Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΤραγωδία στο Παίδων: «Το παιδί ήταν παγωμένο, είχε πεθάνει ώρα», λέει ο...

Τραγωδία στο Παίδων: «Το παιδί ήταν παγωμένο, είχε πεθάνει ώρα», λέει ο παιδίατρος για το νεκρό βρέφος από εγκαύματα

«Το παιδί ήταν μελανιασμένο και χλωμό, δεν είχε σφυγμό και καρδιακό παλμό ενδεχομένως από την ανακοπή που υπέστη» – Τι λέει στο protothema.gr o παιδίατρος που εξέτασε το βρέφος – Συνελήφθησαν η 60χρονη γιαγιά και η 32χρονη μητέρα του

Βράδυ Πέμπτης στο Νοσοκομείο Παίδων. Ένα βρέφος μόλις 15 μηνών διεκομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Εκει, οι γιατροί συνειδητοποιούν «παγωμένοι» πως το παιδί είναι νεκρό πολλές ώρες πριν. Παράλληλα, βλέπουν σοβαρά τραύματα στα πόδια του μωρού τα οποία έχουν προκύψει από έγκαυμα και ειδοποιούν την αστυνομία.

Όπως διαπιστώθηκε, το παιδί είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση από ένα παιδιατρικό ιατρείο στα Πατήσια όπου το είχε πάει η γιαγιά του για τις πρώτες βοήθειες. Η ίδια λέει ότι πριν από 3 ημέρες το είχαν κάνει μπάνιο μαζί με τη μητέρα του με καυτό νερό με αποτέλεσμα να πάθει εγκαύματα.

Ο παιδίατρος που το εξέτασε υποστηρίζει πως όταν το βρέφος έφτασε στην πόρτα του ιατρείου του ήταν ήδη νεκρό.

«Το παιδί ήταν μελανιασμένο, χλωμό και παγωμένο. Δεν είχε σφυγμό και καρδιακό παλμό ενδεχομένως από την ανακοπή που υπέστη. Το παιδί ήταν ήδη νεκρό», λέει ο γιατρός στο protothema.gr και τονίζει πως παρά την ανάνηψη που του έκανε το βρέφος δεν επανήλθε στη ζωή καθώς ήταν από ώρα νεκρό.

«Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασαν σε εμένα. Προσπάθησα να το επαναφέρω αλλά ήταν αδύνατο. Για αυτό κάλεσα άμεσα το ΕΚΑΒ. Αυτό έπρεπε να είχαν κάνει από την αρχή και οι γονείς του αλλά δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως το παιδί είναι νεκρό. Νόμιζαν ότι έχει χάσει τις αισθήσεις του, ότι λιποθύμησε και ήρθαν στο ιατρείο μου για τις πρώτες βοήθειες», προσθέτει.

Οπως λέει ο παιδίατρος που εξέτασε το βρέφος, η γιαγιά του, η οποία το πήγε στο ιατρείο κρατώντας το στην αγκαλιά της, ήταν σε κατάσταση σοκ και ούρλιαζε.

Το μόνο που πρόλαβε να του πει είναι πως πριν από περίπου 2 ημέρες το είχαν κάνει μπάνιο με καυτό νερό και το παιδί έπαθε έγκαυμα. Του έδωσαν Depon αλλά η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του. Κατά την εκτίμησή του, ο θάνατος του μωρού ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποια επιπλοκή που προκάλεσε το έγκαυμα.

Η 60χρονη γιαγιά καθώς και η 32χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους συνελήφθησαν με την κατηγορία της παραμέλησης και την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Για το περιστατικό διενεργείται νεκροψία-νεκροτομή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ