Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑστυνομικάΠαντελής Παντελίδης: Αρχίζει η δίκη – Οι αποζημιώσεις που διεκδικούν Μίνα Αρναούτη...

Παντελής Παντελίδης: Αρχίζει η δίκη – Οι αποζημιώσεις που διεκδικούν Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου

Tην επόμενη Πέμπτη, λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν έξι χρόνια από το τροχαίο δυστύχημα της 18ης Φεβρουαρίου του 2016, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης και τραυματίστηκαν οι συνεπιβάτιδές του Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου, εκδικάζονται οι αγωγές για τις αποζημιώσεις.

Tου Παναγιώτη Σουρελή

«Πέρασαν έξι μαρτυρικά χρόνια και αυτό το ατύχημα με ακολουθεί παντού στη ζωή μου. Σωματικά και ψυχολογικά δεν έχω επανέλθει. Πήγα και γύρισα…», δηλώνει αποκλειστικά στη Realnews η Μίνα Αρναούτη, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης, και προσθέτει: «Τα σημάδια στην ψυχή μου και στο κορμί μου με συνοδεύουν. Τι και εάν προσπαθώ να πείσω πρωτίστως τον εαυτό μου και τους άλλους ότι είμαι καλά, φτάνοντας στα όρια της υπερβολής αρκετές φορές. Μάταια, ξαναγυρίζω πάντα εκεί που είμαι, στις εκτεταμένες πληγές της ψυχής και του σώματός μου. Δεν έχω περάσει και λίγα».

Με την αγωγή της προς την εταιρεία που ασφάλιζε το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Παντελίδης, η Αρναούτη ζητά 1.164.137 ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση. Οπως εξηγείται λεπτομερώς στην αγωγή, αξιώνει 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

«Ζητώ να αποζημιωθώ ασκώντας το δικαίωμά μου, όπως κάθε θύμα τροχαίου ατυχήματος. Εύχομαι να δικαιωθώ και εδώ», λέει η Μ. Αρναούτη.

Από την πλευρά του, ο ειδικός δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων Ιωάννης Κωλέττης, ο οποίος εκπροσωπεί τη Μ. Αρναούτη, δηλώνει στη Realnews:

«Η Μίνα Αρναούτη κατάφερε το ακατόρθωτο. Εδωσε τη μάχη της και κατάφερε να επιβιώσει από το τροχαίο ατύχημα, υποβληθείσα σε 16 χειρουργικές επεμβάσεις, νοσηλευόμενη συνολικά επί 189 ημέρες και μάλιστα επί 144 συνεχόμενες ημέρες στο νοσοκομείο ‘‘Ευαγγελισμός”, εκ των οποίων 53 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αυξημένης φροντίδας. Παρά τον εξωραϊσμό που η ίδια επιχειρεί, η σωματική και ψυχολογική της επιβάρυνση είναι τεράστια και μόνιμη. Η αποζημίωσή της πρέπει να είναι ανάλογη και δίκαιη».

Φρόσω Κυριάκου: «Φέρω το στίγμα του δολοφόνου»

Την Πέμπτη θα εκδικαστεί και η αγωγή της Φρόσως Κυριάκου, που επίσης επέβαινε στο αυτοκίνητο. Αξιώνει το ποσό των 94.630 ευρώ, από το οποίο τα 80.000 ευρώ αφορούν την ηθική βλάβη και το υπόλοιπο ποσό είναι για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

«Ακόμη και σήμερα και ενώ τα αληθή περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί και από την εισαγγελική Αρχή, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν το αντίθετο και εγώ φέρω το στίγμα του δολοφόνου!», υποστηρίζει στην αγωγή της.

Η Φρ. Κυριάκου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύθηκε για έξι ημέρες.

«Ξεκίνησαν να διαδίδονται φήμες πως δήθεν εγώ η ίδια ετύγχανα οδηγός του μοιραίου οχήματος και όχι συνοδηγός αυτού! Η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια μου και διαπίστωσα πως γινόταν προσπάθεια να μετατραπώ από θύμα σε θύτη… Αγνωστοι μας επιτίθεντο φραστικά σε καθημερινή βάση. Στον κόσμο είχε δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι όλα τα ως ανωτέρω αναφερόμενα πραγματικά περιστατικά ήταν μια πλεκτάνη εναντίον του αγαπημένου τους τραγουδιστή! Αποκλειστικά υπαίτιος της πρόκλησης του επίδικου ατυχήματος και του εξ αυτού προκληθέντος βαρύτατου τραυματισμού μου ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου Παντελεήμων Παντελίδης».

Η αγωγή της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη

Από την πλευρά της, η οικογένεια Παντελίδη επιμένει μέχρι σήμερα ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ δεν ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής, αλλά η Φρ. Κυριάκου. Μάλιστα, κατέθεσε αγωγή κατά της κοπέλας, με την οποία ζητά 600.000 ευρώ, και κατά της ασφαλιστικής, οι οποίες θα εκδικαστούν την προσεχή Πέμπτη.

«Αποκλειστικά υπαίτια για την πρόκληση του οδικού τροχαίου, επομένως και του θανάσιμου τραυματισμού του Παντελή Παντελίδη, είναι η Ευφροσύνη Κυριάκου, οδηγός του αυτοκινήτου», υποστηρίζουν στην αγωγή τους οι κληρονόμοι του Παντελίδη και αναρωτιούνται, στην κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν «πώς μπόρεσε να οδηγήσει και μάλιστα επί μεγάλο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον 25 λεπτών της ώρας», από τη χαρτοπαικτική λέσχη στο Ελληνικό μέχρι το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος.

Δύο αγωγές έχει καταθέσει και η ασφαλιστική εταιρεία και συγκεκριμένα κατά της οικογένειας Παντελίδη, ζητώντας της το ποσό που ενδεχομένως θα κληθεί να καταβάλει στις δύο συνεπιβάτιδες, λόγω υπαιτιότητας του οδηγού. Υπενθυμίζεται ότι στο ποινικό μέρος της υπόθεσης, με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η μήνυση της οικογένειας Παντελίδη κατά της Φρ. Κυριάκου και της Μ. Αρναούτη τέθηκε στο αρχείο, δεχόμενες οι ως άνω αποφάσεις ότι οδηγός του τζιπ ήταν ο Παντελής Παντελίδης.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ