Δίκη για τροχαίο Παντελίδη: Συγκλονίζει η μητέρα της Αρναούτη: “Ήταν ένα μάτσο κόκκαλα με σωληνάκια και σίδερα”

320

Η μητέρας της Μίνας Αρναούτη κλήθηκε να καταθέσει ως πρώτη μάρτυρας στη συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου εκδικάζονται οι αγωγές αποζημιώσεων για το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη.

της Άννας Κανδύλη

Η γυναίκα κατάθεσε, βάση αυτών που της έχει πει, τα όσα προηγήθηκαν του τροχαίου, καθώς και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ακόμη μετά την πολύμηνη νοσηλεία της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Δεν μπορεί να δεχθεί την εαυτό της όπως είναι. Έχει κρίσεις πανικού και φοβία. Έχει διαπιστωθεί από γιατρούς. Η Μίνα θέλει να βρίσκεται κοντά στον Ευαγγελισμό. Το σπίτι της είναι δίπλα ακριβώς. Για καφέ να καταλάβετε, πηγαίνει στην κλινική του νοσοκομείου» περιέγραψε.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά το τροχαίο. «Ένα μήνα μετά που κατέβηκε στο θάλαμο, της πήγαμε μια τηλεόραση και εκεί είχε μια τραγική εμπειρία, που έβλεπε τί γινόταν. Είχε στεναχωρηθεί. Σχετικά με το θάνατο του παιδιού. Είχε εφιάλτες, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Επειδή την κατηγορούσαν, είχε ψυχοσωματικό επεισόδιο. Κυρία πρόεδρε, ήταν ένα μάτσο κόκκαλα με σωληνάκια και σίδερα» προσθέτοντας ότι η κοπέλα νοσηλεύθηκε για 8 μήνες συνολικά.

Όσον αφορά στο μοιραίο πρωινό, μετέφερε στο δικαστήριο όσα της περιέγραψε η κόρη της. «Στη χαρτοπαιξία δεν συμμετείχαν η Μίνα κι η Φρόσω. Ήταν ένα μεγάλο τραπέζι με μεγάλα ποσά και πήγαν αυτές παραδίπλα σε ένα τραπεζάκι και έκατσαν στο παράθυρο γιατί τους έλεγαν ότι έφερναν γρουσουζιά» εξήγησε, τονίζοντας ότι αν είχε καταλάβει ότι ο Παντελής Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, δεν θα έμπαινε στο όχημα.

Δικηγόρος : Όταν έφυγαν, ο θανών υπήρχε ένδειξη ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει; Παραπατούσε, ας πούμε;

Μάρτυρας: Όχι. Ίσα ίσα, κάνανε καλαμπούρι και μπήκαν στο αμάξι. Δεν θα έμπαινε στο αμάξι αλλιώς.

Δικηγόρος: Τί σας είπε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι οδήγησε ο Παντελίδης. Στην αρχή, εκείνη δεν είχε βάλει ζώνη, μετά άρχισε να τρέχει, φοβήθηκε και την έβαλε. Η Μίνα είχε φοβία με τα αμάξια όποτε δεν μπορώ να ξέρω αν πράγματι έτρεχε ή αν εκείνη φοβήθηκε. Έχει χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο και είχε ένα άσχημο περιστατικό μια φίλη της».

Η Μίνα Αρναούτη διεκδικεί περίπου 1,1 εκ. ευρώ από την ασφαλιστική του Π. Παντελίδη ως ηθική και οικονομική αποζημίωση.

Η συζήτηση συνεχίζεται.

enikos.gr