι πήδηξαν την μάντρα και τον σκότωσαν. Τον είχαν στοχοποιήσει, ποιος μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Από το 2002 που ξεκίνησαν τα προβλήματά του,έως και το 2019. Αντιπαλότητες είχε, ωστόσο κάποιων οι αντιπαλότητες λύνονται άσχημα και σε κάποιους καλά. Στη δική του περίπτωση λύθηκαν με τον πιο άσχημο τρόπο, μία φορά προσπάθησαν να τον σκοτώσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, και άλλη φορά τώρα που ήταν μόνος του με τους δικούς του», ανέφερε αρχικά. 

«Για ανθρώπους που έχουν εμπλοκές με το νόμο, έχω μία αρχή, να ρωτάω μόνο αυτά που αφορούν τις εμπλοκές τους και τίποτα παραπάνω. Δεχόμουν αυτά που μου έλεγε και δεν ρωτούσα κάτι παραπάνω. Όταν τον έβλεπα, είχε κάποιους ανθρώπους να τον φυλάνε, αλλά δεν μου είχε πει από ποιόν φυλάγεται, ούτε τον ρωτούσα. Τα ισόβια δεν έσπασαν, αλλά αθωώθηκε όπως και για την απαγωγή Παναγόπουλου», πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να ερμηνεύσω το έγκλημα, γιατί έχει πολλές εκδοχές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκουλάκος.

Πώς έδρασαν οι εκτελεστές του «θείου Τζο»

Μια σκληρή ομάδα εκτελεστών που έχουν πρόσβαση στα παράνομα δίκτυα αρπαγής αυτοκινήτωνκαι μηχανών, εμπειρία και από άλλα συμβόλαια θανάτου και πρόσβαση σε «καθαρό» οπλισμό, κρύβεται σύμφωνα με τους αναλυτές της Ασφάλειας πίσω από τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου.

Στο Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως στην επιχείρηση της εκτέλεσης στα Σκούρτα, πήραν μέρος τουλάχιστον έξι άτομα, παρακολουθούσαν τουλάχιστον τρεις ημέρες τις κινήσεις του 54χρονου θύματος ενώ πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιούσαν την επίθεση ακόμη και αν οι bodyguards του «Θείου Τζο» ήταν εκεί. Και αυτό γιατί, τις ημέρες του Πάσχα, τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά, τα αντανακλαστικά πεσμένα και η προσοχή στραμμένη αλλού.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός, λένε οι αναλυτές, ότι τη μάντρα πήδηξαν δύο εκτελεστές και όχι ένας, όπως συνήθως γίνεται στα συμβόλαια θανάτου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον έναν ή τους δύο σωματοφύλακες που θα φρουρούσαν το big boss. Μοναδική παραφωνία, στο δολοφονικό σχέδιο, το λάθος που έκαναν με τη μαύρη μοτοσικλέτα που «βούτηξε» στο χωράφι αλλά και την άτσαλη και βιαστική προσπάθεια αρπαγής του γκρι αγροτικού που αντί να διαφύγουν, το έριξαν στο χαντάκι, αφήνοντας πίσω τους ένα πλούσιο πεδίο έρευνας για τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ που θα τα βάλουν στο μικροσκόπιο αναζητώντας αποτυπώματα και DNA.

Κάμερες ασφαλείας «έπιασαν» τους εκτελεστές

Εικόνα από βίντεο κλειστού κυκλώματος δείχνει τους δύο από τους πληρωμένους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, να επιβαίνουν στη μηχανή μεγάλου κυβισμού που εγκατέλειψαν μετά τη δολοφονική επίθεση.

Από την μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν, φάνηκε ότι η μηχανή είχε κλαπεί το 2019 από την περιοχή του Ασπροπύργου και πρόκειται για μια μηχανή 1.200 κυβικών.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οχήματος που προσπάθησαν να πάρουν για να διαφύγουν, οι δράστες της δολοφονίας μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ήταν μετρίου αναστήματος, φορούσαν μαύρα ρούχα και μαύρα κράνη, ενώ μέσα από τα κράνη φορούσαν κουκούλες.

Στη φυλακή το μυστικό

Την ίδια ώρα, οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, εκτιμούν ότι το μυστικό που οδήγησε στη σφράγιση του συμβολαίου θανάτου του Γιάννη Σκαφτούρουπιθανότατα να βρίσκεται στη φυλακή. Το ερώτημα που τους απασχολεί, είναι αν το άγνωστο πρόσωπο που έδωσε την εντολή σε Αλβανούς φονιάδες να «φάνε» τον Σκαφτούρο μέσα στη φυλακή, είναι το ίδιο με αυτόν που πλήρωσε για να τον δολοφονήσουν στα Σκούρτα. Για το λόγο αυτό, ψάχνουν «ιστορίες» που είχε εμπλακεί την τελευταία πενταετία ο Γιάννης Σκαφτούρος για να εντοπίσουν τα κίνητρα που θα οδηγήσουν στον ηθικό αυτουργό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ