Παρούσα και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου – Αρχίζει η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να καθίσει σήμερα ο 39χρονος προπονητής ιστιοπλοΐας, ο οποίος κατηγορείται για το βιασμό ανήλικης αθλήτριας ιστιοπλοΐας, πριν από περίπου 11 έτη. Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση, είχε δει το φως της δημοσιότητας, πριν από ένα έτος, λίγο μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προβεί η Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η νεαρή κοπέλα όταν υπέστη, κατά τη κατηγορία, τη σεξουαλική κακοποίηση ήταν μόλις 11 ετών. Η ίδια παίρνοντας δύναμη από την καταγγελία της κυρίας Μπεκατωρού αποφάσισε να μιλήσει στις αρχές. Έτσι, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της ζοφερής υπόθεσης και σήμερα ο 39χρονος προπονητής θα καθίσει στο εδώλιο για να δικαστεί.

Οι εισαγγελικές αρχές είχαν εκδόσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προπονητή και άσκησαν σε βάρος του ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Μετά την απολογία στου στον ανακριτή ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στις φυλακές καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του» ανέφερε ο εισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή του 39χρονου προπονητή σε δίκη για να προσθέσει: «Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».
Από την πλευρά της η νεαρή κοπέλα στην κατάθεσή της είχε αναφέρει πως «δεν υπήρχε καμία συναίνεση» από ίδια, διαψεύδοντας τον σχετικό ισχυρισμό του κατηγορούμενου. Επίσης, η νεαρή γυναίκα έχει καταθέσει ότι ο 39χρονος την απειλούσε ότι θα την σκότωνε και θα κατέστρεφε την οικογένειά της, αν η ίδια μιλούσε και αποκάλυπτε όλα είχε βιώσει.

Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια, ο 39χρονος, είχε δώσει τη δική του εκδοχή υποστηρίζοντας εκείνος και το νεαρό κορίτσι είχαν σχέση και πως σκόπευαν να παντρευτούν. Ακόμη, ο κατηγορούμενος είχε επιχειρήσει με την απολογία του να καταστήσει γνώστες της σχέσης του με την ανήλικη τους γονείς της. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η νεαρή κοπέλα έχει αναφέρει πως όταν μίλησε στους γονείς της για την σεξουαλική κακοποίηση (τρία χρόνια μετά) που υπέστη εκείνοι πήγαν στην αστυνομία. Μάλιστα, οι ίδιοι οι γονείς της κοπέλας έχουν καταθέσει στις αρχές πως ο 39χρονος απειλούσε το παιδί τους ώστε να μην μιλήσει.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος είχε επιμείνει ότι όχι μόνο γνώριζαν οι γονείς της κοπέλας, αλλά η μητέρα της συζητούσε μαζί του για γάμο. Ο 39χρονος είχε αναφέρει στην απολογία του: «Αρχές του 2012 το χειμώνα, η μητέρα της εξέφρασε την επιθυμία της κάποια στιγμή εγώ και η αθλήτριά μου, στο μέλλον να παντρευτούμε. Αυτό το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά δεν είχα εκδηλώσει τα συναισθήματά μου σε εκείνη. Αυτή η συζήτηση περί γάμου έγινε έκτοτε πάρα πολλές φορές με τη μαμά της, ενώ αντίθετα ο μπαμπάς της όταν μας έβλεπε να ερχόμαστε πιο κοντά φαινόταν ότι δυσανασχετούσε. Από τις αρχές του 2012 εγώ με εκείνη αρχίσαμε να ερχόμαστε σε πιο στενή ερωτική επαφή, αλλά δεν είχαμε ολοκληρώσει την σχέση μας….».

Σήμερα, ο 39χρονος θα μεταχθεί στα δικαστήρια από τις φυλακές όπου βρίσκεται όλους αυτούς τους μήνες για να δώσει εξηγήσεις σε δικαστές και ενόρκους για όλα όσα κατηγορείται. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη δίκη που ξεκινάει μετά τις έρευνες της Δικαιοσύνης, οι οποίες ξεκίνησαν μετά τις αποκαλύψεις για το ελληνικό #metoo.