Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΒιασμός Γεωργίας – Τελευταία εξέλιξη: Ανατροπή μετά τη νέα κατάθεση – Τα...

Βιασμός Γεωργίας – Τελευταία εξέλιξη: Ανατροπή μετά τη νέα κατάθεση – Τα αποδεικτικά SMS και η δυσαρέσκεια

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, μέσα σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου μετέβη το πρωί της Παρασκευής για συμπληρωματική κατάθεση η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάθεση της διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και έγινε παρουσία ψυχολόγου, όπως προβλέπουν οι νέες διατάξεις της Ποινικής Δικονομίας για τέτοιους είδους εγκλήματα.

Η 24χρονη φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει στην προηγούμενη κατάθεσή της στην ίδια ανακρίτρια, πριν από μία εβδομάδα, περιγράφοντας τα όσα βίωσε στο πάρτι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η Γεωργία δεν άλλαξε την αρχική κατάθεσή της στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ προσκόμισε SMS και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα διευκολύνουν την έρευνα.

Όπως είπε ο κ. Ζιώγας πρόκειται για «μηνύματα και κλήσεις τυπωμένα που επιβεβαιώνουν τις κινήσεις και την αλήθεια των λεγομένων της για το βράδυ του καταγγελλόμενου βιασμού της. Όλα αυτά είναι ένα στοιχείο ότι η Γεωργία δεν πέφτει σε αντιφάσεις σχετικά με όσα είπε και οι καταθέσεις της όλες κρίνονται ειλικρινείς».

Παράλληλα, στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκε χθες και ο εργοδότης της 24χρονης ο οποίος κατέθετε ενώπιον της ανακρίτριας για περίπου δύο ώρες. Μάλιστα, όπως αναφέρει το thesstoday, ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που ήρθε σε επαφή με την 24χρονη μετά το μοιραίο βράδυ.

Αντιθέτως, ο φίλος του επιχειρηματία που έχει επίσης κληθεί, αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα, όπως και η 17χρονη φίλη της κοπέλας, που τη συνόδευσε εκείνο το βράδυ στο πάρτι.

Δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση των αποτελεσμάτων της Γεωργίας

Την ίδια ώρα, ωστόσο, τη δυσαρέσκειά της εκφράζει η πλευρά της 24χρονης σχετικά με την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων ώστε να διακριβωθεί αν της χορηγήθηκαν ναρκωτικές ουσίες που έκαμψαν τις αντιστάσεις της.

Σύμφωνα με το GRTimes, ο δικηγόρος της σχολίασε την καθυστέρηση των εξετάσεων, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο. «Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Κάτι καθυστερεί. Ωστόσο θεωρώ πως όταν τις έχουμε στα χέρια μας, θα επιβεβαιώσουν την ιατροδικαστική εξέταση. Το αναφέραμε στην ανακρίτρια και δεσμεύτηκε πως θα πιέσει και προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε ενώ πρόσθεσε πως όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα καθώς «θα ανοίξει ο δρόμος για την μεταβολή της κατηγορίας και οι ένοχοι θα οδηγηθούν γρήγορα στην φυλακή», είπε ο κ. Ζιώγας.

Παράλληλα, σε ερώτηση γιατί δεν έγιναν εξετάσεις αίματος, ο κ. Ζιώγας υπογράμμισε πως κατά την άποψή του θα έπρεπε να παρθεί αίμα, κάτι το οποίο δεν συνέβη. «Θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα αυτά, αλλά θα τα δούμε στην πορεία. Πιστεύω πως δεν θα «βλάψουν» τα αποτελέσματα που αναμένεται να επιβεβαιώσουν την ιατροδικαστική έκθεση».

Από την πλευρά του, αιχμές άφησε και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, λέγοντας: «Ο μεγαλύτερος εχθρός αυτών των υποθέσεων είναι ο χρόνος. Συνεπώς πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διερεύνηση αυτού του περιστατικού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να βγουν οι εντολές για τις κατάλληλες εξετάσεις, τοξικολογικές, ιατροδικαστικές και η λήψη ιστολογικών υλικών. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα εντός του πρώτου 24ώρου. Όσο περνάνε οι ώρες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να βρούμε στοιχεία ώστε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα».

Κατασχέθηκαν τα κινητά των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το μεσημέρι της Παρασκευής, έγιναν έρευνες στα σπίτια των τριών νεαρών ανδρών που εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, κατασχέθηκαν από τα σπίτια τους στην Αθήνα τα κινητά των τριών ανδρών που εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης και τα είχαν μαζί τους την Πρωτοχρονιά και τα στέλνουν στην ανακρίτρια στη Θεσσαλονίκη.

Οι δυο δήλωσαν στην Αστυνομία άγνοια για το περιστατικό της καταγγελίας της 24χρονης περί βιασμού, ενώ ο 27χρονος που κατηγορείται από τη Γεωργία Μπίκα για τον βιασμό της, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Παράλληλα, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατέθεσε και ο Μ.Π το πρόσωπο που κάλεσε την Γεωργία Μπίκα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προσήγαγαν τον νεαρό προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση, ειδικά για το σκέλος που αφορά το υπό διερεύνηση ερώτημα για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής για προκαταρκτική εξέταση.

Όπως μεταδίδει, το thesstoday και όπως μετέφερε ο δικηγόρος του Χρήστος Δερδεμέζης, «Ο 33χρονος δεν έχει αυτή τη στιγμή την ιδιότητα του κατηγορούμενου, ή του υπόπτου, ή του συλληφθέντος, ήρθε απλώς να καταθέσει».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι ο 33χρονος παρέδωσε στην ΕΛΑΣ τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή αλλά και το κινητό του, ενώ μάλιστα ο δικηγόρος του επισήμανε ότι η πρόθεση του 33χρονου ήταν να παραδώσει μόνος του τα προσωπικά του αντικείμενα, με στόχο να προχωρήσει η έρευνα της ΕΛΑΣ.

«Δεν έχει κάτι να κρύψει», δήλωσε ο δικηγόρος του.

Βιασμός 24χρονης: Νέες καταγγελίες από τον Ηλία Γκιώνη

Σε νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις προχώρησε ο ακτιβιστής Ηλία Γκιώνης σχετικά με το κύκλωμα Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Κύπρου που ερευνούν οι αρχές.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο ακτιβιστής, στο κύκλωμα εμπλέκονται μέχρι και Κύπριοι πολιτικοί σε κυκλώματα εμπορίας και παιδικής πορνογραφίας.

Ο ακτιβιστής φιλοξενήθηκε στο Μεσημέρι και Κάτι όπου ανέφερε ότι οι Αστυνομικές Αρχές της Κύπρου τον ενημέρωσαν ότι μόνο χθες τoν αναζήτησαν και δεν τον βρήκαν.

«Θα αποστείλω με email όλα τα στοιχεία που έχω συλλέξει», όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι έχει ονόματα στην ερεύνα του για άτομα που εμπλέκονται στο πραξικόπημα, αλλά για εμπλοκή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

«Υπάρχει άνθρωπος που εμπλέκεται σε σκάνδαλο του Al Jazeera ο οποίος συγκαλύφθηκε», είπε.

Δείτε το βίντεο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ