Ζητά νέο γονιδιακό έλεγχο η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πριν την προφυλάκιση της, είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

Αίτημα να προχωρήσει και το τρίτο γονιδιακό τέστ αναμένεται να καταθέεσουν οι δικηγόροι της Ρουλας Πισπιρίγκου. Οπως είχε αποκαλύψει το pelop.gr και η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στις 16/4/2022, πριν τη σύλληψη της είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμμένει στην αθωότητα της η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας  από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας με τη χορήγηση της θανατηφόρας ναρκωτικής ουσίας «κεταμίνη», επιμένει όμως στην άποψη πως η αιτία θανάτου των τριών παιδιών της «κρύβεται» σε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

ΤΕΣΤ

Το αρνητικό αποτέλεσμα του πλήρους γονιδιακού έλεγχου – σε τουλάχιστον 900 γονίδια- που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου, προέκυψε κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης αίματος της νεκρής Ιριδας, που απέστειλε στο εργαστήριο η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, της Τζωρτζίνας, ενώ βρισκόταν εν ζωή, και των γονέων τους, Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ωστόσο η 33χρονη, που δηλώνει εξαρχής πεπεισμένη για την ύπαρξη κάποιας «κρυφής» κληρονομικής προδιάθεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π» είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

«ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ»

Σε επικοινωνία που είχαν, πριν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της και της προφυλάκισής της, ενημερώθηκε για ένα ακόμα γενετικό τεστ, το οποίο μπορεί να «δείξει» εάν υπάρχει πρόβλημα κατά τη στιγμή της σύλληψης.

«Να το κάνουμε» ήταν η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όταν όμως πληροφορήθηκε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα κοστοβάρα εξέταση -περί των 700 ευρώ –, προς στιγμήν αναθεώρησε, λόγω οικονομικής στενότητας. Ακολούθως έδωσε τη συγκατάθεση της να προχωρήσει η διαδικασία.

Μετά τα όσα ακολούθησαν, κανείς δεν ξέρει εάν ο εν διαστάσει πλέον σύζυγος της Μάνος Δασκαλάκης, θα συναινέσει.

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ