Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΓονείς Ελένης Τοπαλούδη: «Το παιδί μας έζησε 100 θανάτους – Θα τους...

Γονείς Ελένης Τοπαλούδη: «Το παιδί μας έζησε 100 θανάτους – Θα τους λιώσω όλους»

Η κα. Τοπαλούδη ζητά να μην δοθεί στους κατηγορουμένους κανένα ελαφρυντικό ενώ αναφέρεται και στα δικαστικά έξοδα που καλούνται να καταβάλλουν με τις διαδοχικές αναβολές.

Ξέσπασαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη με αφορμή την αναβολή της δίκης για το βιασμό και τη δολοφονία της κόρης τους σε δεύτερο βαθμό, η οποία διακόπηκε για τις 10 Μαρτίου.

Μιλώντας στο Open, η Κυριακή Αρμοτίδου – Τοπαλούδη, αναφέρθηκε στην συμπαράσταση που δέχθηκε από μητέρες που έχουν χάσει τις κόρες τους και μιλά με οργή για τη συμπεριφορά της πλευράς των κατηγορουμένων που οδήγησαν στην διακοπή και αναβολή της δίκης.

Ήρθαν να μας συμπαρασταθούν οι μητέρες που έχουν χάσει τις κόρες τους

«Ήρθαν να μας συμπαρασταθούν οι μητέρες που έχουν χάσει τις κόρες τους σε αυτόν τον Γολγοθά που τραβάμε. Όλες έχουμε ανάγκη από μία αγκαλιά, όλες μιλούμε την ίδια γλώσσα, την γλώσσα του πόνου και της θλίψης. Αυτή η αγκαλιά της μαμάς της Ερατούς, της Γαρυφαλλιάς, ο αδελφός της Ζωής από την Ξάνθη, ήταν πραγματικά λύτρωση. Οι καρδιές μας χτυπούσαν στον ίδιο ρυθμό», τόνισε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια μίλησε για αδιαφορία και εμπαιγμό προς την οικογένειά της.

«Πιστεύω ότι είναι η αδιαφορία και ο εμπαιγμός, η έλλειψη σεβασμού στα πρόσωπά μας. Θα μπορούσαν να έχουν διορίσει δικηγόρο εδώ και δύο χρόνια και εμφανίζουν νέο δικηγόρο στο παρά πέντε. Δεν κατέβηκα από τον Βορρά στον Νότο για ψυχαγωγία αλλά για να ξαναζήσω τον θάνατο του παιδιού μου, γιατί;».

Να μην δοθεί κανένα ελαφρυντικό

Όσον αφορά την δίκη της 10ης Μαρτίου, η κα. Τοπαλούδη ζητά να μην δοθεί στους κατηγορουμένους κανένα ελαφρυντικό ενώ αναφέρεται και στα δικαστικά έξοδα που καλούνται να καταβάλλουν με τις διαδοχικές αναβολές.

«Για τις 10 Μαρτίου, θα ζητήσω από το κράτος να μας πάρει με περιπολικό από το Διδυμότειχο. Δίνουν δεύτερη ευκαιρία στους δολοφόνους για δεύτερη δίκη και για ελαφρυντικό. Δεν θα δεχτώ κανένα ελαφρυντικό να τους δοθεί. Να πληρώσουν και τα παραστατικά της δίκης για εμάς, αν είναι τόσο μάγκες. Το Κράτος ξέρει αλλού κι αλλού να τα δίνει απλόχερα. Καμία βοήθεια δεν έχουμε από την Πολιτεία», τονίζει η μητέρα της Τοπαλούδη.

«Δικαιώματα μόνο οι εγκληματίες»

Από τη μεριά του, ο πατέρας Γιάννης Τοπαλούδης κάνει λόγο και για σωματικά προβλήματα, πέρα από ψυχολογικά ενώ αναρωτιέται αν τελικά δικαιώματα έχουν μόνο οι εγκληματίες.

«Εκτός από τα ψυχολογικά, έχουμε και σωματικά προβλήματα. Για αυτά τα προβλήματα, τα τέρατα δεν θα πληρώσουν ποτέ. Τι να πούμε; Για την κάλυψη των οικονομικών εξόδων; Το διανοήθηκε ποτέ το ελληνικό κράτος; Φτάνει πια για το πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη. Δικαιώματα εδώ έχουν μόνο οι εγκληματίες».

Μάλιστα διαμαρτύρονται έντονα για την εικόνα εντός της δικαστικής αίθουσας όπου ο Ροδίτης κατηγορούμενος βρίσκεται σε υπερυψωμένο έδρανο, λέγοντας:

«Έχουν τον δολοφόνο τον Ροδίτη σε υπερυψωμένο έδρανο. Θα μας τρελάνουν εντελώς. Την επόμενη φορά θα διαμαρτυρηθούμε εντονότατα, δεν θα το δεχτούμε», δηλώνουν οι γονείς οργισμένοι ενώ η μητέρα ξεσπά για ακόμα μία φορά λέγοντας ότι το παιδί της «έζησε 100 θανάτους».

«Το παιδί μου έζησε 100 θανάτους και τώρα τι; Ζητάνε μείωση ποινών; Αν γίνει αυτό, θα βάλω φωτιά στην Ελλάδα και στη Βουλή μέσα! Θα τους λιώσω όλους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ