Η 1η δολοφοviα; Έρχεται η λύση του μυστηρίου της άτυχης Μαλένας, η εκταφή δεiχvει τα αiτια του θανάτου της

348

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η εκταφή της Μαλένας, του πρώτου παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη που έφυγε από τη ζωή, τον Απρίλιο του 2019, αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Real News”, οι διαδικασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας Αθηνών για εξέταση από την αρχή των αιτιών θανάτου, τόσο της Μαλένας, όσο και της Ίριδας από τους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά.

Από πλευράς ιστολογικής εξέτασης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού, είναι απίθανο να έχει διατηρηθεί ιστός. Άλλωστε, το ενδεχόμενο της εκταφής περιλαμβανόταν στην εισαγγελική παραγγελία για τον ορισμό των δύο πραγματογνωμόνων.

Από τη διαδικασία αυτή, σκοπός είναι να ληφθούν δείγματα από τρίχες και νύχια, τα οποία θα ελεγχθούν πιο εμπεριστατωμένα για την ανεύρεση πιθανών ουσιών, που μπορεί να χορηγήθηκαν στη Μαλένα και να συνετέλεσαν στον θάνατο της, όπως στην περίπτωση της 9χρονης αδερφής της, Τζωρτζίνας, που βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης.

Ψάχνουν απαντήσεις για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα από την εκταφή της Μαλένας

Υπενθυμίζεται ότι ο τοξικολογικός έλεγχος που διενεργήθηκε και συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας, δεν εντόπισε κάποια τοξική ή φαρμακευτική ουσία, αλλά αυτός ο έλεγχος, εκ των υστέρων θεωρείται έως έναν βαθμό ανεπαρκής για την αναζήτηση συγκεκριμένων ουσιών.

Όπως υπογράμμισε στη “Real News” ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης “έχοντας μελετήσει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, εκτιμώ ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης τοξικών ουσιών. Πρέπει πάση θυσία να αποκλειστεί τυχόν χορήγηση δηλητηρίων ή άλλων φαρμάκων, διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ευρήματα στο ήπαρ και στα νεφρά. Συνεπώς, οι Αρχές οφείλουν να προχωρήσουν σε μία ενδελεχή τοξικολογική διερεύνηση. Στην περίπτωση της Μαλένας είναι μεν συμβατός ο ασφυκτικός θάνατος, αλλά πρέπει να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση ως προς τις ουσίες”.

Και καταλήγει ο ιατροδικαστής “δεν αποκλείεται να χορηγήθηκε τοξική ουσία στο παιδί και στη συνέχεια να επιχειρήθηκε και ο ασφυκτικός θάνατος του. Και, δυστυχώς, αυτό το σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί, όσο εφιαλτικό κι αν είναι”.