Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΟι 15 παιδοκτονίες που «πάγωσαν» το Πανελλήνιο

Οι 15 παιδοκτονίες που «πάγωσαν» το Πανελλήνιο

Ιστορίες που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη όλων κι επανέρχονται με αφορμή τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Εδώ και δύο μήνες όλη η Ελλάδα βρίσκεται με το βλέμμα καρφωμένο στην Πάτρα και τα τρία νεκρά παιδιά.

Η σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου ξύπνησε μνήμες αναφορικά με παρόμοια εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στην Ελλάδα και που είχαν αντίστοιχα «παγώσει» το Πανελλήνιο.

Η 33χρονη κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ έρευνες θα διεξαχθούν και για τους θανάτους των δύο ακόμη παιδιών της.

Η μάνα που έπαιζε βιντεοπαιχνίδια την ώρα που ο 6χρονος γιος της ξεψυχούσε

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες». Αυτά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  ο 33χρονος Πολωνός που καταδικάστηκε για τη δολοφονία 7χρονου αγοριού, μαζί με την Ελληνίδα μητέρα του παιδιού, που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στο διαμέρισμα που διέμενε τότε το ζευγάρι, στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη.

«Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο «τάφο» με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ατάραχος ο καθ΄ ομολογίαν δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας του παιδιού, που σόκαρε ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Λίγες ημέρες αργότερα βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές της Κέρκυρας.

Μητέρα έριξε από το μπαλκόνι το παιδί και έπειτα αυτοκτόνησε

Τον Μάρτιο του 2019 στο Νέο Κόσμο  μια μάνα πέταξε από τον πέμπτο όροφο το παιδί της, μόλις τεσάρρων ετών, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε και η ίδια.

Ο σύζυγος της γυναίκας και πατέρας του παιδιού εντοπίστηκε σε τραγική κατάσταση στο σημείο καθώς είχε μόλις επιστρέψει από την εργασία του και ήρθε αντιμέτωπος με αυτή την εικόνα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μητέρα κρατούσε το κοριτσάκι που έκλαιγε και καλούσε τον πατέρα του, έξω από το μπαλκόνι και παρά τις εκκλήσεις των γειτόνων, το άφησε και έπεσε στο κενό.

Στη συνέχεια, επίσης παρά τις εκκλήσεις των γειτόνων, ανέβηκε στο μπαλκόνι και εκείνη και έπεσε. Η μητέρα και το κοριτσάκι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, μάταια όμως, αφού απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Μόλις πριν από έξι μήνες πριν μια 22χρονη φοιτήτρια, που ντρεπόταν γιατί είχε μείνει έγκυος, πέταξε το νεογέννητο παιδί της στον ακάλυπτο στη Νέα Σμύρνη. Ο πατέρας του παιδιού δεν γνώριζε τίποτε.

Η Μήδεια του Καλαμακίου

Η Νίτα Μπέικερ έμενε με το σύζυγό της στο Καλαμάκι. Αυτός ήταν λοχίας και η μετάθεσή του στην Ελλάδα έφερε μαζί της ολόκληρη την οικογένεια. Στις 27 Μαϊου του 1961, η Νίτα Μπέικερ μπήκε στο υπνοδωμάτιο της 2 ετών κόρης της, Κίτι και την σκότωσε ενώ η μικρή κοιμόταν. Μετά προχώρησε στα δωμάτια και τον υπόλοιπων παιδιών, της μεγαλύτερης κόρης της Σουζάνα και του γιου της, Τζο. Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά ο σύζυγός της την πρόλαβε ζωντανή ανάμεσα στο αίμα στην κουζίνα. Αφορμή για το έγκλημα ήταν η ζήλια, αφού πίστευε ότι ο σύζυγός της την απατούσε.

Η Νίτα Μπέικερ παρά την τότε μαζική κατακραυγή, κρίθηκε ψυχικά ασθενής από τους ενόρκους του Κακουργιοδικείου Αθηνών. Στην δεύτερη δίκη της υπόθεσης, η Νίτα Μπέικερ κρίθηκε ένοχη με την ετυμηγορία της δολοφονίας εν βρασμώ και με το ελαφρυντικό της ψυχικής σύγχυσης. Παρά την δεκαεξαετή της κάθειρξη πήρε χάρη και το 1963 επέστρεψε στην Αμερική.

Το δράμα της Παιανίας

Οικογενειακή τραγωδία στο Μαρκόπουλο, τον Οκτώβριο του 2017. Μια 51χρονη με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, αφού κλείδωσε στο υπόγειο τον σύζυγό της πήρε ένα μαχαίρι κι έσφαξε την 17χρονη κόρη της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Μαχαίρωσε τον 3χρονο γιο της

Στις 21 Νοεμβρίου του 1995 η 27χρονη Καλλιόπη Αναγνωστίδου θα αρπάξει ένα κουζινομάχαιρο και θα επιτεθεί εναντίον του 3χρονου παιδιού της, που εκείνη την ώρα έπαιζε στο σαλόνι του σπιτιού τους στο Αιγάλεω.

Λίγο μετά θα μεταφέρει η ίδια το νήπιο στο νοσοκομείο, όπου το παιδί πρόκειται να καταλήξει.

Η Καλλιόπη Αναγνωστίδου είχε διαπράξει 7 απόπειρες αυτοκτονίας προτού επιτεθεί στο παιδί της. Η 27χρονη γυναίκα, που έγινε πρωτοσέλιδο ως «Φόνισσα», οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο.

Η μικρή Αννυ

Το 2015 ήρθε στο φως μια από τις πιο ανατριχιαστικές δολοφονίες. ο 27χρονος βούλγαρος σκότωσε και τεμάχισε την 4χρονη Αννυ αφού είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Ο 27χρονος υποστήριξε ότι ξύπνησε μετά από χρήση ναρκωτικών δίπλα στο νεκρό παιδί και ότι το τεμάχισεπροκειμένου να μην γίνει στόχος της συντρόφου του και φύγει μακριά του.

Το έγκλημα τιμής

Η Παναγιώτα Τσιφρικά στα 48 της δολοφόνησε της 22χρονη κόρη της, τον Φεβρουάριο του 1996 στο Κακοτάρι Ηλείας. Η 22χρονη κόρη της δηλητηριάστηκε από τη μητέρα της, γιατί ήταν έγκυος και… ανύπαντρη. Η Τσιφρικά, μητέρα άλλων 4 παιδιών, δεν ομολόγησε ποτέ το έγκλημά της, ενώ επέμενε ότι η κόρη της αυτοκτόνησε.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία και βίαιη διακοπή κύησης, της επέβαλε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Οι παιδοκτόνοι της Κρήτης

Το 2014 ένα 3χρονο αγοράκι βρήκε φρικτό θάνατο, όταν οι γονείς του το περιέλουσαν με καυτό νερό. Το παιδί έφερε εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 70% του σώματός του, ενώ ήταν εμφανή τα σημάδια του βίαιου ξυλοδαρμού του.

Η 19χρονη μητέρα κατηγορήθηκε μαζί με τον 29χρονο σύντροφό της για την άγρια κακοποίηση με την συνεπακόλουθη δολοφονία του νηπίου. Η μητέρα ισχυρίστηκε ότι έριχνε καυτό νερό στο νήπιο ώστε να το βοηθήσει να ενεργηθεί, ωστόσο οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν το δικαστήριο. Στο ζευγάρι επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Πυροβόλησε το γιο του κι έκαψε τη σορό του

Ήταν Δεκαπενταύγουστος του 2014 και μετά από έναν οικογενειακό καυγά, ο 75χρονος πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο γιο του και στη συνέχεια τον μετέφερε με το αυτοκίνητο του θύματος δίπλα στη χωματερή του Άστρους Κυνουρίας, στην κοίτη του Τάνου ποταμού και έβαλε φωτιά προσπαθώντας να σβήσει τα ίχνη του. Όπως υποστήριξε, «ο γιος μου περίμενε κάθε φορά τις γιορτές, προκειμένου να έρθει από την Αθήνα και να μας ξυλοκοπήσει, να μας βασανίσει. Έτσι έπαιρνε τη δόση του».

Επνιξε τα τρία παιδιά του

Φθινόπωρο του 1999 όταν ο 40χρονος Γιώργος Μεταξάκης, για να εκδικηθεί την εν διαστάσει σύζυγό του, παίρνει τα τέσσερα παιδιά -τους τρεις γιους του, ηλικίας 10, 4 και 2, και τη 12χρονη κόρη του- και τα πηγαίνει με το αυτοκίνητό του στον Αλμυρό ποταμό στο Ηράκλειο.

Εκεί, δένει τα χέρια της κόρης του στο λεβιέ για να μην μπορεί να κουνηθεί και πετά στα κρύα και ορμητικά νερά του ποταμού τα τρία αγόρια. Την κόρη του θα την εγκαταλείψει στη συνέχεια στον δρόμο και θα διαφύγει. Ο Γιώργος Μεταξάκης ομολόγησε το άγριο έγκλημα και καταδικάστηκε σε τρις ισόβια χωρίς ελαφρυντικά.

Υπόθεση Δουρή

Η υπόθεση του Δουρή στην Ερμιόνη δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1994, ο 6χρονος γιος του Μανώλη και της Γεωργίας Δουρή άργησε να επιστρέψει στο σπίτι του στην Ερμιόνη. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και οι έρευνες άρχισαν άμεσα. Το παιδί βρέθηκε τελικά νεκρό και σεξουαλικά κακοποιημένο από τον ίδιο τον Μανώλη Δουρή.

Από τραγική φιγούρα, που θρηνεί μπροστά στις κάμερες και ζητά εκδίκηση για τον χαμό του μικρού, ο πατέρας μετατρέπεται στα μάτια της κοινής γνώμης σε «τέρας». «Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε», θα πει κατά την ομολογία του.

Δύο περίπου χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου του, στις 24 Φεβρουαρίου του 1996, ο Μανώλης Δουρής βρίσκεται κρεμασμένος στο κελί του στις φυλακές της Τρίπολης.

Υπόθεση Λυμπέρη: Ο τελευταίος θανατοποινίτης στην Ελλάδα

Ο Βασίλης Λυμπέρης υπήρξε ο τελευταίος έλληνας πολίτης, ο οποίος εκτελέστηκε τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου 1972 (Διαβάστε το σχετικό θέμα: Η εκτέλεση του τελευταίου θανατοποινίτη στην Ελλάδα). Λίγους μήνες πριν, τον Ιανουάριο, ο 27χρονος είχε κάψει ζωντανούς στο σπίτι του στο Χαλάνδρι τη γυναίκα του, τα δύο παιδιά τους και την πεθερά του. Περιέλουσε το σπίτι με βενζίνη και έβαλε φωτιά την ώρα που η οικογένειά του κοιμόταν. Ο Λυμπέρης βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του και κατηγορούσε την πεθερά του για τις κακές σχέσεις που είχε το ζευγάρι.

Πέταξε το νεογέννητο μωρό της στο φωταγωγό

Τον Αύγουστο του 2016 η Κατερίνη συγκλονίστηκε από δύο απανωτά περιστατικά με διαφορά μόλις λίγων ημερών. Πρώτο είχε εντοπιστεί ένα νεκρό νεογνό που η Αλβανίδα μητέρα του είχε γεννήσει μέσα στο διαμέρισμά της και το είχε πετάξει στον φωταγωγό. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε και η γυναίκα συνελήφθη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ