Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΔικαίωση για την οικογένεια του 11χρονου Μάριου - Το Δημόσιο εγκαταλείπει τη...

Δικαίωση για την οικογένεια του 11χρονου Μάριου – Το Δημόσιο εγκαταλείπει τη δικαστική αντιδικία ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

Δεν θα υπάρξει αίτηση αναίρεσης από την πλευρά του Δημοσίου στο Συμβούλιο Επικρατείας, στις δικαστικές αποφάσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μην συνεχιστεί η αντιδικία του δημοσίου με την οικογένεια του 11χρονου Μάριου που πέθανε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση αποζημίωσης της οικογένειας του αδικοχαμένου 11χρονου μαθητή Μάριου Σουλούκου από το Ελληνικό Δημόσιο και εξέφρασε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μην συνεχιστεί η αντιδικία του Δημοσίου με την οικογένεια, αναφέροντας πως για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει συμφωνία και με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, είμαστε κατηγορηματικοί. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί στον τρίτο βαθμό. Γιατί, ο μόνος τρόπος για να συνεχιστεί πλέον αυτή η δικαστική αντιδικία, είναι να υπάρξει αίτηση αναίρεσης από την πλευρά του Δημοσίου στο Συμβούλιο Επικρατείας, των δύο προηγούμενων αποφάσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η Ελληνική Πολιτεία πρέπει εις ένδειξη σεβασμού της μνήμης αυτού του παιδιού και από στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στην οικογένειά του, να σταματήσει αυτήν την αντιδικία και το ποσό που έχει επιδικαστεί να δοθεί στην οικογένεια. Οφείλει το κράτος να σέβεται τους πολίτες και με αυτόν τον τρόπο» είπε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα η οικογένεια του 11χρονου Μάριου από το Μενίδι, πέτυχε και δεύτερη δικαστική νίκη καθώς το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο, με απόφαση του, απέρριψε ομοφώνως την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, επικυρώνοντας την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για αποζημίωση 490.000 ευρώ στην οικογένεια. Μάλιστα, το δικαστήριο επιρρίπτει ξεκάθαρα ευθύνες στο Δημόσιο και ειδικότερα στην Ελληνική Αστυνομία, διότι δεν είχε λάβει απαραίτητα μέτρα, σε μια περιοχή που μαστίζεται από την εγκληματικότητα και τους αδέσποτους πυροβολισμούς.

Το Δικαστήριο αποφάσισε πως δεν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί του Δημοσίου «ότι δεν συνέτρεχε καμία παρανομία του Δημοσίου» και ότι «σκοπός της αποζημίωσης είναι η ηθική παρηγοριά και όχι ο πλουτισμός του παθόντος».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε επίσης στα αποτελέσματα του οργανωμένου σχεδίου καθημερινών επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, στις επαναπροωθήσεις παράνομων μεταναστών, στην αύξηση των ελέγχων της Τροχαίας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας στην Αθήνα είναι συνεχείς και κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιχειρήσεων έχουν εντοπιστεί 530 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Αμυγδαλέζα, ενώ έχουν γίνει 21 συλλήψεις για ναρκωτικά και 12 για παρεμπόριο. Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ακόμη ότι τη χρονιά που πέρασε, άνω των 3.000 παράτυπων μεταναστών, επαναπροωθήθηκαν στις χώρες προέλευσής τους. Όπως ανέφερε, «παράνομοι μετανάστες, που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα και έχουν βρεθεί στην Αμυγδαλέζα, θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Επίσης, θέλω να σας πω με αυτήν την ευκαιρία, ότι το 2021 ένας σημαντικός αριθμός από αυτούς τους παράνομους μετανάστες, άνω των 3.000 ατόμων, επιστράφηκε στις χώρες από τις οποίες προέρχεται. Το λέω γιατί αυτά δεν είναι γνωστά και πολλές φορές δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη».

Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται από την Τροχαία για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως «μόνο την βδομάδα που πέρασε, καταγράφηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 61 τέτοιες παραβάσεις και κανένα τροχαίο ατύχημα δεν συνέβη, εξαιτίας χρήσης κινητού, σε αντίθεση με την προηγούμενη εβδομάδα, που είχαν βεβαιωθεί 15 παραβάσεις και είχαν σημειωθεί 7 τροχαία που σχετιζόταν με κινητά τηλέφωνα». Πέρα από τους ελέγχους ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως διοργανώνεται ενημερωτική καμπάνια για την επικινδυνότητα της χρήσης κινητού κατά την οδήγηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ