Στην ανακρίτρια σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης – Καταθέτει για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας Χρ. Σαλάππα, ο Μάνος Δασκαλάκης.

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη ανοίγει σήμερα ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων από τη 18ης τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα που ερευνά το θάνατο της 9χρονης κόρης του Τζωρτζίνας, ο οποίος αποδίδεται -με την άσκηση ποινικής δίωξης- στην μητέρα του παιδιού, την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μάνος Δασκαλάκης σήμερα θα βρεθεί στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, μόλις βγήκε χθες από το γραφείο της ανακρίτριας, όπου κατέθεσε με τους δυο δικηγόρους του δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας έτσι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια. Περιμένουμε και τα συμπεράσματα των αρχών για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών» ανέφερε ακόμη ο Μάνος Δασκαλάκης και πρόσθεσε: «Τόσα χρόνια οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια και κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα». Μάλιστα ο 30χρονος ανέφερε πως η εν διαστάσει σύζυγός του ήταν «υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας» αλλά τα στοιχεία σε βάρος της είναι «αδιάσειστα».

Τα λόγια αυτά του πατέρα της 9χρονης αλλά και των άλλων δυο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας, οι θάνατοι των οποίων επίσης ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, δίνουν και το «στίγμα» της γραμμής που πρόκειται να κρατήσει σήμερα ενώπιον της ανάκρισης, στην οποία, όπως είπε, θα συνεισφέρει κάθε στοιχείο για να βοηθήσει το έργο της. «Έχει πεισθεί ο εντολέας μου ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ανέφερε μάλιστα χθες ο εκ των δικηγόρων του 30χρονου Δημήτρης Καράμπελας, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ότι για το θάνατο της κόρης της ευθύνονται έστω και από αμέλεια οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», «αβάσιμους, εκτός ορίων λογικής» αλλά και «ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα».

Οριστικό το ρήγμα στη σχέση τους

Το ρήγμα στη σχέση του ζεύγους είναι ως φαίνεται οριστικό. Παρότι ο 30χρονος αρνήθηκε ότι σε αυτή τη φάση θα προχωρήσει ο ίδιος σε αίτηση διαζυγίου εντούτοις κατέστησε σαφές ότι έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με την Ρούλα Πισπιρίγκου. «Δεν έχω να πω τίποτε άλλο σε εκείνη. Την πρώτη ημέρα με πήρε τηλέφωνο, μετά δεν απάντησα ξανά. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ενώ σε ερώτηση για το εάν είχαν υπάρξει περιστατικά κακοποίησης της Τζωρτζίνας υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας δήλωσε ότι ο εντολέας του μετά το πρώτο σοκ έχει πεισθεί ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία, ενώ χαρακτήρισε ιταμή την υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης περί ιατρικού λάθους. «Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στη ποινική διαδικασία ο εντολέας μου υποστηρίζει την κατηγορία για να δικαιωθεί η μνήμη των παιδιών του και ως φόρος τιμής στη μνήμη της Τζωρτζίνας.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα των ερευνών για να μάθει που οφείλεται και ο θάνατος των άλλων δυο παιδιών. Η υπερασπιστικοί ισχυρισμοί από την πλευρά της κατηγορουμένης για να αποδοθεί ο θάνατος της Τζωρτζίνας σε αμελή ιατρική συμπεριφορά είναι όχι μόνο αβάσιμοι και εκτός των ορίων λογικής, αλλά και ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα. Ευτυχώς ζούμε σε ένα κράτος δικαίου με συνταγματικές εγγυήσεις και με δικαιοσύνη που απονέμεται από άξιους δικαστικούς λειτουργούς και δεν έχουμε ανάγκη από λαϊκά δικαστήρια», τόνισε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ